Άκης Πετρετζίκης: «Όταν έκλεισαν τα μαγαζιά ανακουφιστήκαμε! Μέχρι που ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί»

Όσα είπε καλεσμένος στην εκπομπή Tik Talk

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Άκης Πετρετζίκης: «Όταν έκλεισαν τα μαγαζιά ανακουφιστήκαμε! Μέχρι που ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί»

Στην εκπομπή Tik Talk βρέθηκε καλεσμένος ο Άκης Πετρετζίκης για μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο επιτυχημένος σεφ μεταξύ άλλων μίλησε τις επιχειρήσεις του και την κατάσταση που επικρατεί μετά το κλείσιμο. Όπως δήλωσε, αρχικά ένιωσε ανακουφισμένος γιατί ήταν αδύνατον να προσέχουν όλο τον κόσμο για τα μέτρα, μέχρι όμως να έρθουν οι πρώτοι λογαριασμοί.

«Επιχειρηματικά το πρώτο μέλημα μας ήταν οι εργαζόμενοί μας. Προσπαθήσαμε με όσα ξέραμε αλλά κι από τα ΜΜΕ να πληροφορηθούμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Σκεφτόμασταν τα παιδιά στα εστιατόρια επειδή έρχονταν σε επαφή με περισσότερο κόσμο από οποιονδήποτε άλλον. Φοβόντουσαν μην κολλήσουν ο ένας τον άλλον κι εγώ φοβόμουν μην μπούνε άλλοι και τους κολλήσουν. Έπιασα κάθε μαγαζί ξεχωριστά κι είπα μέσα από την καρδιά μου στα παιδιά τι πρέπει να προσέξουν π.χ. να φροντίζουν τα τραπέζια περισσότερο για αυτούς. Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε όλα τα μέτρα αλλά δυσκολευτήκαμε γιατί θέλαμε να είμαστε τυπικοί και δεν ήμασταν κι αστυνομικοί για να βρισκόμαστε πίσω από κάθε άτομο και να του λέμε βάλε την μάσκα. Δεν ήταν δική μας υποχρέωση.

Άκης Πετρετζίκης Tik Talk

Σου έλεγαν άνοιξε αλλά να είσαι κι ο σερίφης του μαγαζιού, που ουσιαστικά ήταν αδύνατον. Νιώθαμε ενοχικά μέχρι που μας έκλεισαν. Ίσως ανακουφιστήκαμε αρχικά μέχρι που ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί, όπου από ανακούφιση έγινε λίγο δυσφορία αλλά εντάξει είναι αναγκαίο κακό και πάνω από όλα η υγεία, πάνω από τις επιχειρήσεις. Το πρόβλημα ήταν κυρίως με τους οικογενειάρχες που έπαιρναν ένα συγκεκριμένο μισθό και με το επίδομα υπήρχε πρόβλημα γιατί έπρεπε να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα. Ένας δύο μήνες εντάξει αλλά μισός χρόνος και δίνοντας 500 ευρώ είναι δύσκολο. Αρκετοί εργαζόμενοι μου έχουν χτυπήσει την πόρτα για να ζητήσουν βοήθεια. Είναι λογικό», είπε ο Άκης Πετρετζίκης μετά την ανακοίνωση πως έπεσε θύμα απάτης.

Για αυτό το λόγο ο Άκης Πετρετζίκης μπήκε στο MasterChef

Επίσης, ο αγαπημένος σεφ, αναφέρθηκε στο λόγο που αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στον πρώτο κύκλο του MasterChef που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση.

«Είναι απίστευτο πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή σου. Δεν το είχα να το κάνω. Ήμουν πολύ συνεσταλμένος. Το να πας σε ένα ριάλιτι θέλει κότσια. Δεν είναι μια απλή δουλειά. Τα ποσοστά δεν είναι υπέρ σου.

Έχουμε δει ανθρώπους να καταστρέφονται αλλά και να απογειώνονται. Εγώ ήμουν στην Αγγλία. Μου δήλωσε συμμετοχή ένας φίλος μου. Δεν ξέρω αν θα είχα παρόμοια καριέρα, αν δεν είχα πάει. Αλλά σίγουρα θα είχα καταφέρει μαγειρικά κάτι διαφορετικό.

Ήθελα να κερδίσω 100%. Υπάρχει άνθρωπος που πάει εκεί για να βγει δεύτερος; Θα πας να εκτεθείς, να γυρίσεις τη ρουλέτα που μπορεί να βγει εναντίον σου, απλά για να βγεις στην τηλεόραση; Ο σκοπός μου δεν ήταν να γίνω διάσημος. Εγώ πήγα να κερδίσω τον διαγωνισμό. Δεν πας για άλλο λόγο» τόνισε ο Άκης Πετρετζίκης.