Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: «Να γίνει συγκεκριμένη η κυρία Μπεκατώρου για το "δυσάρεστο γεγονός"»

Η ανακοίνωση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία:  «Να γίνει συγκεκριμένη η κυρία Μπεκατώρου για το
News 16.01.2021 14:27
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Σοκ προκάλεσε στη κοινή γνώμη η εξομολόγηση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της ομάδας της. Θέση πήρε η Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊκών Ελλάδος η οποία αναφέρεται σε "δυσάρεστο γεγονός".

Πιο συγκεκριμένα λίγες ώρες μετά την εξομολόγηση της ολυμπιονίκη για βιασμό, η ΕΙΟ πήρε μια "άστοχη" για πολλούς θέση, αφού η ανακοίνωση τους σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και θεωρήθηκε προκλητική.

Η ανακοίνωση της ΕΙΟ περί σεξουαλικής κακοποίησης

«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά.

Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

σοφία μπεκατώρου

Ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου υπέβαλε την παραίτησή του μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου

Προς Δ.Σ. Ε.Ι.Ο.

Κύριε Πρόεδρε,

ως μέλος της μεγάλης ιστιοπλοϊκής οικογένειας, αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αφετέρου για την αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, «ως δυσάρεστο περιστατικό».

Κατόπιν αυτού υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος. Επιπλέον, για να συμπαρασταθώ στην Σοφία που η ανακοίνωση της ΕΙΟ, την αφήνει εκτεθειμένη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Λυπάμαι γιατί η αντίδραση της Ομοσπονδίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και εκθέτει τα μέλη της αλλά περισσότερο την πλειοψηφία του ιστιοπλοϊκού κόσμου που σέβεται την προσωπικότητα και την υπόληψη κάθε αθλήτριας και αθλητή. Περίμενα έκτακτη συγκρότηση ΔΣ και άμεση ενεργοποίηση των πειθαρχικών οργάνων, κάτι που δεν έγινε.

Καλώ τη δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Γιάννης Παπαδημητρίου

Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σοφία Μπεκατώρου: «Τέτοια άνθρωποι κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους και τον αθλητισμό επικίνδυνο»

Σία Κοσιώνη: Πήρε δημόσια θέση δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου μετά τη δήλωση για βιασμό

Share