Μαρέβα Μητσοτάκη: Το μήνυμα στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου - «Εξορίζουμε τη βία από τη ζωή κάθε ανθρώπου»

«Η γενναία Σοφία Μπεκατώρου έδωσε το σύνθημα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μαρέβα Μητσοτάκη: Το μήνυμα στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου - «Εξορίζουμε τη βία από τη ζωή κάθε ανθρώπου»

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Μαρέβα Μητσοτάκη θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου η οποία μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από παράγοντα της ομοσπονδίας.

Η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου κατάφερε να κάνει πολλές αθλήτριες να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν ανοιχτά για περιστατικά που έχουν βιώσει.

Την ίδια στιγμή, πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να στηρίξουν την απόφασή της και να καταδικάσουν τη βία. Ανάμεσά τους και η Μαρέβα Μητσοτάκη.

«Η γενναία Σοφία Μπεκατώρου έδωσε το σύνθημα: Σπάμε την αλυσίδα της σιωπής και του φόβου. Καταγγέλουμε τη σεξουαλική βία. Και την εξορίζουμε από τη ζωή κάθε παιδιού ή εφήβου, κάθε γυναίκας ή άνδρα, κάθε ανθρώπου. Είμαι με τη Σοφία!»

Μαρέβα Μητσοτάκη Σοφία Μπεκατώρου

Σοφία Μπεκατώρου: «Τέτοια άνθρωποι κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους και τον αθλητισμό επικίνδυνο»

Tο μεσημέρι της Παρασκευής προβλήθηκε στο T-LIVE ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη που είχε δώσει η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στη κακοποίηση που δέχτηκε από παράγοντα της Ομοσπονδίας και η δήλωση της προκαλεί τεράστιο σοκ.

Συγκεκριμένα είπε: “Δυστυχώς εγώ βίωσα παρενόχληση και κακοποίηση από παράγοντα σε ηλικία που ήμουν 21. Παίρνω το θάρρος να μιλήσω για αυτό γιατί πιστεύω ότι τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να απομακρύνονται από τον αθλητισμό, να μη τους δίνεται κανένα βήμα.

Κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους και είναι άνθρωποι που κάνουν τον αθλητισμό επικίνδυνο. Όταν βρέθηκα στον εισαγγελέα για μένα ήταν μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή γιατί το είπα σε κάποιον που δεν πίστευε αυτά που άκουγε και μπορεί να πέρασαν χρόνια όμως κατάφερα να το επεξεργαστώ και να βγω να το πω. Ποτέ δεν είναι αργά και θα ήθελα να κάνω κάτι για αυτό”.

Η περιπέτεια της Ελληνίδας αθλήτριας βγήκε ξανά στην επιφάνεια μετά την ομιλία της σε Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό», με οικοδεσπότη τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Σοφία Μπεκατώρου