Πασίγνωστη ηθοποιός αποκαλύπτει: «Είμαι τρανς, το όνομά μου είναι...»

Το δυνατό μήνυμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πασίγνωστη ηθοποιός αποκαλύπτει: «Είμαι τρανς, το όνομά μου είναι...»

Μία πασίγνωστη ηθοποιός με μία ανάρτηση που έκανε θέλησε να αποκαλύψει πως ανήκει στην τρανς κοινότητα και από εδώ και στο εξής επιθυμεί να την αποκαλούν οι φίλοι και συνεργάτη της με ένα άλλο όνομα.

Αυτή είναι η πασίγνωστη ηθοποιός που αποκάλυψε πως είναι τρανς

Έχοντας αποκτήσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα από την τηλεοπτική σειρά φαντασίας του Netflix «The Umbrella Academy», στέκεται στο πλευρό εκείνων που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις και αισθάνονται το ίδιο. «Σας βλέπω, σας αγαπώ και θα κάνω ό,τι μπορώ για να αλλάξω αυτόν τον κόσμο προς το καλύτερο» αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Γεια σας φίλοι, θέλω να μοιραστώ μαζί σας πως είμαι τρανς, με αποκαλούν με τις αντωνυμίες ''αυτός/αυτοί'' και το όνομά μου είναι Έλιοτ. Αισθάνομαι τυχερή που το γράφω αυτό. Που είμαι εδώ. Που έφτασα σε αυτό το σημείο στη ζωή μου» αναφέρει, ευχαριστώντας όλους εκείνους που βοήθησαν ώστε να αγαπήσει αυτό που πραγματικά είναι και αισθάνεται. «Δεν μπορώ παρά να αρχίσω με το να πω πόσο απίθανο είναι το αίσθημα να αγαπάω τελικά το ποιος είμαι τόσο για να ακολουθώ τον αυθεντικό εαυτό μου» προσθέτει.

Έλεν Πέιτζ τρανς

«Η αλήθεια είναι πως παρότι νιώθω μεγάλη χαρά τώρα και γνωρίζοντας πόσο προνομιούχος είμαι, φοβάμαι. Φοβάμαι την άγνοια, το μίσος, τα ''αστεία'' και τη βία» συνεχίζει. Το 2007 είχε κερδίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο μιας έφηβης που έμεινε έγκυος στην ταινία «Juno».

Το 2014 ο Έλιοτ είχε μιλήσει ανοικτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, δηλώνοντας ομοφυλόφιλος το 2014. Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε την αγαπημένη του, χορεύτρια και χορογράφο, Έμα Πόρτερ.

Στην επιστολή που δημοσιεύει στο Twitter, παραθέτει ορισμένα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα.

«Μόνο το 2020 αναφέρθηκαν τουλάχιστον 40 δολοφονίες τρανς ατόμων, η πλειονότητα των οποίων ήταν μαύρες και λατίνες γυναίκες» τόνισε, καλώντας όσους πολιτικούς αρνούνται το δικαίωμα στα τρανς άτομα να υπάρχουν, να αλλάξουν στάση. «Τα χέρια σας είναι βαμμένα με αίμα. Απελευθερώνετε μίσος και οργή που βαραίνει τους ώμους της τρανς κοινότητας» ξεκαθάρισε.

Πηγή: athensvoice.gr

Λίγα λόγια για την Έλεν Πέιτζ

Η Έλεν ('Ελιοτ) Πέιτζ (Ellen Page, γενν. ως Έλεν Γκρέις Φίλποτς-Πέιτζ Ellen Grace Philpotts-Page), 21 Φεβρουαρίου 1987) είναι Καναδή ηθοποιός που αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς.

Γεννήθηκε στο Χάλιφαξ του Καναδά και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Τορόντο. Ξεκίνησε να παίζει στην τηλεόραση από την ηλικία των δέκα ετών.