Φωτογραφία από το καμαρίνι της Σίας Κοσιώνη στον ΣΚΑΙ - Είναι τεράστιο

όλο ένα χρώμα!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Φωτογραφία από το καμαρίνι της Σίας Κοσιώνη στον ΣΚΑΙ - Είναι τεράστιο

H Σία Κοσιώνη καθημερινά βρίσκεται στον παλμό των ειδήσεων και της επικαιρότητας στο ΣΚΑΙ, ποτέ όμως δεν είχαμε δει το καμαρίνι της. Η ίδια λίγο πριν το δελτίο της Πέμπτης ανέβασε μια φωτογραφία.

Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία, η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος, έχει ένα πολύ μεγάλο καμαρίνι σε λευκές και μπεζ αποχρώσεις.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία την βλέπουμε να "ζυμώνει" όπως λέει χιουμοριστικά ένα σκυλάκι λίγο πριν βγει στο δελτίο ώστε να φύγει το άγχος. Συγκίνησε το διαδίκτυο με την ανάρτησή της η Σία Κοσιώνη

Σία κοσιωνη καμαρινι

Εκτός ΣΚΑΪ το δελτίο της Σίας Κοσιώνη

Μόλις πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό πως το δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει καθημερινά μέσα από την συχνότητα του ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη πρόκειται να βρεθεί εκτός αέρα εξ' αιτίας της 24ωρης απεργίας που κάνουν τα μέσα ενημέρωσης.

Η 24ωρη απεργία κηρύσσεται από την ΠΟΣΠΕΡΤ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αντιδρούν στην απαλοιφή της υποχρέωσης των καναλιών για 400 εργαζόμενους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης, ανά κανάλι, όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο. Η απεργία δεν αφορά τα ιδιωτικά ραδιόφωνα. Δείτε εδώ τι τηλεθέαση έκαναν χθες τα δελτία ειδήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τα δελτία ειδήσεων και το δελτίο της Σίας Κοσιώνη στον ΣΚΑΙ:

«Να αποσυρθεί άμεσα το Νομοσχέδιο Πέτσα για τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ)

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΕΣΗΕΜ-Θ)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ (ΕΣΗΕΠΗΝ)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ)

Αρ.Πρωτ.: 715/06.12.2020

Αθήνα 6 Δεκεμβρίου 2020

Να αποσυρθεί άμεσα το Νομοσχέδιο Πέτσα για τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων Συντακτών της Ελλάδας (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ,ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και ΕΣΠΗΤ) ζητούν την άμεση απόσυρση των αντεργατικών και αντιδημοσιογραφικών ρυθμίσεων του άρθρου 41 που προωθούνται στο υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου, «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της τροποποιημένης με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ηςΝοεμβρίου 2018, Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης», που τέθηκε σε διαβούλευση από τον αρμόδιο Υπουργό Στέλιο Πέτσα, εν μέσω πανδημίας, παραμονές Χριστουγέννων και με διαδικασίες εξπρές.

Η ΠΟΕΣΥ και οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των δημοσιογράφων καθώς και οι Ενώσεις όλων των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεση του Κλάδου, όπως και ολόκληρου του χώρου στην επιχειρούμενη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς, που, εν τέλει, πλήττουν την ίδια την πολυφωνία και την αντικειμενική Ενημέρωση.

Ο κ Πέτσας επιχειρεί με μονόπλευρο και αυταρχικό τρόπο, χωρίς κανένα διάλογο, να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποδομήσει επιπλέον τις εργασιακές συνθήκες των δημοσιογράφων σε μια τόσο δύσκολη για το έργο τους εποχή, λόγω της πανδημίας που πλήττει τη χώρα και τον ολόκληρο τον πλανήτη. Ουσιαστικά οδηγεί την Ενημέρωση στη διασωλήνωση.

Χωρίς σεβασμό, σε έναν Κλάδο που επλήγη βαθιά από τη 10χρονη κρίση και συνεχίζει να πλήττεται από την πανδημία, το νομοσχέδιο Πέτσα προωθεί την ευελιξία των εργασιακών σχέσεων, μετατρέποντας το ήδη αβέβαιο εργασιακό περιβάλλον σε ναρκοπέδιο των εργασιακών συνθηκών των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα ακόμα «δώρο» της κυβέρνησης στους ιδιοκτήτες των Τηλεοπτικών Σταθμών που επιφέρει ένα νέο ισχυρότατο πλήγμα στους εργαζόμενους καθώς ανοίγει το δρόμο σε νέες απολύσεις και προκαλεί περαιτέρω συρρίκνωση στον Ασφαλιστικό μας φορέα.

Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών ζητούν την άμεση απόσυρση του άρθρου 41 και να αρχίσει διάλογος της Κυβέρνησης με όλους τους εμπλεκόμενους, για την κατάρτιση ενός αυτόνομου νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει συνολικά τους Πανελλήνιους και τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

Η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις Συντακτών στέκονται στο πλευρό των πληττόμενων συναδέλφων των Τηλεοπτικών Σταθμών της χώρας, στηρίζοντας τις αποφάσεις τους για κοινό αγώνα, ώστε να μην επιτραπεί περαιτέρω επίθεση στον στενό πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και σ’ αυτόν της έγκυρης και πλήρους Ενημέρωσης της κοινωνίας.

Και προειδοποιεί ότι ολόκληρος ο Κλάδος τίθεται σε απεργιακή εγρήγορση, που αρχίζει από αύριο Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, μέχρι την οριστική απόσυρση του άδικου και αντεργατικού άρθρου 41 του εν λόγω Νομοσχεδίου, αλλά και άλλων άρθρων που με τη διατύπωση τους υποκρύπτουν σκοτεινά σημεία για τη λειτουργία των Περιφερειακών Μέσων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων Συντακτών».