Συγκλονίζει ο Νίκος Κουρής - «Έχω περάσει από όλες τις φάσεις της αυτοκαταστροφής»

Εξομολογείται τις δυσκολίες που βιώνει έχοντας σακχαρώδη διαβήτη.

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκλονίζει ο Νίκος Κουρής - «Έχω περάσει από όλες τις φάσεις της αυτοκαταστροφής»

Ο Νίκος Κουρής βρέθηκε καλεσμένος στο Art Week και εξομολογήθηκε στην Λένα Αρώνη για τις δυσκολίες που έχει βιώνει και βιώνει ακόμη έχοντας σακχαρώδη διαβήτη.

Ο γνωστός ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μου αρέσει να ζω φοβισμένος αλλά να κάνω τα πράγματα που εγώ θεωρώ σωστά. Βεβαίως καταλαβαίνω ότι κάνω πολλά λάθη κι είναι δύσκολη η ζωή μου εκ των πραγμάτων λόγω της πάθησης που έχω. Με τα φαγητά βλέπω πως κανείς αποσυνδέεται από την έννοια γλυκό και την ευχαρίστηση της τροφής.

Εγώ ξέρω τι αγώνα έκανα μόνος μου να αποσυνδεθώ από αυτήν την ευχαρίστηση. Δεν έχει νόημα θα πω να μην ευχαριστιέσαι αυτήν την ευχαρίστηση. Έχει μια οικονομία κι ένα πολύ μίζερο πράγμα. Την ίδια στιγμή που σου χαρίζει μία καλή διάθεση στην υγεία σου.

Όποιος είναι διαβητικός ή έχει χάσει την υγεία του για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχει διάθεση και δεν είναι καλά. Επειδή εγώ το να φάω γλυκό μου στοιχίζει πάρα πολύ κακή διάθεση, υγεία και ρύθμιση σε αυτό που προσπαθώ να ρυθμίσω, δεν το χαλαλίζω για να φάω μία πάστα ή μια μακαρονάδα.

Όπως δεν χαλαλίζω το όργανό μου ως ηθοποιός με πράγματα που δεν μου λένε τίποτα. Έχω περάσει από όλες τις φάσεις της αυτοκαταστροφής του δεν με νοιάζει, του μπορώ να τα κάνω όλα, της κατάχρησης και του αλκοόλ, που λατρεύω και μου αρέσει και διαφωνώ ιδεολογικά με τον εαυτό μου που δεν πίνω, είμαι κάθετα αντίθετος.

Την ίδια στιγμή λέω θα κάνω μία άσκηση και θα το επαναφέρω στην ζωή μου.» κατέληξε λέγοντας ο Νίκος Κουρής ο οποίος μεταξύ των άλλων ξέσπασε και για τους επικριτές του.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω

Νίκος Κουρής: "Είναι δύσκολο να ζεις με αυτό"

Στο Πρωινό βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Δευτέρας ο ηθοποιός Νίκος Κουρής και δεν δίστασε να αποκαλύψει και να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που κουβαλάει από 13 χρονών, τον διαβήτη.

Ο ηθοποιός προχώρησε μια εξομολογητική συνέντευξη.

Ο Νίκος Κουρής είπε χαρακτηριστικά: «Τα θέματα υγείας είναι καλά. Έχω θέμα με τον διαβήτη από τα 13. Είναι δύσκολο να ζεις με αυτό. Έχω ένα πρόβλημα, ένα θέμα που πρέπει να παρακολουθώ συνεχώς για οτιδήποτε θέλω να κάνω. Και αυτό δεν είναι εύκολο. Πρέπει να μετριέμαι κάθε μέρα, να προσέχω τι να φάω. Που θα ρυθμίσω το ζάχαρο με τις ινσουλίνες. Είναι μια ολόκληρη επιστήμη αυτό.

Το έπαθα στα 13 και είμαι 47. Υπάρχει ένας αγώνας, με πάρα πολλά πειράματα για να καταφέρεις να το φέρεις εκεί που θες και να μπορείς να ονειρεύεσαι. Το είπα πέρσι στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου για να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους. Γιατί και για μένα είχε φτάσει η ώρα να το πω.
Πολλά πράγματα έχω αφήσει στη ζωή μου επειδή δε μπορώ να τα κάνω λόγω του διαβήτη. Έχω γίνει επιλεκτικός. Τα πράγματα για μένα επειδή δεν είναι αυτονόητα, πρέπει να κάνω κάποιες επιλογές. Έχω μια επιπλέον δυσκολία.

Κανείς δεν καταλαβαίνει τις μεταπτώσεις του ζαχάρου και τις αλλαγές στη διάθεσή σου. Δεν καταλαβαίνει ο άλλος γιατί από τη μία που είσαι καλά, από την άλλη δεν είσαι. Αυτό γίνεται πάρα πολλές φορές.

Εγώ το έπαθα στα 13. Ήταν μια ηλικία που ευτυχώς με έσωσε. Έμαθα το πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα αν δε το αποδεχτείς. Δε μπορείς να πεις ζω τη ζωή μου κανονικά. Πρέπει να προσέχεις τα πάντα. Αλλάζει το ζάχαρο με τη στενοχώρια, με το άγχος. Είναι τρομερό. Είναι μια μη μετρήσιμη ιστορία ο ψυχικός μας κόσμος».

Δείτε παρακάτω το ακόλουθο βίντεο: