Σία Κοσιώνη: Πήρε δημόσια θέση δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου μετά τη δήλωση για βιασμό

"Έχουμε ακόμη ένα λόγο να υποκλινόμαστε στην Ολυμπιονίκη μας"

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Σία Κοσιώνη: Πήρε δημόσια θέση δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου μετά τη δήλωση για βιασμό

Η Σία Κοσιώνη πήρε δημόσια θέση δίπλα στην Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου μετά την ανακοίνωση της πως έπεσε θύμα βιασμού σε μικρότερη ηλικία.

Στη διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή - Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογήθηκε τον βιασμό που βίωσε σε νεαρή ηλικία.

"Ο δε προπονητής μας ήταν 25 χρόνων, αρκετά συναισθηματικός και άπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων. Επίσης, τότε, δεν είχαμε κάποια συνεργασία με αθλητική ψυχολόγο και φυσικά δεν θα μιλούσα ποτέ στους γονείς μου, γιατί θα με σταμάταγαν από την ιστιοπλοΐα. Στο μικρό και αθώο μυαλό μου η μόνη λύση ήταν να σιωπήσω και να κάνω ότι δε συνέβη τίποτα. Έκλαψα πολύ και όταν ξύπνησα άρχισα μία παράσταση που έληξε μέχρι και πριν από λίγο καιρό.

Με πολλή δουλειά, θεραπεία και ανάλυση κατάφερα να αναλάβω το βάρος της ευθύνης μου, το να μην μιλήσω τότε, ώστε να απομακρυνθεί αυτός ο παράγοντας εκτός αθλητικών χώρων."

Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα από την μαρτυρία της αθλήτριας - Δείτε εδώ ολόκληρη τη μαρτυρία της - που δεν άφησε ασυγκίνητη την δημοσιογράφο, η οποία μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram θέλησε να της συμπαρασταθεί και να προτρέψει όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα να μιλήσουν.

Η ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη

«Τώρα έχουμε ακόμη ένα λόγο να υποκλινόμαστε στην Ολυμπιονίκη μας Σοφια Μπεκατωρου που βρήκε το θάρρος μετά από τόσα χρόνια να μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, δαμάζοντας πλέον και τα «μποφόρ» της ψυχή της. Μετά από χρόνια ενόχων, που δεν μπόρεσε να το αποτρέψει, που δεν μπόρεσε να το καταγγείλει, μιλάει δυνατά δίνοντας δύναμη και θάρρος σε χιλιάδες άλλες γυναίκες που επιλέγουν υπό το βάρος αμέτρητων φόβων τη σιωπή.

Σοφία είμαστε μαζί σου. #saynotoviolenceagainstwomen #speakup».

σοφία μπεκατώρου σια κοσιώνη