Κορωνοϊός: Ένταση στη Θεσσαλονίκη για το lockdown

Αντιδράσεις των κατοίκων

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Ένταση στη Θεσσαλονίκη για το lockdown

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο μεταξύ αστυνομικών και ατόμων που διαμαρτύρονταν στον Λευκό Πύργο κατά του lockdown που επιβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από μερικές ώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο μετά από κάλεσμα μέσω Facebook, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, απέτρεψαν τα άτομα από το να προχωρήσουν σε αποκλεισμό δρόμου. Ακολούθησε ένταση με τους διαδηλωτές να επιτίθενται λεκτικά στους αστυνομικούς. Δείτε εδώ αναλυτικά τα μέτρα.

Σε ορισμένους νεαρούς βεβαιώθηκαν παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Αυτή την ώρα τα άτομα κινούνται προς το Λιμάνι.

Πηγή: thestival

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα σημερινά κρούσματα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, εντοπίστηκαν συνολικά 1.152 νέα κρούσματα του ιού, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 642.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 42080, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες.

4176 (9.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13821 (32.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

153 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 35 (22.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 294 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα 2/11

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 642 θανάτους συνολικά στη χώρα. 248 (38.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Δείτε εδώ και την ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα για τα κρούσματα στη Μαγνησία.