Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Συγκλονίζει σε μια εξομολόγηση - "Η Πέγκυ Ζήνα μου πλήρωσε το ρεύμα"

Λύγισε!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Συγκλονίζει σε μια εξομολόγηση -

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μίλησε στο Down Town για τις δυσκολίες που περνάει αυτή και ο πατέρας της Μίκης Θεοδωράκης αλλά και για την βοήθεια που δέχτηκε από την Πέγκυ Ζήνα.

«Για εμένα ως Μαργαρίτα Θεοδωράκη πιστεύουν όλοι ότι είμαι πλούσια και δεν είμαι. Δεν έχω καμία βοήθεια από το κράτος. Είμαι μια φτωχή γυναίκα και οι φίλοι μου είναι φτωχοί. Τρεις ημέρες τρέφομαι με τραχανά και κανείς δεν με πιστεύει επειδή είμαι η κόρη του Θεοδωράκη. Κάθονται όλοι αυτοί οι μα….ες και λένε ότι έχω λεφτά. Μπιμπελό είμαι επειδή είμαι η κόρη του Θεοδωράκη;

Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος που έχει χρέη και υποχρεώσεις. Βγήκαν όλοι αυτοί οι «καννίβαλοι» που με κατηγορούν συνεχώς ότι πούλησα ένα σπίτι 2 εκατ. ευρώ. Όλα πήγαν στην Εφορία. Το πουλήσαμε για να μην έχουμε χρέη. Δείτε εδώ το ξέσπασμά της λίγες μέρες πριν.

Δεν έχουμε λεφτά. Μας έκοψαν το ρεύμα πριν από ένα μήνα γιατί χρωστάμε 6.000 ευρώ. Ξέρεις ότι η Πέγκυ Ζήνα με τον άντρα της μου πλήρωσαν το ρεύμα; Είμαι άνεργη από το 2012, έχω σκληρή αντιμετώπιση από τον Τύπο και το υπουργείο Πολιτισμού σιγή. Είμαι στα 62 μου έχω δώσει τα χρήματά μου στο ΙΚΑ και δεν θα μπορώ να πάρω σύνταξη. Τι να μην δείξω ότι πεινάω και ότι είμαι φτωχός;

Ο πατέρας μου έχει οικονομικές δυσκολίες και νομίζουν ότι είναι πάμπλουτος και μπορεί να πληρώσει το ρεύμα της κόρης του. Ο πατέρας μου πάντα με βοηθούσε και ήταν γενναιόδωρος. Είμαστε μία δεμένη οικογένεια. Ξέρεις τι φθόνιο έχω φάει για τον πατέρα μου;

Ελένη Βιτάλη: Σχολίασε την δημοσιοποίηση της κόρης του Θεοδωράκη - "Όλα αυτά τα περνάει από την καλοπέραση..."

Η τραγική εξομολόγηση της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη Μαργαρίτας στην οποία δήλωσε πως είναι στα πρόθυρα της αυτοκτονίας σχολίασε η Ελένη Βιτάλη.

Η 62χρονη Μαργαρίτα συγκλόνισε το πανελλήνιο με την παρακάτω δήλωση «Πώς να ζήσουμε; Πώς να δώσω τα χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ, για την περίθαλψη του πατέρα μου; Τα πάντα έχουν πέσει στο κεφάλι μου. Μας έκοψαν το ρεύμα, φαγητό δεν έχουμε ούτε για εμάς ούτε για τα ζώα που περιθάλπω. Αν μας κόψουν και το νερό, δεν μου μένει τίποτε άλλο πάρα να δέσω μια θηλιά στον λαιμό μου και να πεθάνω» στην εφημερίδα «Espresso»

Και συνέχισε «Ο γολγοθάς μας ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Λόγω της συμπλήρωσης των 95 ετών από τη γέννηση του πατέρα μου, είχαμε κλείσει 45 συναυλίες. Εξαιτίας όμως του κορωνοϊού οι συναυλίες αυτές κατέληξαν από 45 σε… πέντε, από τις οποίες οι τρεις είναι απλήρωτες».

Τα λόγια την συγκίνησαν την Ελένη Βιτάλη η οποία με τη σειρά της θέλησε να βάλει στη θέση τους κάποια πράγματα που ακούγονται.

«Ό,τι περνάει τώρα η κυρία Θεοδωράκη το περνάει από την “καλοπέραση” που έζησε εκείνη με τους αξιόλογους γονείς της μια ζωή και ειδικά τον Μίκη μας, που είναι πάνω από όλα δικός της πατέρας! Μόνο ευγνωμοσύνη θα έπρεπε να νιώθουμε όλοι μας. Και να μην ξεχνάμε πως είναι και η Μαργαρίτα παράπλευρη “απώλεια”, μιας και όλοι κάτι κερδίσαμε από αυτά που πέρασε η οικογένεια Θεοδωράκη».

Και αναφέρθηκε και σε εκείνους που έκριναν αρνητικά το γεγονός ότι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δημοσιοποίησε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει: «Μη φοβάστε δεν θα σας πάρει τίποτα ούτε την αδιάκριτη κριτική σας! Eχει μάθει στα πολύ δύσκολα, δυστυχώς και ευτυχώς! Κρεμάστε την και πάντα “άξιοι”… και πάνω από όλα ούτε φαρισαίοι ούτε αγνώμονες! Αλίμονο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Βιτάλη.