Ματθίλδη Μαγγίρα: «Έσπασε η καρδιά μου όταν η κόρη μου στα 15 ζήτησε να πάει στην Αμερική»

Τι είπε για τις κατηγορίες περί ομοφοβίας;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ματθίλδη Μαγγίρα: «Έσπασε η καρδιά μου όταν η κόρη μου στα 15 ζήτησε να πάει στην Αμερική»

Η Ματθίλδη Μαγγίρα βρέθηκε καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη στην εκπομπή “Μεσάνυχτα”, όπου μίλησε για το bullying που δέχθηκε η κόρη της, αλλά απάντησε και στις κατηγορίες που δέχτηκε για ομοφοβία.

Η απόφαση της κόρης της Ματθίλδης Μαγγίρα να πάει στην Αμερική

«Έσπασε η καρδιά μου όταν η κόρη μου στα 15 ζήτησε να πάει στην Αμερική. Ήξερα το λόγο που ήθελε να πάει, είχε την ανάγκη να δημιουργήσει και να χτίσει σχέση με τον πατέρα της, με τον οποίο είχαν μία σχέση σε επίπεδο τουριστικό, όταν ερχόταν τα καλοκαίρια.

Και με τα σχολεία εδώ δεν της άρεσε, δέχθηκε bullying στο δημοτικό, της έλεγαν ότι είναι μαύρη. «Θα πας και θα πεις στο παιδάκι να πει στη μαμά του να το πάει σε έναν οφθαλμίατρο γιατί μάλλον έχει αχρωματοψία», της είπα. Αυτή ήταν η δική μου αντιμετώπιση.

Μετά, στο γυμνάσιο ήρθε από καθηγητές. Σ’ ένα μάθημα πήγε απ’ το 17 στο 15, ζήτησα το λόγο από τον καθηγητή. Του εξήγησα ότι έχει δυσλεξία και απόσπαση συγκέντρωσης και ο καθηγητής μου είπε πως αυτά δεν υπάρχουν και είναι στο μυαλό μας, δεν υπάρχει δυσλεξία και λοιπά, και μου είπε ότι ίσως είναι καλύτερα να πάρω το παιδί από το μουσικό σχολείο και να το πάω σε ένα συμβατικό. Πήγα στο διευθυντή. Έκανα πολύ μεγάλο αγώνα. Μετά ο καθηγητής άλλαξε συμπεριφορά.

Η κόρη μου είπε ότι φοβόταν για το αν θα τα καταφέρει μόνη της στην Αμερική, είμαστε πολύ δεμένες. Εγώ της είπα ότι «αυτό το ονειρεύτηκες, πήγαινε να το ζήσεις, δες το και αν δε μπορείς εδώ είμαι εγώ”. Πήγε, τελείωσε το σχολείο εκεί και τώρα έχει γυρίσει. Νοίκιασε σπίτι κοντά μου. Προς το παρόν, θα ζήσει στην Ελλάδα και θα δούμε», εξομολογήθηκε. Δείτε ωστόσο, φωτογραφίες με την κόρη της.

Η απάντηση στις κατηγορίες για ομοφοβία

«Με έναυσμα στους στίχους του τραγουδιού μίλησα για τη μετάλλαξη των ανδρών γιατί οι άντρες δεν είναι όπως ήταν παλιά αλλά θεωρώ ότι οι γυναίκες έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτή τη μετάλλαξη γιατί εμείς τους δημιουργούμε ως μάνες. Ρωτήθηκα για το σύμφωνο συμβίωσης και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και είπα δεν ξέρουμε ακόμη θα φανεί όταν θα μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά, αλλά έτσι κι αλλιώς από straight οικογένειες με προβλήματα τα προβλήματα πηγαίνουν στα παιδιά, άρα δεν έχει να κάνει…

Όμως έχω άποψη για το άλλο μοντέλο, για τις οικογένειες τις straight. Άρα δεν έχει να κάνει αν είσαι gay ή straight αλλά έχει να κάνει με την προσωπική εξέλιξη και το πνεύμα σου. Εμένα ο άνθρωπος με ενδιαφέρει από αυτή την πλευρά του, δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλική επιλογή.

Με ενοχλεί να βλέπω δημόσια το σεξουαλικό “άδειασμα” είτε από gay είτε από straight ζευγάρια, η υπερβολική εκδήλωση. Οι περισσότεροι φίλοι μου στο σπίτι μου είναι gay, δεν είμαι ομοφοβική, είπα μία άποψη και έπεσαν να με φάνε».

Ματθίλδη Μαγγίρα: "Για το σημείο που έχουν φτάσει οι άνδρες ,οι γυναίκες φέρουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη"

Η Ματθίλδη Μαγγίρα μίλησε για την επαγγελματική και καλλιτεχνική πορεία της ζωής της στην εφημερίδα Espresso και αποκάλυψε την άποψη της για τον σημερινό αντρικό πληθυσμό.

"Για το σημείο που έχουν φτάσει οι άνδρες σήμερα εμείς οι γυναίκες φέρουμε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, γιατί εμείς τους δημιουργούμε και τους γαλουχούμε ως μάνες. Εάν δεν αντικρίσουμε την αλήθεια μας στον καθρέφτη με γενναιότητα, θα είμαστε συνεχώς στα ίδια και τα ίδια.

μαγγίρα άντρες

Επειδή ανήκω στο ζώδιο των Διδύμων, βαριέμαι εύκολα, το έχω δει το έργο, δεν έχει κάτι άλλο να μου δώσει, οπότε θέλω να πάω παρακάτω. Και επειδή μου αρέσει να μαθαίνω -και μαθαίνω γρήγορα-, προτιμώ τα καινούργια λάθη, γιατί θα είναι καινούργια μαθήματα." είπε μεταξύ άλλων η Ματθίλδη η οποία φέτος θα συμμετέχει στο YFSF.

Και συνέχισε: Αυτό είναι άκρως ανανεωτικό. Και αφού αναφερθήκαμε σε λάθη, αλίμονο σε όποιον δεν κάνει, γιατί από αυτά μαθαίνουμε. Αν τα επαναλαμβάνουμε, σημαίνει ότι δεν μάθαμε. Χάρη σε αυτά εξελισσόμαστε και ενηλικιωνόμαστε"