Ιωάννα Ηλιάδη: Καταγγελία παρενόχλησης από την δημοσιογράφο για πρώην υφυπουργό

Σοκάρει η μαρτυρία της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ιωάννα Ηλιάδη: Καταγγελία παρενόχλησης από την δημοσιογράφο για πρώην υφυπουργό

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη κατήγγειλε ότι δέχτηκε παρενόχληση από έναν πρώην υφυπουργό μιλώντας στο T-Live.

Η γνωστή δημοσιογράφος εξομολογήθηκε στην Τατιάνα Στεφανίδου όσα βίωσε τον Αύγουστο του 1994 ως νεαρή συντάκτρια του Ριζοσπάστη.

Με μια δημοσίευση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο. Ειδικότερα, η Ιωάννα Ηλιάδη είχε κλείσει ραντεβού με τον υφυπουργό για ρεπορτάζ, καθώς ήταν διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η ανάρτηση της Ιωάννας Ηλιάδη για την παρενόχληση που δέχτηκε από πρώην υφυπουργό

«Πηγαίνω κι εγώ λοιπόν στο γραφείο, η γραμματέας μου ανοίγει την πόρτα, και κάθομαι μπροστά από το γραφείο του. Κάνω κάποιες ερωτήσεις και όταν τέλος πάντων ολοκληρώθηκε η συνομιλία, και ήταν η ώρα να φύγω, σηκώνεται και μου λέει ωραίο φόρεμα φοράς και πάει να το ξεκουμπώσει. Σαστισμένη πετάγομαι επάνω και απομακρύνομαι. Κι αρχίζει να με κυνηγάει γύρω από ένα τραπέζι συσκέψεων που υπήρχε για να με φιλήσει.

Εγώ να ουρλιάζω ότι δεν θέλω να με φιλήσει κανένας και να τρέχω γύρω γύρω από το τραπέζι. Και να με κυνηγάει και να λέει ένα φιλάκι. Πρέπει να έκανε 2-3 φορές το γύρο του τραπεζιού, εγώ μπροστά κι αυτός ξοπίσω να θέλει ντε και καλά να με φιλήσει.

Μέχρι που φθάνω στην πόρτα και πάει κι αυτός και πλέον πρέπει να είχα πάθει παράκρουση γιατί άρχισε να λέει εντάξει μόνο μη φωνάζεις. Έξω ήταν η γραμματέας και στο σαλονάκι κάθονταν μάλλον κάτι ψηφοφόροι του που είχαν κλείσει ραντεβού να τον δουν. Λογικά πρέπει να με άκουσαν άπαντες.

Δεν θυμάμαι καν τη στιγμή που βγήκα. Θυμάμαι μόνο τα νεύρα και ότι ήμουν σε μια κατάσταση που δεν ήξερα τι να κάνω. Κατέβηκα έναν όροφο και πήγα σε γραφείο συνεργάτη του Γεράσιμου Αρσένη για να ενημερώσει τον υπουργό. Προσπάθησαν και με έπεισαν να μείνει εκτός δημοσιότητας.

Λίγα χρόνια αργότερα, σε κάποια συζήτηση με συναδέλφους είπα ότι κάποτε είχα δεχθεί παρενόχληση από πολιτικό στο υπουργείο και ένας από αυτούς μου είπε ότι το ήξερε. Οι φωνές μου είχαν ακουστεί έξω και η γραμματέας του υφυπουργού με είχε ακούσει και του το είχε μεταφέρει».

Ιωάννα Ηλιάδη παρενόχληση

Σήμερα το μεσημέρι, η Ιωάννα Ηλιάδη μίλησε στο t-live και συνέχισε την σοκαριστική μαρτυρία της.

«Θεώρησα τότε ότι ήταν μια κίνηση αβρότητας να με συνοδεύσει στην πόρτα και αντί αυτού όμως άρχισε να λέει ότι θέλει να με φιλήσει και πήγε να μου ξεκουμπώσει το φόρεμα. Πετάχτηκα στην άλλη μεριά και άρχισα να τρέχω γύρω από ένα τραπέζι. Σοκαρίστηκα. Με τις πολλές φωνές βγήκα από την πόρτα και έφυγα.

Ενημέρωσα στο υπουργείο και στην εφημερίδα. Ήταν άλλες εποχές, αλλά συνεχίζει το πρόβλημα να υφίσταται και να διογκώνεται. Γιατί το είπα τόσα χρόνια μετά; Γιατί υπήρχαν συνάδελφοι που είπαν “που να ανοίξουν το στόμα τους οι δημοσιογράφοι”! Ε, και το ανοίξαμε».

Αφότου η Ιωάννα Ηλιάδη αποκάλυψε τα δεινά που βίωσε, ο αντιπρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου έκανε μια σοβαρή επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου με την ίδια έπειτα να δηλώνει «Νομίζω ότι είναι αυτονόητο πως θα προσφύγω στη δικαιοσύνη, οποιοσδήποτε στη θέση μου αυτό θα έκανε».

Στην σημερινή μάλιστα εκπομπή, ακούστηκε και η δήλωση του συγκεκριμένου άντρα, ο οποίος ανέφερε πως το σχόλιο που έκανε αφορούσε τον άντρα που την παρενόχλησε και όχι την ίδια. Στο μεταξύ χθες, η Σοφία Μπεκατώρου ανέφερε και άλλη αθλήτρια που έπεσε θύμα παρενόχλησης από αθλητικό παράγοντα!

Ιωάννα Ηλιάδη  Καταγγελία παρενόχλησης υφυπουργού