Και η Μαλέσκου τοποθετήθηκε για την Μπεκατώρου - «Είμαι μουδιασμένη, θλιμμένη, οργισμένη»

Όλα όσα είπε στον αέρα του Love It

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Και η Μαλέσκου τοποθετήθηκε για την Μπεκατώρου - «Είμαι μουδιασμένη, θλιμμένη, οργισμένη»

Ανάμεσα στις γυναίκες που υπερασπίστηκαν δημόσια την Σοφία Μπεκατώρου ήταν και η Ιωάννα Μαλέσκου, η οποία τοποθετήθηκε στον αέρα του Love It.

Συγκινημένη είναι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία μετά την αποκάλυψη της Ολυμπιονίκης για τον βιασμό που δέχτηκε πριν από πολλά χρόνια.

Η Ιωάννα Μαλέσκου με την σειρά της θέλησε να τοποθετηθεί και να εκφράσει δημόσια την στήριξη προς την Σοφία αλλά και την λύπη της προς τους επικριτές.

Η τοποθέτηση της Ιωάννας Μαλέσκου για την Σοφία Μπεκατώρου

«Έχω έρθει με περίεργη διάθεση. Είμαι μουδιασμένη, προβληματισμένη, βαθιά θλιμμένη και οργισμένη. Το να διαβάζουμε απόψεις από γυναίκες, αυτό με πίκρανε περισσότερο, “γιατί μετά από τόσα χρόνια;”.

Το να μπορείς να έχεις τη δύναμη να μιλήσεις για κάτι το οποίο όχι μόνο βράζει μέσα σου και σε έχει ενοχλήσει, είναι κάτι τόσο σοβαρό όπως η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση, είναι κάτι ισχυρό από μόνο του.

Στεναχωριέμαι όταν ακούω απόψεις με τα διάθεση να δείξουμε με το δάχτυλο, κυρίως όμως να διδάξουμε και να μιλήσουμε για ηθική άλλων γυναικών, αυτά με θλίβουν. Ευτυχώς μιλάμε για την απόλυτη μειοψηφία.

Χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους να βγαίνουν δημόσια, να συμπαρίστανται και να δίνουν τη δύναμη σε άλλους ανθρώπους, σε άλλες γυναίκες… Το να μένουμε σιωπηλοί δεν αφήνει τα πράγματα πίσω».

Εκτός από την Ιωάννα Μαλέσκου, μια δημόσια τοποθέτηση για την Σοφία Μπεκατώρου έκανε και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει την Τετάρτη για τον βιασμό που δέχτηκε πριν 23 χρόνια

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου πρόκειται την ερχόμενη Τετάρτη να καταθέσει ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα για τον βιασμό που δέχτηκε πριν από 23 χρόνια.

Η Σοφία Μπεκατώρου έλαβε κλήση για κατάθεση από τον αρμόδιο εισαγγελέα που ερευνά την τόσο σοβαρή αυτή υπόθεση, για την οποία μάλιστα υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Νωρίτερα, ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκαρώτου δεν επιθυμεί τη νομική της εκπροσώπηση από τους ίδιους εξέδωσαν οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ανακοίνωση των δυο δικηγόρων έχει ως εξής: «Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού.

Ευχόμαστε την κα Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα».