Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Στο πρόσωπο της Σοφίας Μπεκατώρου συναντήθηκα με όλες εκείνες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν»

Το ηχηρό της μήνυμα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Στο πρόσωπο της Σοφίας Μπεκατώρου συναντήθηκα με όλες εκείνες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν»

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε σήμερα με τη Σοφία Μπεκατώρου και λίγο μετά από τη συνομιλία τους έκανε μία πολύ συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, με την οποίο θέλησε να της δείξει την αμέριστη υποστήριξή της.

Η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου κατάφερε να κάνει πολλές αθλήτριες να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν ανοιχτά για περιστατικά που έχουν βιώσει.

Την ίδια στιγμή, πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να στηρίξουν την απόφασή της και να καταδικάσουν τη βία. Ανάμεσά τους και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Συνάντησα σήμερα μια σπουδαία αθλήτρια, μια γυναίκα με σπάνιο ήθος και ψυχική δύναμη, την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου. Ήταν μια ελάχιστη αναγνώριση της γενναιότητας και της αξιοπρέπειας με τις οποίες κοινοποίησε την τραυματική εμπειρία της.

Μια ελάχιστη ένδειξη όχι συμπαράστασης αλλά συμμετοχής σε μια συνθήκη που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν συχνά οι γυναίκες στον προσωπικό και τον επαγγελματικό τους βίο. Στο πρόσωπό της συναντήθηκα με όλες εκείνες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν, λεκτικά ή σωματικά, που τραυματίστηκαν διά βίου από την ηθική βαναυσότητα της σεξουαλικής επιθετικότητας. Όλες εκείνες που φέρουν το τραύμα τους σιωπηλά επί χρόνια, μη τολμώντας να το καταγγείλουν, επειδή ενδόμυχα γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπιστούν στην καλύτερη περίπτωση με οίκτο ή καχυποψία και στη χειρότερη με περιφρόνηση, με χλεύη, ακόμα και με κοινωνικό στιγματισμό.

Όλες εκείνες που υποφέρουν από τις ψυχολογικές επιπτώσεις μιας τέτοιας επώδυνης εμπειρίας, καταρρακωμένες από τη ντροπή και την ταπείνωση, κατασπαραγμένες από την ενοχή λες και οι ίδιες ευθύνονται γι’ αυτό που τους συνέβη, καταδικασμένες εσαεί στον φόβο, στην απέχθεια για το σώμα τους, στη χαμηλή αυτοεκτίμηση», έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου Σοφία Μπεκατώρου

Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει την Τετάρτη για τον βιασμό που δέχτηκε πριν 23 χρόνια

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου πρόκειται την ερχόμενη Τετάρτη να καταθέσει ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα για τον βιασμό που δέχτηκε πριν από 23 χρόνια.

Η Σοφία Μπεκατώρου έλαβε κλήση για κατάθεση από τον αρμόδιο εισαγγελέα που ερευνά την τόσο σοβαρή αυτή υπόθεση, για την οποία μάλιστα υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Νωρίτερα, ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκαρώτου δεν επιθυμεί τη νομική της εκπροσώπηση από τους ίδιους εξέδωσαν οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ανακοίνωση των δυο δικηγόρων έχει ως εξής: «Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού.

Ευχόμαστε την κα Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα»