Σάκης Ρουβάς: Έρχεται η συνεργασία - έκπληξη με τον Φοίβο!

Αυτό το περιμένουμε πως και πως

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Σάκης Ρουβάς: Έρχεται η συνεργασία - έκπληξη με τον Φοίβο!

Μια συνεργασία – έκπληξη που ετοιμάζεται εδώ και καιρό και πρόκειται να είναι έτοιμη τις επόμενες εβδομάδες και μάλιστα πρόκειται για δυο ονόματα κορυφή στο είδος τους! Τον Σάκη Ρουβά και τον συνθέτη Φοίβο!

Πιο συγκριμένα αρχές της Άνοιξης, θα κυκλοφορήσει και ολοκληρωμένο άλμπουμ από τη MINOS EMI με την υπογραφή του Φοίβου.

Οι δυο τους όλο το διάστημα των εορτών προετοίμαζαν τη συνεργασία τους και γεμάτοι ενθουσιασμό έτοιμοι να παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά. Αυτές τις μέρες βρίσκονται στο στούντιο ολοκληρώνοντας την ηχογράφηση των νέων τραγουδιών.

Οι δύο καλλιτέχνες έχουν να συνεργαστούν από το 2003 που είχαν κάνει μαζί την επιτυχία «disco girl», δείτε ακόμα τι λέγεται για το ξεκίνημα εκπομπής του Σάκη στον Σκαι.

φοίβος ρουβάσ

Λίγα λόγια για τον Φοίβο

Ο Φοίβος γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1971. Είναι γιος του δικηγόρου Γεώργιου Τασσόπουλου και της Αφροδίτης Κοζανιτά.

Τελειώνοντας το λύκειο, περνάει με τους πρώτους στη νομική σχολή Αθηνών, ενώ παράλληλα ξεκινάει μαθήματα μουσικής και αρμονίας στο ωδείο και ιδιαίτερα μαθήματα με καθηγητή του τον Θέμη Ρούσο. Τα μουσικά ακούσματα του ως τότε είναι ροκ, punk και heavy metal ενώ συνηθίζει να κυκλοφορεί στα Εξάρχεια.

Εκείνη την εποχή αρχίζει να δουλεύει κάποια κομμάτια με την άγνωστη έως τότε τραγουδίστρια Βίκυ Χαρίτου. Ένα demo φτάνει στα χέρια του Μίλτου Καρατζά ο οποίος ξεχωρίζει το ταλέντο του Φοίβου και αποφασίζει να του δώσει την ευκαιρία να κυκλοφορήσει τα πρώτα του τραγούδια. Έτσι λοιπόν το 1992 κυκλοφορεί το album της Βίκυς Χαρίτου «Στυλ» σε μουσική του Φοίβου από την BMG, το οποίο δεν γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία.

Το 1993, ο τότε παραγωγός της Καίτης Γαρμπή, Γιάννης Δουλάμης προσπαθεί να φέρει έναν νέο ήχο στην Ελληνική μουσική και ακούει τα demos πολλών νέων συνθετών της εποχής. Κάπως έτσι φτάνει στα χέρια του υλικό του Φοίβου. Λίγο καιρό αργότερα κυκλοφορεί το άλμπουμ της Καίτης Γαρμπή «Ως τον παράδεισο» με 4 απ’ τα τραγούδια του δίσκου να φέρουν την υπογραφή του Φοίβου, το ομότιτλο «ως τον παράδεισο», το «ναι υπάρχω εγώ», το «Ακούω την καρδούλα σου» και το «Η αγάπη μας». Τα τρία τραγούδια εκ των τεσσάρων γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, το άλμπουμ γίνεται χρυσό και ο Φοίβος υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Sony Music.

Την ίδια εποχή αρχίζει να γράφει τραγούδια για πολλούς καλλιτέχνες της sony music όπως για τον Λευτέρη Πανταζή, τον Γιώργο Γερολυμάτο, τον Γιώργο Δασκουλίδη, την Άντζελα Δημητρίου, τον Δημήτρη Κόκοτα, τον Διονύση Σχοινά, τον Πασχάλη Τερζή, την Ελένη Δήμου, τον Άγγελο Διονυσίου, την Έφη Σαρρή, την Πωλίνα κ.ά. Ξεχωρίζουν πολλά τραγούδια του, μερικά από αυτά είναι: «Κάποιο Καλοκαίρι», «Ποτέ (δεν με κατάλαβες)», «Τι τρελά μου ζητάς», «Διαδόσεις», «Ζήσαμε», «Άστατος», «Το έτερον σου ήμισυ», «Άφησέ με μόνο», «Το φεγγάρι στην ταράτσα» κ.ά.

Έκτοτε ξεκινάει ένα μπαράζ επιτυχιών με συνεχόμενα ρεκόρ πωλήσεων.