Ελεονώρα Μελέτη: Το μήνυμα στήριξης προς όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί κακοποίηση

Δείτε την ανάρτηση της

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Ελεονώρα Μελέτη: Το μήνυμα στήριξης προς όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί κακοποίηση

Η Ελεονώρα Μελέτη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagam έστειλε ένα μήνυμα στήριξης σε όσες γυναίκες έχουν δεχτεί κακοποίηση με αφορμή την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου βρήκε το θάρρος και μίλησε δημόσια για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε και πλήθος κόσμου τάχθηκε στο πλευρό της. Η αθλήτρια μάλιστα αποκάλυψε το όνομα του.

Συγκεκριμένα, η Ελεονώρα Μελέτη έγραψε: «Και μην ξεχνάμε πως η βία δεν είναι μόνο σωματική. Η παρενόχληση δεν είναι μόνο σεξουαλική. Η κακοποίηση δεν είναι μόνο σωματική. Βγαίνει και σε λεκτική, συναισθηματική, ψυχολογική έκδοση και κυκλοφορεί παντού. Ανάμεσά μας. Και γι’ αυτές συχνά δεν μπορεί να μιλήσει κανείς ανοιχτά, αν και έχουν επίσης μεγάλο κόστος και φορτίο σε όποιον το υφίσταται».

Δείτε την ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη

ελεονώρα μελέτη

Σταματίνα Τσιμτσιλη: Το μήνυμα στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου - "Μεγαλώνω κορίτσια και..."

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η υπόθεση της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου μετά την αποκάλυψη της πως δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντας της ομάδας της.

Πολλοί είναι οι πολιτικοί και οι καλλιτέχνες που στάθηκαν δίπλα της και στήριξαν την απόφαση της να βρει το θάρρος και να το πει.

Μια από αυτές ήταν και η Σταματίνα Τσιμτσιλή η οποία με ένα μακροσκελές κείμενο δήλωσε:

“Τι κι αν η Σοφία χρειάστηκε χρόνια για να μιλήσει ανοιχτά για ό,τι πέρασε. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του θέλει απλά να την αγκαλιάσει, να την ακούσει και να σταθεί στο πλευρό της. Να την επιβεβαιώσει ότι δεν έφταιξε κάπου και ότι δεν έκανε κάτι λάθος. Αρκεί που βρήκε θάρρος να μιλήσει.

Το “όχι” στις αρρωστημένες ορέξεις οποιουδήποτε είναι όχι. Σαφές και ξεκάθαρο. Το ότι διατυπώνεται και εκφέρεται πρέπει να είναι αρκετό.

τσιμτσιλή

Ως γυναίκα και μητέρα που μεγαλώνει κορίτσια, προσπαθώ να τους εμπνεύσω τον αυτοσεβασμό και ειλικρινά ντρέπομαι με όποιον εκφράζει τη λογική των ίσων αποστάσεων. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις στην κακοποίηση, την λεκτική και την σωματική”, έγραψε χαρακτηριστικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.