Καλομοίρα - επεισόδια στο Καπιτώλιο: «Δεν έχει ξανά γίνει, νιώθεις ότι κάποιος μπαίνει σπίτι σου»

Όσα ανέφερε για την χθεσινή νύχτα στις ΗΠΑ

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Καλομοίρα - επεισόδια στο Καπιτώλιο: «Δεν έχει ξανά γίνει, νιώθεις ότι κάποιος μπαίνει σπίτι σου»

Το πρωί της Πέμπτης η Καλομοίρα συνδέθηκε τηλεφωνικά με το Ευτυχείτε και μίλησε για την χθεσινή νύχτα που βίωσαν οι κάτοικοι των ΗΠΑ.

Μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Αμερικής αποτελεί το χθεσινό βράδυ καθώς ένα πλήθος εξοργισμένων οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο με σκοπό να εναντιωθούν στα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος ήρθε σε επικοινωνία με την Καλομοίρα που ζει πλέον μόνιμα Αμερική και αποκάλυψε πως βίωσε την τρομακτική και πρωτόγνωρη περιπέτεια.

Η Καλομοίρα είπε χαρακτηριστικά: “Σαν Αμερική είμαστε συνηθισμένοι να είμαστε δείγμα στα παγκόσμια πολιτικά και αυτό που συνέβη είναι ντροπή. Εύχομαι ο Τραμπ να κάνει το σωστό και να ηρεμίσει τα πνεύματα…. Εγώ ήμουν με την οικογένειά μου στη Φλόριντα.

Ήμουν στο αυτοκίνητο μόνη μου και με πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος και μου εξήγησε τι γίνεται. Πήγα γρήγορα σπίτι και όλη μέρα κοιτάμε ειδήσεις. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα. Εμείς μένουμε λίγο πιο έξω στη Βιρτζίνια.

Είναι το σπίτι μας, νιώθεις ότι μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου. Εξηγήσαμε τα πάντα στα παιδιά, τα αγόρια κοίταγαν μαζί μας τις ειδήσεις. Είδαν τα πιστόλια και τους εξηγήσαμε ότι είναι αληθινά και όχι ταινία. Ρωτάγανε γιατί μπήκε ο κόσμος εκεί, γιατί φωνάζουν. Ο Νίκος που είναι πιο ευαίσθητος ήρθε δίπλα μου να τον προστατέψω” είπε η Καλομοίρα.

Τέσσερις νεκροί και 52 συλλήψεις από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Δεν έχουν σταματημό τα επεισόδια με την χθεσινή εισβολή στο Καπιτώλιο από τους οπαδούς του Ντόναλντ Τράμπ από την οποία τέσσερις άνθρωποι κατέληξαν νεκροί ενώ 52 συλλήφθηκαν.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στη μητροπολιτική περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσα, Ρόμπερτ Κόντε ανακοίνωσε μετά τα χθεσινά επεισόδια στο Καπιτώλιο τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Διευκρίνισε ότι οι τρεις θάνατοι (δύο άνδρες και μία γυναίκα) οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά και το τέταρτο πρόσωπο υπέκυψε σε νοσοκομείο αφού υπέστη τραύμα από σφαίρα. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν αυτοί οι άνθρωποι συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

«Μία ενήλικη γυναίκα και δύο άνδρες φαίνεται να υπέφεραν από ξεχωριστά έκτακτα ιατρικά περιστατικά, με αποτέλεσμα τους θανάτους τους. Οποιαδήποτε απώλεια ζωής είναι τραγική και οι σκέψεις μας είναι με εκείνους που επηρεάζονται από την απώλειά τους».