Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Απόστολος Ρουβάς: Αποκαλύπτει τον λόγο που άργησε να ασχοληθεί με την μαγειρική

Τα είπε όλα!

Απόστολος Ρουβάς: Αποκαλύπτει τον λόγο που άργησε να ασχοληθεί με την μαγειρική
News 25.10.2020 14:32
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Ο Απόστολος Ρουβάς μίλησε στο Down Town και αποκάλυψε τον λόγο που άργησε να ασχοληθεί με την μαγειρική επαγγελματικά και τον τρόπο που τον προσέγγισε το mega ώστε να του κάνει την πρόταση!

Αν μας περιέγραφες τον εαυτό σου, ποια θα έβαζες ως προτερήματα και ποια ως ελαττώματα σου;

Πειθαρχώ στα πράγματα που κάνω, μου αρέσει να ακολουθώ τους κανόνες, κάτι που κάποιες φορές έχει και τα αρνητικά του, και είμαι πολύ επίμονος όταν έχω κάποιον στόχο. Στα μειονεκτήματα θα έλεγα ίσως ότι είμαι πεισματάρης παραπάνω από όσο πρέπει και ανυπόμονος κάποιες φορές.

Πώς σου έγινε η πρόταση από το ΜEGA;

Από την παραγωγή με προσέγγισαν. Έκανα ραντεβού, τα δοκιμαστικά και μετά γνώρισα και τη Δανάη. Να πω ότι είναι ένα εξαιρετικό παιδί που αμέσως σε κάνει να νιώθεις άνετα μαζί της, αναπτύξαμε αμέσως οικειότητα μεταξύ μας. Σαν να γνωριζόμασταν χρόνια. Απασφάλισε και για τα νούμερα της εκπομπής της, δείτε όσα είπε!

Πώς ξεκίνησες να μαγειρεύεις;

Ζούσα σε ένα σπίτι που η μητέρα μου μαγείρευε κάθε μέρα. Κάθε μεσημέρι που γύριζα από το σχολείο το σπίτι ήταν γεμάτο με μυρωδιές από μπαχαρικά. Μονίμως την έβλεπα, την παρατηρούσα, είχε έναν δικό της πολύ ιδιαίτερο τρόπο στο πώς μαγείρευε. Και αυτός ο τρόπος της μου μετέδωσε την αγάπη της για το φαγητό, αλλά και την τελετουργία του φαγητού.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου από τα φαγητά της;

Νομίζω τα πάντα από αυτά που μας έφτιαχνε μου άρεσαν. Τώρα, αν πρέπει να διαλέξω, θα έλεγα ότι έκανε μοναδική παστιτσάδα - ένα παραδοσιακό κερκυραϊκό φαγητό που το είχε μάθει από τη γιαγιά μου.

Γιατί άργησες να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη μαγειρική;

Πιστεύω ότι τώρα ήρθε η ώρα. Κοίτα, πάντα, από μικρό παιδί δούλευα, γιατί ήθελα να είμαι αυτόνομος. Ίσως γι' αυτό και να άργησα, αλλά όπως σου είπα και πριν πιστεύω πως τώρα έπρεπε να γίνει.

Από ποια κουζίνα έχεις επιρροές;

Φυσικά, από τη μεσογειακή. Μεγάλωσα σε ένα νησί που τρώγαμε φαγητά ανάλογα με τις εποχές και το τι έβγαζε ο κήπος μας. Αυτές τις επιρροές έχω και αυτές θέλω να αναπτύξω. Προέρχομαι από ένα σπίτι που στο τραπέζι βρίσκονταν συχνά γεμιστά και παστίτσιο, υπήρχε πάντα το έθιμο του κυριακάτικου τραπεζιού και φυσικά το κρέας.

Δαναή Μπάρκα - Απόστολος Ρουβάς: Πήδηξαν από τα 14.000 πόδια - Βίντεο που κόβει την ανάσα

Μια extreme εμπειρία δοκίμασαν η Δανάη Μπάρκα και ο μάγειρας της εκπομπής «Πάμε Δανάη!», Απόστολος Ρουβάς. Οι δύο τους έκαναν ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, από τα 14.000 πόδια, συνοδευόμενοι από του εκπαιδευτές τους.

Όπως ανέφεραν, ο αρχικός τους φόβος «έμεινε πίσω», καθώς η ομάδα που πραγματοποιεί αυτές τις δραστηριότητες ήταν πολύ έμπειρη. «Όταν προσγειώνεσαι δεν καταλαβαίνεις αν πατάς στη γη, τίποτα…» τόνισε ο Απόστολος Ρουβάς.

Share