Δημήτρης Παπανώτας: Η εξομολόγηση για την κατάθλιψη που βιώνει - «Δεν θέλω πολλές επαφές με τους ανθρώπους»

Η μάχη που δίνει καθημερινά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δημήτρης Παπανώτας: Η εξομολόγηση για την κατάθλιψη που βιώνει - «Δεν θέλω πολλές επαφές με τους ανθρώπους»

Ο Δημήτρης Παπανώτας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 στις 09:00 θα βρεθεί στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» και θα μοιραστεί στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη την μάχη που δίνει καθημερινά με τη κατάθλιψη.

Ο ίδιος θα εξομολογηθεί πώς συμπεριφέρεται όταν είναι θλιμμένος, ενώ παράλληλα θα αναφερθεί στις δικές του περιόδους θλίψης αλλά και στους τρόπους που έχει βρει για να τις διαχειρίζεται.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έχει δηλώσει: «Εκφράζω το συναίσθημά μου κι αυτό φαίνεται και στο πρόσωπό μου. Όταν είμαι θλιμμένος, θα είμαι θλιμμένος.

Δεν θέλω πολλές επαφές με τους ανθρώπους όταν είμαι στενοχωρημένος για να μην τους «περάσω» την αρνητική μου ενέργεια. Δηλαδή, νιώθω υποχρέωση, όταν θα βρεθώ σε μια παρέα, να μην είμαι στα down μου, να είμαι καλά. Άρα κόβω τις πολλές κοινωνικές επαφές. Αλλά γεμίζω την ημέρα μου με πράγματα που με ενδιαφέρουν».

Νομίζω ότι στη ζωή και να βασανίζεσαι, μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Όλα αντιμετωπίζονται, εκτός από τα πολύ σοβαρά, για τα οποία οφείλεις να δώσεις τη μάχη σου. Να μην πεις «τι έπαθα τώρα» και να σε πάρει από κάτω που λέμε» καταλήγει ο Δημήτρης Παπανώτας ο οποίος «άδειασε» πριν λίγο καιρό την Κατερίνα Καινούργιου.

Η θλίψη είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, λένε οι ειδικοί, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που περνάμε τους τελευταίους μήνες, ωστόσο υπάρχουν «παγίδες» καθώς μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κατάθλιψη.

Γι αυτό το «μετέωρο βήμα» που οδηγεί από την θλίψη στην κατάθλιψη μιλούν οι ψυχολόγοι στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής».

Δημήτρης Παπανώτας μάχη με κατάθλιψη

Δημήτρης Παπανώτας: Χείμαρρος για τηλεοπτικά πρόσωπα - "Δεν θα καθόμουν δίπλα στον Ανδρέα Μικρούτσικο"

Στην κάμερα του Ευτυχείτε μίλησε ο Δημήτρης Παπανώτας, το πρωί της Δευτέρας, στη δημοσιογράφο Έλενα Πολυκάρπου. Ο δημοσιογράφος και συμπαρουσιαστής της Σταματίνας Τσιμτσιλή αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στην Ιωάννα Μαλέσκου, την Ηλιάνα Παπαγεωργίου ενώ τόνισε πως δεν θα ήθελε ποτέ να βρεθεί πλάι στον Ανδρέα Μικρούτσικο!

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπανώτας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «στην καρέκλα δίπλα στον Ανδρέα Μικρούτσικο, από εκείνο που έγινε στο STAR, δεν πρόκειται να ξανακαθίσω δίπλα. Το ποιόν των ανθρώπων και η συμπεριφορά τους, αν είναι με χτυπήματα πάνω ή κάτω από τη ζώνη, ύπουλα ή ευθεία, φαίνονται στην πορεία του χρόνου. Εντάξει, εγώ με τον Ανδρέα δεν ταιριάζουμε. Είμαστε από άλλα ανέκδοτα».

Όσον αφορά, δε, την πρόσφατη «κόντρα» που δημιουργήθηκε στον αέρα του Happy Day με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο δημοσιογράφος τόνισε με νόημα πως «ο Γρηγόρης κάθε Σεπτέμβρη θέλει κάπως να διαφημιστεί, βρήκε αυτό τον τρόπο, χαλάλι του! Τι να τον κάνουμε».

Επίσης, ο Δημήτρης Παπανώτας επανήλθε στις δηλώσεις που έκανε για τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. «Με χάλασε ότι είναι η απόλυτη κοροϊδία το να κάνω εγώ στο δικό μου μέσο συνέντευξη στον εαυτό μου και να γράφω, «πραγματικά αυτοί που ξέρουν από τηλεόραση», «είναι ακέραιος άνθρωπος», «είναι δίκαιος άνθρωπος». Είναι αστείο! Καλύτερα να το πουν οι άλλοι για εσένα».

«Δεν την ξέρω την κοπέλα και δεν θα μιλήσω» πρόσθεσε, σε άλλο σημείο, ο Δημήτρης Παπανώτας για την Ιωάννα Μαλέσκου. «Όταν κάνει μια πορεία να την δω. Να με ρωτήσεις για ανθρώπους που έχουν γράψει χιλιόμετρα στην τηλεόραση, τώρα για τα ξεπεταρούδια θα δείξει». Πυρά κατά του Big Brother έριξε ο Δημήτρης Παπανώτας.