Ο Κωνσταντίνος Δανίκας αποκαλύπτει: «Δεν είναι αυτοσκοπός μου να παντρευτώ και να...»

Όλα όσα εξομολογήθηκε για την προσωπική του ζωή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ο Κωνσταντίνος Δανίκας αποκαλύπτει: «Δεν είναι αυτοσκοπός μου να παντρευτώ και να...»

Ο Κωνσταντίνος Δανίκας κάθισε στον καναπέ του Γρηγόρη Αρναούτογλου το βράδυ της Πέμπτης και αποκάλυψε στο «The 2night Show» όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την προσωπική του ζωή.

Τον γνωρίσαμε μέσα από τις Άγριες Μέλισσες και τον ρόλο του Φανούρη και μας έχει αποδείξει πόσο ταλαντούχος ηθοποιός ενώ για τον ρόλο του στη σειρά μίλησε και ο Γιάννης Βασιλώττος!

Ο Κωνσταντίνος Δανίκας είπε χαρακτηριστικά: «Μένω Εξάρχεια τα τελευταία χρόνια. Μεγάλωσα στην Ηλιούπολη. Τα αγαπάω τα Εξάρχεια, τα νιώθω σαν τη ψυχή της πόλης. Έχω ένα σκύλο.

Δεν έτυχε να παντρευτώ πότε. Δεν είναι αυτοσκοπός μου να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια. Θέλω να βρω μια γυναίκα να είμαι σε όλη μου τη ζωή μαζί της.

Αν τύχει αυτό, θα κάνω οικογένεια, αν δεν τύχει ποτέ, δεν πειράζει. Έχω τους φίλους μου, τις παρέες μου. Το πιο σημαντικό είναι να βρεις τον άνθρωπο που θες να το κάνεις όλο αυτό».

Δείτε παρακάτω τα σχετικά απόσπασματα

Αποκάλυψη! Ο "Φανούρης" από τις Άγριες Μέλισσες είναι γιος του πολύ γνωστού...

Από την ηλικία των πέντε χρόνων συνόδευε τον διάσημο πατέρα του στις πρόβες στη «Μέδουσα» με τον Γιώργο Μαρίνο, γνωρίζοντας παράλληλα μεγάλες μορφές της μουσικής, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις. Συνειδητά αποφάσισε να γίνει ηθοποιός παρόλο που κάποια στιγμή σκέφτηκε να γίνει ιχθυολόγος, ενώ για λίγο διάστημα έγινε και αγρότης στη Ροδόπολη Σερρών, εμπειρία που του στάθηκε χρήσιμη και στις «Άγριες Μέλισσες». Ο τηλεοπτικός Φανούρης που στέκεται στο πλευρό της Λενιώς, της Δρόσως και της Ασημίνας, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Δανίκας, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για τη ζωή του.

Βέρος Αθηναίος και κάτοικος του κέντρου, ο Κωνσταντίνος θα απαρνηθεί την αγάπη του για τη θάλασσα και το ψαροντούφεκο μέχρι τις αρχές του Αυγούστου, όταν και θα ολοκληρωθούν τα γυρίσματα στις «Άγριες Μέλισσες» (δείτε εδώ τι θα συμβεί στο τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης σειράς). Όνειρό του να αποκτήσει κάποια στιγμή ένα σκάφος και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Από την Κατερίνα Μπούσιου για το περιοδικό You

Το να γίνεις αγρότης πώς σου προέκυψε;

Ήθελα να κάνω και μια άλλη δουλειά εκτός από την υποκριτική. Αντί να ανοίξω ένα μπαράκι ή ένα άλλο οποιοδήποτε μαγαζί, αποφασίσαμε με τον αδερφό μου πριν από τρία χρόνια να αγοράσουμε μια έκταση στη Ροδόπολη Σερρών και να καλλιεργήσουμε μύρτιλα! Κάποια στιγμή όμως, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, επειδή είναι ένα ευαίσθητο φρούτο, βγάλαμε τη μισή παραγωγή. Αποφασίσαμε να μην την πουλήσουμε αλλά να τη δώσουμε σε φίλους και γνωστούς και να κρατάμε και εμείς ως οικογένεια. Τα ανίψια μου κάθε καλοκαίρι τρώνε κάθε μέρα μύρτιλα! Όλα στα χωράφια τα κάναμε μόνοι μας. Καλλιεργούσαμε, βάζαμε τα λιπάσματα, μέχρι και τον φράχτη τον φτιάξαμε με τα χέρια μας.

Κάποια στιγμή όμως και λόγω δουλειάς δεν μπορούσα να ανεβαίνω για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στις Σέρρες. Χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι έχουμε εγκαταλείψει το εγχείρημα. Ήταν και ένα απωθημένο μου να βρεθώ στη φύση, γιατί ποτέ δεν ζήσαμε σε ένα χωριό. Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Αθήνα και η μητέρα μου στην Κρήτη αλλά δεν έχει επαφές με το νησί.

