Θύμα διαδικτυακής απάτης πασίγνωστος παρουσιαστής

Τι ακριβώς συνέβη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θύμα διαδικτυακής απάτης πασίγνωστος παρουσιαστής

Θύμα διαδικτυακής απάτης στο Instagram έπεσε ο γνωστός παρουσιαστής και επιχειρηματίας, Τάσος Δούσης.

Τι συνέβη με τον παρουσιαστή Τάσο Δούση

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής "Εικόνες" με τον Τάσο Δούση που έχει πρεμιέρα την Κυριακή στο κανάλι Opentv στις 20:00 το βράδυ (δείτε εδώ το trailer) ξεκίνησε έναν μεγάλο διαγωνισμό στο Instagram με πλούσια δώρα προκειμένου να διαφημίσει την εκπομπή του, δείτε εδώ περισσότερα για τον super διαγωνισμό! Όπως λέει ο ίδιος, μετά από επικοινωνία μας μαζί του, αυτός ήταν και ο λόγος που απατεώνες στο Instagram προσπαθήσαν να χακάρουν τον λογαριασμό του και αφού δεν τα κατάφεραν έκαναν το απίστευτο όπως ομολόγησε ο παρουσιαστής στο site μας:

«Ξεκινήσαμε στο προφίλ μου στο Instagram, έναν πολύ πλούσιο διαγωνισμό με δώρα, κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας όπως το iPhone 12, δωροεπιταγές από τα ΑΒ, ταξίδια, γούρια, γυαλιά ηλίου.

Τάσος Δούσης instagram απάτη

Με λίγα λόγια για να διαφημίσουμε τις "Εικόνες" που ξεκινάνε την Κυριακή στο προφίλ μου Tasos Dousis στο Instagram έκανα το λάθος να κάνω τον πλουσιότερο διαγωνισμό στα social media. Αυτό ακριβώς τράβηξε τα τσακάλια των διαδικτυακών απατεώνων και έκαναν το εξής απίστευτο. Αφού δεν μπόρεσαν να χακάρουν τον λογαριασμό μου στο instagram έφτιαξαν ψεύτικους λογαριασμούς με το όνομα μου και έκαναν το εξής απλό.

Καλούσαν μέσα από αυτούς τους ψεύτικους λογαριασμούς τους ανθρώπους που έπαιρναν μέρος στο διαγωνισμό και τους έλεγαν ότι δήθεν οι φαν της εκπομπής και του Τάσου Δούση μπορούν να κερδίσουν τα δώρα απευθείας αρκεί να δώσουν τα στοιχεία από την πιστωτική κάρτα για τα έξοδα μεταφοράς.

Τάσος Δούσης instagram

Εγώ δεν είχα ιδέα μέχρι που χτύπησε το τηλέφωνο μου το κινητό 23:30 το βράδυ. Μια κυρία έντρομη με κάλεσε για να μου πει ότι είχε πέσει θύμα αυτών των απατεώνων. Ευτυχώς είχα δώσει το κινητό μου για έκτακτη ανάγκη στο Instagram και έτσι με βρήκε η αγαπητή κυρία.

Τάσος Δούσης διαγωνισμός

Αμέσως κατήγγειλα τον λογαριασμό στο Instagram και κάλεσα και τους φίλους μου να τους κάνουν αναφορά. Το πρόβλημα είναι ότι έχει τόση μεγάλη επιτυχία ο διαγωνισμός στο προφίλ μου που κάθε λίγο ξεφυτρώνουν νέα πλαστά προφίλ στο Instagram και «ψαρεύουν» ανυποψίαστα θύματα.

Τάσος Δούσης διαγωνισμός απάτη instagram

Παρακαλώ τους φίλους μου αλλά και γενικά τον κόσμο να μην δίνει κανένα προσωπικό του στοιχείο στο Instagram όπως πιστωτική κάρτα, pin και ιδιαίτερα λογαριασμούς τράπεζας κλπ. Ο διαγωνισμός μου στο Instagram σε αυτόν και μόνο τον λογαριασμό είναι απόλυτα διαφανής και κανένας δεν θα κερδίσει με πλάγιους τρόπους. Άρα, ότι και να σας λένε μην τους δίνετε καμία σημασία είναι απατεώνες στο διαδίκτυο. Μην τους πιστεύετε»

Αυτά μας μετέφερε ο Τάσος Δούσης ο παρουσιαστής των Εικόνων και πρόσθεσε ότι για αυτήν την υπόθεση αλλά και άλλη μια παρόμοια περίπτωση θα πάει στον εισαγγελέα την ερχόμενη Τρίτη το πρωί.