Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Απίστευτο ξέσπασμα από τον Αντίνοο Αλμπάνη - «Δεν πιστεύω ότι οι γιατροί, οι επιδημιολόγοι...»

Όσα είπε για την τέχνη εν μέσω κορωνοϊού

Απίστευτο ξέσπασμα από τον Αντίνοο Αλμπάνη - «Δεν πιστεύω ότι οι γιατροί, οι επιδημιολόγοι...»
News 23.12.2020 08:09
Από Ελένη Ζουγανέλη

Ο Αντίνοος Αλμπάνης παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Enjoy που κυκλοφορεί και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τέχνη που πλήττεται λόγω κορωνοϊού τους τελευταίους μήνες, ξεσπώντας.

Αυτό είναι το ξέσπασμα του Αντίνοου Αλμπάνη για τα όσα συμβαίνουν στην τέχνη

Ο κλάδος μου είναι συνηθισμένος στη φτωχοποίηση, στην έλλειψη πόρων, στην έλλειψη επιχορηγήσεων, επιδοτήσεων όλα αυτά τα χρόνια. Για εμάς αυτή η οικονομική κρίση έχει παρελθόν και μεγάλο βάθος. Απλά το έργο για εμάς τους καλλιτέχνες… επαναλαμβάνεται. Ωστόσο τους ανθρώπους της τέχνης μην τους φοβάστε, θα βρούμε τον τρόπο και να επιβιώσουμε και να δημιουργήσουμε. Υπάρχει μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Η τέχνη παράγεται ως επί το πλείστον σε κλειστούς χώρους και η πανδημία τη χτυπά αλύπητα, την αποδυναμώνει. Η τέχνη έβαλε λουκέτο. Δεν βρέθηκαν λύσεις, αν και οι μάσκες και οι αποστάσεις και τα αδειανά καθίσματα έδρασαν. Και για να μην παρεξηγηθώ. Δεν πιστεύω ότι οι γιατροί, οι επιδημιολόγοι, οι λοιμωξιολόγοι είναι μια κάστα σαδιστών που θέλουν εκδικητικά να αποτελειώσουν τον κλάδο μου. Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι πάει στραβά με τους κλειστούς χώρους, τη συνάθροιση και την πανδημία. Αλλά θα σας θέσω ένα ερώτημα. Έχετε σκεφτεί έναν λαό χωρίς την τέχνη στο πλευρό του; Πού θα εναποθέσει τα όνειρά του, τις ανησυχίες του, πώς θα αντισταθεί;

Αντίνοος Αλμπάνης συνέντευξη

Η τέχνη είναι παρηγορητική και δίνει ελπίδα. Και σας τονίζω ότι δεν πιστεύω ότι οι γιατροί σκέφτηκαν πώς να βρουν τον τρόπο να εξαθλιώσουν τους καλλιτέχνες, μουσικούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς, χορευτές, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, εικαστικούς, το θέαμα και την τέχνη γενικότερα… Έκριναν ότι για την υγεία -και η υγεία είναι πάνω απ’ όλα- ήταν ένα σωστό μέτρο. Ωστόσο το κράτος τι κάνει για την τέχνη; Η τέχνη είναι ανάγκη. Η τέχνη είναι βαριά βιομηχανία για την Ελλάδα. Η τέχνη είναι υπηρεσία. Η τέχνη είναι πολιτισμός. Η τέχνη είναι ιστορία. Αυτό πουλάμε τόσα χρόνια ως Έλληνες, όχι βιομηχανία, άρα τι εναλλακτικές έδωσε η Πολιτεία στον χώρο του θεάματος με τους χιλιάδες εργαζομένους, όταν ένας βασικός τομέας της οικονομίας πλήττεται;

Δείτε και τη φωτογραφία με το δυνατό μήνυμα του από την περίοδο της μάχης με τον καρκίνο.

Η εξομολόγηση του Αντίνοου Αλμπάνη για την περιπέτεια του με τον καρκίνο

Τι θα θέλατε να σας φέρει η νέα χρονιά;

«Επειδή ζούμε σε δύσκολους καιρούς και είμαστε όλοι πιεσμένοι, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να χρησιμοποιήσουμε ό,τι απόθεμα καλοσύνης έχουμε και να προσφέρουμε στους γύρω μας, γιατί είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε και να αρχίσουμε να κατασπαράζουμε ο ένας τον άλλον, από το άγχος, την αγωνία και τον φόβο που έχουν προκληθεί από την πανδημία.

Όσο για μένα; Αυτό που εύχομαι όχι μόνο για τον νέο χρόνο αλλά για κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε μήνα μετά την περιπέτειά μου είναι να έχω υγεία. Το μόνο που με απασχολεί είναι να είμαι ζωντανός. Εγώ το “στην υγειά μας” και το λέω και το εννοώ!»

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αντίνοος Αλμπάνης: Πως αντιμετωπίζει την ζωή μετά την περιπέτεια υγείας του;

Αντίνοος Αλμπάνης: Μιλά για την μάχη με τον καρκίνο την ψυχοθεραπεία και την σχέση με τον Θεό

Share