The Crown: Οι σκηνές της Diana έφεραν την «οργή» της βρετανικής κυβέρνησης

Στέλνει επιστολή στο Netflix

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
The Crown: Οι σκηνές της Diana έφεραν την «οργή» της βρετανικής κυβέρνησης

Η τελευταία σεζόν του The Crown σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην βασιλική οικογένεια και όχι μόνο. Οι σκληρές σκηνές με την πριγκίπισσα Diana ήταν μάλιστα αρκετές για να φέρουν την οργή της βρετανικής κυβέρνησης η οποία έκανε την παρέμβασή της.

Ο βρετανός υπουργός πολιτισμού, Όλιβερ Ντόουεν εξέφρασε την μεγάλη του δυσαρέσκεια με τις σκηνές που προβλήθηκαν.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά στην Daily Mail: «Είναι ένα υπέροχο έργο μυθοπλασίας, έτσι όπως και με άλλες τηλεοπτικές παραγωγές, το Netflix θα πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρο στην αρχή, είναι ακριβώς αυτό… Χωρίς αυτό, φοβάμαι ότι μια γενιά θεατών που δεν έζησε αυτά τα γεγονότα, μπορεί να μπερδέψει τη φαντασία με την πραγματικότητα”.

Η κυβερνητική κίνηση χλευάστηκε από ιστορικούς συμπεριλαμβανομένου της καθηγήτριας Κέιτ Γουίλιαμς, που είπε ότι ακούγεται σαν προσπάθεια «απόσπασης της προσοχής».

Το show ωστόσο έφερε και πολλά αρνητικά σχόλια για την Καμίλα. Δείτε εδώ.

Αναβρασμός στο Buckingham - Τα πλάνα της «Diana» που έβγαλαν τον Κάρολο από τα ρούχα του

Εδώ και μερικές μέρες επικρατεί κανονικός αναβρασμός στο Buckingham εξ' αιτίας του νέου κύκλου της επιτυχημένης σειράς του Netflix, The Crown. Ορισμένα πλάνα με την πριγκίπισσα Diana που προβάλλονται στον συγκεκριμένο κύκλο ήταν αρκετά για να βγάλουν τον Κάρολο από τα ρούχα του.

Εδώ και μήνες οι φανατικοί της σειράς περίμεναν τη νέα σεζόν στην οποία επιτέλους θα βλέπαμε την Diana να κάνει την είσοδό της στη βασιλική οικογένεια.

Η αλήθεια είναι πως η σειρά αποτύπωσε με κάθε λεπτομέρεια την ζωή της αδικοχαμένης λαίδης μέσα στο παλάτι, σε σημείο που εκνεύρισε τα μέλη της οικογένειάς της.

«Είναι μια σειρά που έγινε για να βγάλουν κάποιοι χρήματα, εκμεταλλευόμενοι τις ζωές αληθινών ανθρώπων και αδιαφορώντας πλήρως για το πως αυτό επηρεάσει τα συναισθήματά τους. Ανασύρει συμβάντα που συνέβησαν πριν από 25 - 30 χρόνια σε μια πολύ δύσκολη περίοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά φίλος του πρίγκιπα Κάρολου.

Νταιάνα Crown

«Το να δείξεις τη Diana να καταβροχθίζει τεράστιες ποσότητες φαγητού και μετά να κάνει εμετό είναι τόσο σκληρές εικόνες, που σίγουρα θα υπάρξει ειδική τηλεοπτική ένδειξη ακαταλληλότητας περιεχομένου. Ο Δούκας του Κέιμπριτζ , δηλαδή ο Ουίλιαμ, έχει εκνευριστεί με το γεγονός πως η ζωή των γονιών του παρουσιάζεται απλοϊκά και με ψευδή τρόπο και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για να κερδίσουν κάποιοι χρήματα» σχολίασε πηγή του παλατιού.

Θυμίζουμε πως πέρα από τον κύκλο του The Crown, η ζωή της Diana πρόκειται να γίνει και μιούζικαλ.