Χαρές στην οικογένεια του Μανούσου Μανουσάκη - Γέννησε η κόρη του

Η εξομολόγηση του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χαρές στην οικογένεια του Μανούσου Μανουσάκη - Γέννησε η κόρη του

Στον Δημήτρη Δανίκα και στο Πρώτο Θέμα παραχώρησε συνέντευξη ο Μανούσος Μανουσάκης. Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε, για την οικογένειά του και όπως αποκάλυψε, εδώ και μερικές ημέρες είναι παππούς.

Ακολουθεί απόσπασμα από την συνέντευξη:

Μονίμως με την ίδια Μαρία;

Μονίμως, από το 1972 που συναντηθήκαμε και το 1975 που παντρευτήκαμε. Και δεν έχω μετανιώσει ούτε λεπτό.

Με δύο παιδάκια;

Τι παιδάκια; Ο Μανόλης είναι 44 και η Κλεώνη 40.

Αυτή είναι η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη μετά το «Κόκκινο ποτάμι».

Κλεώνη;

Έμπνευση της Ειρήνης που τη βάφτισε. Ο γιος μου ως μουσικός συμμετέχει σε πολλές δικές μου σειρές καθώς και στο “Ουζερί Τσιτσάνης”. Πρωταθλητής στον σχεδιασμό ήχου. Με διατριβή στη Μουσική, ντοκτορά με θέμα “Συνέργεια στην καλλιτεχνική δημιουργία”. Ο πρώτος που έχει ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Κάθε χρόνο γίνεται κάλεσμα διεθνώς, όπου συμμετέχουν 15-20 άτομα στο κτήμα μας, τον ελαιώνα μας στη Σελλασία Λακωνίας. Τώρα ο Μανώλης είναι στο Βερολίνο. Η Κλεώνη μόλις γέννησε παιδάκι, είμαστε παππούς και γιαγιά.

Αυτή είναι η κόρη του Μανούσου Μανουσάκη που γέννησε

Η 40χρονη κόρη του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη κρεμιέται ανάποδα, Κλεώνη, από μικρή ήταν αντιδραστική και ανατρεπτική. Κυρίως αυτόνομη. Μεγάλωσε στο Πολύδροσο, σε ένα σπίτι όπου δέσποζαν μεγάλες βιβλιοθήκες. Στο σχολείο ήταν μέτρια μαθήτρια και αρκετά φασαριόζα.

«Αλλαζα σχολεία. Πίστευα ότι δεν μου έδιναν την ελευθερία που αναζητούσα για να εκφραστώ. Δημοτικό πήγα στο Μοντεσσοριανό, Γυμνάσιο και την Α’ Τάξη του Λυκείου στη Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, αλλά επειδή θεώρησα ότι με καταπίεζαν, συνέχισα στο δημόσιο λύκειο της περιοχής μου», είχε δηλώσει και συνεχίζει:

«Ημουν διαβολάκι. Πάντα ήθελα να κάνω το δικό μου. Δεν έβαζα νερό στο κρασί μου. Τσακωνόμουν, το έσκαγα από το μπαλκόνι για να βγω το βράδυ και έκανα διάφορες φάρσες στους γονείς μου. Εβαζα κέτσαπ στο στόμα μου, καθόμουν πεσμένη στο πάτωμα και το έπαιζα νεκρή ώστε να με βρει η μητέρα μου γυρνώντας από τη δουλειά. Την τρόμαζα πολύ..».