Νίκος Κακλαμανάκης: «Υπάρχει βία μέσα στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας»

Το μήνυμα στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νίκος Κακλαμανάκης: «Υπάρχει βία μέσα στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας»

Ο Νίκος Κακλαμανάκης μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως υπάρχει βία και ομερτά στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας, κάτι που θα έπρεπε κάποια στιγμή να τελειώσει.

Ο Ολυμπιονίκης στήριξε τη Σοφία Μπεκατώρου και την απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά για την κακοποίησή της, και τόνισε πως το πρόβλημα της ομοσπονδίας είναι μεγάλο.

Μάλιστα πριν από λίγο, τη στήριξή της στην Σοφία Μπεκατώρου έστειλε και η Άννα Κορακάκη, με ένα πολύ ηχηρό μήνυμα.

«Τη γνωρίζω πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο μια κορυφαία αθλήτρια στο νερό, αποδεικνύει ότι τολμά να λέει και την αλήθεια της, η οποία αλήθεια της δυστυχώς για εμένα, μετά τα όσα είχα πει στη Βουλή, που ήλπιζα να είναι η αρχή και για εμένα και για τη Σοφία, αλλά και για άλλους αθλητές να μιλήσουν για το τι συμβαίνει στην Ομοσπονδία, δυστυχώς δικαιώνομαι.

Από τα 19 μου λέω ότι η συγκεκριμένη Ομοσπονδία είναι κράτος εν κράτει. 33 χρόνια μετά, αφού με έχει καλέσει ο υπουργός Αυγενάκης στη Βουλή να μιλήσω, αλλά και καταγγέλλει η Μπεκατώρου όσα σοβαρά έχει καταγγείλει, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα.

Εμείς οι αθλητές λέμε ένα όχι. Όχι στην κατάχρηση εξουσίας, όχι στη χρήση βίας και κυρίως όχι στην κουλτούρα του βιασμού της σιωπής. Όχι στην ομερτά της σιωπής. Έχει πολλή ομερτά και βία μέσα στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, και όχι μόνο από τον συγκεκριμένο. Οφείλουμε να μην αφήνουμε άλλους να αδικούν κι αυτή είναι η πραγματική έννοια της δικαιοσύνης για εμένα.

Λυπάμαι για όλη αυτήν την εξέλιξη, αλλά πρέπει κάποια στιγμή σε όλο αυτό το σκοτάδι που έχουμε βιώσει τόσα χρόνια να απαντήσουμε με φως. Και φως μεγαλύτερο από την αλήθεια και τη βιωματική μας εμπειρία δεν υπάρχει».

Σταματίνα Τσιμτσιλη: Το μήνυμα στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου - "Μεγαλώνω κορίτσια και..."

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η υπόθεση της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου μετά την αποκάλυψη της πως δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντας της ομάδας της.

Πολλοί είναι οι πολιτικοί και οι καλλιτέχνες που στάθηκαν δίπλα της και στήριξαν την απόφαση της να βρει το θάρρος και να το πει.

Μια από αυτές ήταν και η Σταματίνα Τσιμτσιλή η οποία με ένα μακροσκελές κείμενο δήλωσε:

“Τι κι αν η Σοφία χρειάστηκε χρόνια για να μιλήσει ανοιχτά για ό,τι πέρασε. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του θέλει απλά να την αγκαλιάσει, να την ακούσει και να σταθεί στο πλευρό της. Να την επιβεβαιώσει ότι δεν έφταιξε κάπου και ότι δεν έκανε κάτι λάθος. Αρκεί που βρήκε θάρρος να μιλήσει. Η αθλήτρια μάλιστα αποκάλυψε το όνομα του.

Το “όχι” στις αρρωστημένες ορέξεις οποιουδήποτε είναι όχι. Σαφές και ξεκάθαρο. Το ότι διατυπώνεται και εκφέρεται πρέπει να είναι αρκετό.

Ως γυναίκα και μητέρα που μεγαλώνει κορίτσια, προσπαθώ να τους εμπνεύσω τον αυτοσεβασμό και ειλικρινά ντρέπομαι με όποιον εκφράζει τη λογική των ίσων αποστάσεων. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις στην κακοποίηση, την λεκτική και την σωματική”, έγραψε χαρακτηριστικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

σταματίνα τσιμτσιλή