Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Ματθλίδη Μαγγίρα: Ξέσπασε για το εμβόλιο του κορωνοϊού - «Δεν θα σε σώσει»

Όσα δήλωσε στην κάμερα

Ματθλίδη Μαγγίρα: Ξέσπασε για το εμβόλιο του κορωνοϊού - «Δεν θα σε σώσει»
News 22.12.2020 12:43
Από Ελένη Ζουγανέλη

Η Ματθίλδη Μαγγίρα μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» και αποκάλυψε πως είναι καχύποπτη σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, λέγοντας μάλιστα πως θα το κάνει μόλις δει πως θα έχει βοηθήσει.

Η ηθοποιός, η οποία θα επιστρέψει στο All Star YFSF μαζι με άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες, ξέσπασε δημόσια και οι δηλώσεις της θα συζητηθούν.

Όσα δήλωσε η Ματθίλδη Μαγγίρα

«Δεν είμαι επιστήμονας αλλά αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι στα τηλεοπτικά κανάλια δεν ακούγονται όλες οι απόψεις. Και εγώ είμαι καχύποπτη γιατί ένα εμβόλιο θέλει το λιγότερο δέκα χρόνια μελέτης, έρευνας και πειραμάτων. Δεν θέλω να γίνω πειραματόζωο. Ας το κάνουν αυτοί που το έχουν πραγματικά ανάγκη και θα δω μετά από καιρό αν όντως τους έχει βοηθήσει. Τότε γιατί όχι. Που είναι η θεραπεία; Δεν θα σε σώσει το εμβόλιο» τόνισε η Ματθλίδη Μαγγίρα.

Κορωνοϊός: Έτσι θα χωριστούν οι ηλικιακές ομάδες για το εμβόλιο

Σε λίγο καιρό το εμβόλιο καταφθάνει στην Ελλάδα και έχουν ήδη βγει οι αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να χωριστούν οι ηλικιακές ομάδες για να εμβολιαστούν αλλά για το πώς πρόκειται να κλειστούν τα ραντεβού.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε πως μαζί με τους υγειονομικούς, πρώτοι στους εμβολιασμούς θα μπουν και οι ηλικιωμένοι, ειδικότερα αυτοί που φιλοξενούνται σε δομές.

Ο κ. Ζαριφόπουλος εξήγησε ότι θα χρησιμοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση και μέσω του ΑΜΚΑ θα γίνει ο διαχωρισμός σε ηλικίες. Οπως προκύπτει, η πρώτη φάση θα αφορά τους άνω των 85 ετών, ενώ θα ακολουθήσει η ομάδα άνω των 75 ετών κ.ό.κ, τη στιγμή που εγκρίθηκε από τον Ευρπωαϊκό οργανισμό φαρμάκων το εμβόλιο της Pfizer.

εμβολιασμός Ελλάδα

Στην πρώτη ομάδα που θα εμβολιαστεί θα περιληφθούν και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα (αιμοκαθαιρόμενοι, μεταμοσχευμένοι κ.ά.). O κ. Ζαριφόπουλος υποστήριξε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας θα καθοριστεί η διαδικασία με την οποία θα παρέχονται ευαίσθητες πληροφορίες -όπως οι αλλεργίες και τα υποκείμενα νοσήματα ή ειδικά φάρμακα που λαμβάνει ασθενής- για κάθε πολίτη.

Πώς θα ενημερώνονται οι πολίτες για το εμβόλιο

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, οι πολίτες θα λαμβάνουν SMS μέσω του συστήματος της άυλης συνταγογράφησης. Με το μήνυμα αυτό θα ενημερώνονται για την ημέρα, την ώρα και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα πρέπει να προσέλθουν.

Οι πολίτες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν το ραντεβού και στη συνέχεια να παρουσιαστούν για τον εμβολιασμό. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο, το ραντεβού δεν εξυπηρετεί κάποιον, θα πρέπει να ζητήσει νέο, είτε μπαίνοντας ο ίδιος στην σχετική πλατφόρμα emvolio.gov.gr είτε απευθυνόμενος σε ΚΕΠ ή το φαρμακείο της γειτονιάς του.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προανήγγειλε πως η πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα. Πρόκειται για μία «σύνθετη άσκηση», όπως είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως αναμένεται να υπάρξουν αστοχίες οι οποίες, όμως, θα διορθωθούν.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συγκλόνισε η Ματθίλδη Μαγγίρα - «Έρχεσαι αντιμέτωπος με τα τέρατα σου»

Ματθίλδη Μαγγίρα: Έφυγε γιαουρτωμένη από την Φωλιά των Κου Κου - Τι συνέβη;

Share