Πέθανε από κορωνοϊό ο μουσικός παραγωγός Φιλ Σπέκτορ

Είχε καταδικαστεί για φόνο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πέθανε από κορωνοϊό ο μουσικός παραγωγός Φιλ Σπέκτορ

Σε ηλικία 81 ετών πέθανε ο μουσικός παραγωγός, Φιλ Σπέκτορ που άλλαξε τον ήχο της ποπ μουσικής στην δεκαεία ρου 1960 με τις ηχογραφήσεις Wall of Sound. Ο ίδιος, ήταν ο παραγωγός 20 top 40 hits στην περίοδο 1961 και 1965 και δούλεψε με τους Beatles, Righteous Brothers και Ike and Tina Turner.

Διαγνώσθηκε με κορΩνοϊό πριν από τέσσερις εβδομάδες και μεταφέρθηκε από το κελί της φυλακής, όπου εξέτιε 19χρονη ποινή φυλάκισης για τον φόνο της Λάνα Κλάρκσον, σε νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, καταδικάστηκε για τον φόνο της νεαρής ηθοποιού Λάνα Κλάρκσον, την οποία γνώρισε το 2003 ενώ εκείνη δούλευε στο House of Blues του δυτικού Χόλιγουντ. Γύρισαν μαζί στο μέγαρο του Σπέκτορ και την πυροβόλησε. Ισχυρίστηκε ότι ήταν ατύχημα. Τον Μάρτιο του 2013, ο Αλ Πατσίνο έπαιξε τον Σπέκτορ στην ταινία «Phil Spector».

Φιλ Σπέκτορ κορωνοϊός πέθανε

Ωστόσο να σημειώσουμε πως, από τη ζωή έφυγε και μια 38 ηθοποιός. Την νίκησε ο κορωνοϊός.

Λίγα λόγια για τον Φιλ Σκέπτορ που πεθανε από κορωνοϊό

Ο Harvey Philip Spector γεννήθηκε στο Μπρονξ στις 26 Δεκεμβρίου του 1939. Ο πατέρας του αυτοκτόνησε όταν ο Φιλ ήταν εννέα ετών και μετακόμισαν με τη μητέρα του στο Λος Άντζελες το 1953. Μέσα σε λίγα χρόνια έπαιζε μουσική σε τζαζ γκρουπ.

Ο Φιλ Σπέκτορ (Phil Spector) ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική όταν ήταν ακόμα στο σχολείο με το πρώτο του hit το «To Know Him is To Love Him» από τον Teddy Bears. Ακολούθησαν οι The Righteous Brothers με το θρυλικό «You Lost that Lovin' Feeling» το οποίο έχει γράψει ιστορία και σε σκηνή της ταινίας «Top Gun».

Τα «Unchained Melody», «You're My Soul and Inspiration», «Be My Baby», «He's a Rebel» και πολλά άλλα άνοιξαν τον δρόμο της δόξας για τον Φιλ Σπέκτορ. Είχε συνεργασία με τους The Beatles και έκανε την παραγωγή στο τελευταίο τους άλμπουμ «Let It Be». Παραγωγή έκανε και στον Τζον Λένον για τα «Instant Karma» και «Imagine».

Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις είχε πει: «Δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις. Αλλά ξέρεις ότι είναι διαφορετικό και σημαντικό. Και αυτό σημαίνει να είσαι ιδιοφυΐα. Είναι ένα σκαλί που σε κάνει να βλέπεις από ψηλά, όταν όλοι οι άλλοι βλέπουν στο ίδιο επίπεδο. Βλέπεις άλλα πράγματα από τους άλλους, αλλά δεν μπορείς να το εξηγήσεις».