Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σοφία Μπεκατώρου:«Δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα γιατί το κλίμα δεν ευνοεί να μιλήσει κανένας»

Οι λόγοι που την «κράτησαν» πίσω στο το να ομολογήσει την αλήθεια

Σοφία Μπεκατώρου:«Δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα γιατί το κλίμα δεν ευνοεί να μιλήσει κανένας»
News 19.01.2021 10:58
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

H Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στην εφημερίδα “On Time” και τη Σάσα Σταμάτη και αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησε νωρίτερα.

Η καταγγελία της Ολυμπιονίκης για τον βιασμό που υπέστη -δείτε εδώ το βίντεο με την μαρτυρία της- έχει συγκινήσει και συγκλονίσει όλη την ελληνική κοινωνία και τα υποστηρικτικά μηνύματα που έχει λάβει είναι αμέτρητα.

Το ερώτημα «γιατί δεν μίλησε νωρίτερα» είναι αυτό που οι περισσότεροι αναρωτιούνται με την ίδια να δίνει την απάντηση της: «Είμαι συγκλονισμένη και πολύ ευτυχισμένη που βλέπω ότι ο κόσμος είναι τόσο πολύ ευαισθητοποιημένος. Έχει τη διάθεση να ζήσει σε μια πιο υγιή κοινωνία.

Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα ξεκίνημα για μια μεγάλη αλλαγή και να νιώθουμε πιο ασφαλείς. Περιβάλλοντα όπως ο αθλητισμός να έχουν την υγιή μορφή τους και να τα απολαμβάνουμε, να βάζουμε τα παιδιά μας στο αθλητικό κίνημα. Να δημιουργήσουμε φορείς αλλά και τρόπους ώστε κανένας να μην νιώθει μόνος και να μην φοβάται.

Να μην υπάρχει η κατάχρηση εξουσίας σε οποιονδήποτε τομέα. Θα ήθελα να υπάρχουν οι δομές και οι τρόποι ώστε να ζήσουμε σε καθαρό αθλητικό περιβάλλον. Οι φορείς μας να είναι υποστηρικτικοί και να προάγουν τις ηθικές αξίες.

Δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα. Είναι τέτοιες οι καταστάσεις που το κλίμα δεν ευνοεί να μιλήσει κανένας. Χρειάζεται πολύς καιρός για να μπορέσει κάποιος να ζήσει με αυτό και να το πει δημοσίως.

Έχω συζητήσει με τα παιδιά μου. Τους έχω εξηγήσει τι γίνεται και αυτό ήταν μια αφορμή για εμένα να μιλήσω για το θέμα της σεξουαλικότητας, αλλά και της βίας. Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε και να σεβόμαστε τα δικαιώματα του άλλου», κατέληξε λέγοντας η Σοφία Μπεκατώρου.

Σοφία Μπεκατώρου

Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει την Τετάρτη για τον βιασμό που δέχτηκε πριν 23 χρόνια

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου πρόκειται την ερχόμενη Τετάρτη να καταθέσει ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα για τον βιασμό που δέχτηκε πριν από 23 χρόνια.

Η Σοφία Μπεκατώρου έλαβε κλήση για κατάθεση από τον αρμόδιο εισαγγελέα που ερευνά την τόσο σοβαρή αυτή υπόθεση, για την οποία μάλιστα υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Νωρίτερα, ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκαρώτου δεν επιθυμεί τη νομική της εκπροσώπηση από τους ίδιους εξέδωσαν οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ανακοίνωση των δυο δικηγόρων έχει ως εξής: «Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού.

Ευχόμαστε την κα Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σοφία Μπεκατώρου: «Η προσωπική μου εμπειρία δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης των αθλητών»

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Στο πρόσωπο της Σοφίας Μπεκατώρου συναντήθηκα με όλες εκείνες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν»

Share