Φιλίτσα Καλογεράκου: "Έχω ξαναπεί πως έχω πέσει θύμα παρενόχλησης, αλλά ελάχιστοι ασχολήθηκαν"

Το παράπονο της ηθοποιού

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Φιλίτσα Καλογεράκου:

Η ηθοποιός Φιλίτσα Καλογεράκου που γνωρίσαμε στη σειρά Μαρία η Άσχημη αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα παρενόχλησης αλλά ελάχιστοι ασχολήθηκαν με αυτό.

Η ηθοποιός που γνωρίσαμε στο σήριαλ Μαρία η Άσχημη, εξήγησε πως ο άνθρωπος που θα κάνει την παρενόχληση και θα πάρει απάντηση ένα όχι θα εμποδίσει μετά το θύμα χωρίς να πει το λόγο από το να πιάσει δουλειά κάπου αλλού. “Καλή ηθοποιός” θα πει “αλλά είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου… άσε που είναι και περίεργη”

Το είχα δηλώσει και στο παρελθόν ότι έχω πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης πριν τις αποκαλύψεις αλλά ασχολήθηκαν ελάχιστοι, γιατί είναι πολύ συχνό στο χώρο της δουλειάς μου, της υποκριτικής, είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός. Ακόμη, μια νέα παραίτηση υποβλήθηκε από τον ιστιοπλοϊκό σύλλογο μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

“Για μένα ήταν ένα όχι που δεν μετάνιωσα ποτέ στη ζωή μου που το είπα, συμπλήρωσε η Φιλίτσα κλείνοντας το βίντεο.

φιλίτσα καλογεράκου παρενόχλση

Το βίντεο της Φιλίτσας Καλογεράκου

Λίγα λόγια για τη Φιλίτσα Καλογεράκου

Η Φιλίτσα Καλογεράκου γεννήθηκε στις 17 Μαΐου στην Αθήνα (με καταγωγή από την Μάνη), και είναι ηθοποιός.

Το 2001 παράλληλα με το λύκειο φοίτησε στο θεατρικό εργαστήρι "Πολύτροπον". Εκανε μαθήματα φωνητικής και τραγουδιού με τη Μάρω Θεοδωράκη. Είναι πτυχιούχος στα γαλλικά και στο πιάνο. Εχει σπουδάσει βρεφονηπιοκόμος, αλλά δεν εξάσκησε ποτέ αυτό το επάγγελμα.

Το 2003 (μαθήτρια 1ου έτους της δραματικής) πέρασε από οντισιόν στο «Δελφινάριο» για την παράσταση «Φύγε Κώστα, Ελα Κώστα» με τον Τάκη Παπαματθαίου, την Αντζελα Δημητρίου, την Ελντα Πανοπούλου και τον Κώστα Ευριπιώτη. Εκείνη την ημέρα δεν θα την ξεχάσει ποτέ γιατί γνώρισε τον άνδρα της ζωής της, τον Τάκη Παπαματθαίου. Το 2005, έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στη κωμική σειρά του Ant1 "Θα Βρεις Το Δάσκαλό Σου".

Η Φιλίτσα έγινε ευρέως γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από την συμμετοχή της στη κωμική σειρά του Mega "Μαρία η Άσχημη (2007-2008)", στην οποία είχε τον ρόλο της κακιάς, δηλαδή της Μαρκέλλας Στεφανέλλη. Αρχικά, είχε περάσει από κάστινγκ προκειμένου να πάρει εκείνη το ρόλο της «Ασχημης», ωστόσο έγινε η Μαρκέλλα.