Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τέλος από τις Άγριες Μέλισσες Τάκης - Δόμνα - Σωκράτης

Κάποιοι θα απογοητευτείτε...

Τέλος από τις Άγριες Μέλισσες Τάκης - Δόμνα - Σωκράτης
News 04.01.2021 10:21
Από Ελένη Ζουγανέλη

Απόψε το βράδυ οι Άγριες Μέλισσες επιστρέφουν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και το επεισόδιο πρόκειται να μας καθηλώσει. Ωστόσο, λίγες ώρες πριν την προβολή έγινε γνωστό πως 3 πρωταγωνιστές της σειράς θα φύγουν λίγο πριν το τέλος της σεζόν.

Συγκεκριμένα, τρία πρόσωπα που από κάποιους αγαπήθηκαν και από άλλους μισήθηκαν, πρόκειται να μας αποχαιρετήσουν πριν ρήξει αυλαία τη τηλεοπτική σειρά.

Ο λόγος για τον Αργύρη Πανταζάρα (Τάκης Δοξαράς), τον Χάρη Σώζο (Σωκράτης Θέμελης) και τη Νεφέλη Κουλούρη (Δόμνα). Ενώ, σκέψεις υπάρχουν και για τον Βασίλη Μπισμπίκη (Μάνος Βόσκαρης). Ωστόσο ακόμη δεν είναι σίγουροι ανη ο ρόλο του πρέπει να σταματήσει νωρίτερα ή όχι.

Με 3,2 εκατομμύρια ευρώ θα επιδοτηθούν οι Άγριες Μέλισσες με βάση το νόμου Κρέτσου

Η μεγαλύτερη τηλεοπτική επιτυχία των δύο τελευταίων ετών, οι «Άγριες Μέλισσες» (διαβάστε εδώ τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια), έχει την υπογραφή της Ι. Κ. Κινηματογραφικές και Τηλεοπτικές Παραγωγές και συνολικό κόστος τουλάχιστον 8.835.561 ευρώ και έλαβε επιδότηση ύψους 3.293.516 ευρώ με βάση τον «νόμο Κρέτσου». Το 2019, με επιλέξιμο προϋπολογισμό 4.816.311 ευρώ, έλαβε επιδότηση 35%, ήτοι 1.685.708 ευρώ, ενώ το 2020, με επιλέξιμο προϋπολογισμό 4.019.520 ευρώ, η επιδότηση ανέβηκε στο 40%, ήτοι 1.607.808 ευρώ.

Τι είναι ο νόμος Κρέτσου

Στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος υποστήριξε τις τροπολογίες στον ν. 4487/2017 για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα. Μετά την ψήφιση του ν/σ η επιδότηση αυξάνεται στο 35%.

Συγκεκριμένα:

Με τις τροποποιήσεις αυτές το επενδυτικό κίνητρο για τις οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα καθίσταται πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με αντίστοιχα καθεστώτα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Καίρια παρέμβαση συνιστούν:

  • Η αύξηση του ορίου ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων από το 25% στο 35% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών της παραγωγής, και
  • Η κατάργηση του ανώτατου ορίου στο ποσό της επιχορήγησης, που μέχρι σήμερα ήταν τα 5 εκατ. ευρώ.
  • Η πρόβλεψη για δυνατότητα εκχώρησης του ποσού της επιχορήγησης σε Ελληνικές τράπεζες για την παροχή δανείου.

Επίσης εξειδικεύονται και αποσαφηνίζονται ζητήματα που ανέκυψαν κατά τη μέχρι σήμερα λειτουργία του ανωτέρω καθεστώτος ενίσχυσης της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών και την διευκόλυνση του ΕΚΟΜΕ ως φορέα υποδοχής των αιτήσεων υπαγωγής. Ειδικότερα:

  • Στην έννοια του αυτοτελούς οπτικοακουστικού έργου, περιλαμβάνεται πλέον και η έννοια του κύκλου επεισοδίων τηλεοπτικής ή μίνι τηλεοπτικής σειράς.
  • Καθορίζονται ειδικότερες περιπτώσεις υπαγωγής στο καθεστώς ενίσχυσης του ν. 4487, ώστε να διευκολύνεται η υπαγωγή σε αυτό. Πλέον, για την υπαγωγή επεισοδίου τηλεοπτικής σειράς απαιτείται το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα να είναι τουλάχιστον 30.000 € ανά επεισόδιο (ενώ μέχρι σήμερα ήταν 100.000€), ενώ για την υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου που αφορά σε ψηφιακό παιχνίδι, να είναι τουλάχιστον 60.000 € (ενώ επίσης μέχρι σήμερα ήταν 100.000€).
  • Προστίθενται στους δυνητικούς δικαιούχους της ενίσχυσης οι ελληνικές επιχειρήσεις εκτέλεσης παραγωγής οπτικοακουστικών έργων που συμβάλλονται με ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Άγριες Μέλισσες: Η Δόμνα μαθαίνει πως ο Μελετής είναι αδερφός της

"Βόμβα" στις Άγριες Μέλισσες - Είναι αδέρφια ο Βόσκαρης με τον Δούκα

Share