Στην Αθήνα πού μεγάλωσες;

Στην Ηλιούπολη, η οποία τότε, όταν ήμουν μικρός, έμοιαζε και λίγο σαν χωριό, τα σπίτια ήταν μακριά το ένα από το άλλο, με αυλές, μεγάλες αλάνες και περιβόλια. Να φανταστείς ότι απέναντι από το πατρικό μου ένας βοσκός είχε κατσίκες και μας προμήθευε γάλα! Μικρός μάλιστα επηρεασμένος και από κάποια βιβλία που είχε ο πατέρας μου ήθελα να γίνω ζωολόγος. Είχε τέσσερις τόμους «Βιολογία - Ζωολογία» και πιτσιρικάς όταν ήμουν ξεκίνησα να τους διαβάζω και όταν τους τελείωσα τους ξαναδιάβασα από την αρχή! Είχα μανία με τα ζώα και, μάλιστα κάποια στιγμή ήθελα να σπουδάσω ιχθυολόγος.

Η αποκάλυψη του τηλεοπτικού Φανούρη από τις Άγριες Μέλισσες για τον πατέρα του

Φανούρης Άγριες Μέλισσες ποιος είναι ο πατέρας του περιοδικό You

Οι γονείς σου ήταν εντελώς εκτός όλου αυτού του κλίματος;

Ο πατέρας μου ήταν μουσικός, ο γνωστός μαέστρος Νίκος Δανίκας, με τον οποίο μάλιστα τώρα που έχω αφήσει και το μουστάκι, μοιάζω και εμφανισιακά! (γέλια)

Ο μπαμπάς σου έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα της μουσικής, άρα έχεις βιώματα στα παιδικά σου χρόνια με σπουδαίες μορφές του τραγουδιού;

Ο μπαμπάς μου έχει αφήσει ιστορία κυρίως στις ενορχηστρώσεις και αυτά μπορώ να σου πω ότι τα κατάλαβα εκ των υστέρων, μεγαλώνοντας. Όταν ήμουν μικρός πήγαινα στις πρόβες στις εμφανίσεις της Άλκηστης Πρωτοψάλτη μαζί με τον Σταμάτη Κραουνάκη. Τότε θυμάμαι ήταν μαζί τους και ο Κώστας Μακεδόνας. Ο πατέρας μου συνεργάστηκε για 25 χρόνια με τον Γιώργο Μαρίνο και έτσι εγώ από πέντε χρόνων πήγαινα στις πρόβες και καθόμουν σε μια γωνιά στα παρασκήνια στη «Μέδουσα».

Ο Μαρίνος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, πάντα ευγενικός και χαρούμενος, στα μάτια μου τον έβλεπα σαν σταρ, χωρίς να σημαίνει ότι ήταν δυσπρόσιτος, το αντίθετο μάλιστα. Ήταν πολύ ταλαντούχος άνθρωπος και έκανε επανάσταση όχι μόνο με το ταλέντο του, αλλά και με την προσωπικότητά του, και σε σχέση με την ομοφυλοφιλία. Εξαιτίας του άρχισε ο κόσμος να δέχεται τη διαφορετικότητα. Ήταν φυσικό επόμενο μεγαλώνοντας σε αυτό το περιβάλλον του πατέρα μου να με ενδιαφέρει να γίνω ηθοποιός. Έχω γνωρίσει από μικρός -αν και τους θυμάμαι αμυδρά- πολύ μεγάλους συνθέτες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, αλλά και τραγουδιστές.

Κάποια στιγμή όμως εκεί γύρω πριν την εφηβεία σταμάτησα να ακολουθώ τον πατέρα μου στις πρόβες, ήθελα να κάνω άλλα πράγματα. Λίγο πριν τελειώσω το Λύκειο είχα αποφασίσει να σπουδάσω ηθοποιός και έτσι πήγα στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Παράλληλα, βέβαια, έχω κάνει όλες τις δουλειές του κόσμου! Δούλευα ως σερβιτόρος, ως μπάρμαν, ως ηλεκτρολόγος αλλά και ως dj. Πολλές από αυτές τις δουλειές τις έκανα παράλληλα και ως ηθοποιός. Το να βγάλεις λεφτά ως ηθοποιός κάποια στιγμή ακούγεται και ως ανέκδοτο! Και παρόλο που είναι τόσο δύσκολη η δουλειά μας, δεν θέλω να κάνω τίποτε άλλο. Έχω αποκτήσει πια άμυνες για να μπορέσω να αντεπεξέλθω. Και λυπάμαι που κάποιοι αντιμετωπίζουν τους ηθοποιούς ως «χομπίστες», με διαολίζει αυτό!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