Νένα Μεντή: «Όταν είδα την ταινία Ευτυχία είπα "Παναγία μου, με φώτισες"»

Ο λόγος που απέρριψε τον ρόλο που τις πρότειναν

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Νένα Μεντή: «Όταν είδα την ταινία Ευτυχία είπα

Η Νένα Μεντή μίλησε στη στο Real Fm και αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως απέρριψε τον ρόλο της ταινίας Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

H ηθοποιός είχε παλαιότερα ενσαρκώσει τον ίδιο ρόλο σε θεατρική παράσταση, ωστόσο για την ταινία είχε αντίθετη άποψη από θέμα σκηνοθεσίας.

Αυτά δήλωσε η Νένα Μεντή για τον ρόλο στην "Ευτυχία"

«Κατ’ αρχήν μου προτάθηκε εμένα ο ρόλος της Ευτυχίας. Δεν μου άρεσε το σενάριο, δεν συμφωνούσα. Επίσης, αν έκανα την “Ευτυχία” στο σινεμά ή όπου αλλού, θα την έκανα με τον Πέτρο Ζούλια, δεν θα την έκανα μόνη μου, μ’ έναν άλλο σκηνοθέτη, μ’ έναν άλλο συγγραφέα.

Κατάλαβες; Για λόγους, κατ’ αρχήν, συναισθηματικούς. Και μετά επαγγελματικούς και συναδελφικούς. Όταν είδα, βέβαια, την ταινία, που δεν θέλω να τη σχολιάσω, καθόλου, γιατί μπορεί να φανεί από κάποιους που δεν με ξέρουν ότι μπορεί να έχω έναν ανταγωνισμό, είπα… Παναγία μου, πώς με φώτισες;», είπε αρχικά η Νένα Μεντή.

«Ναι, ναι, χωρίς να είναι κακή, πρόσεξε, ε; Δεν λέω αυτό επ’ ουδενί. Όχι, αλλά δεν είναι αυτό που θέλαμε εμείς με τον Πέτρο να βγάλουμε. Είναι άλλο το ζητούμενο. Δεν σημαίνει ότι είναι κακό εκείνο, καθόλου. Και ειδικά στην παραγωγή και στη σκηνοθεσία ήταν πολύ καλό. Αλλά, φυσικά, για να μην είμαι και τόσο μετριόφρων, η “Ευτυχία” η ταινία έσκισε, επειδή υπήρχε η “Ευτυχία” η παράσταση», πρόσθεσε επίσης η Νένα Μεντή που πριν λίγο καιρό είχε κάνει μια εξομολόγηση.

Λίγα λόγια για την Νένα Μεντή

νένα μεντή ευτυχία

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1966). Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το ίδιο έτος με το θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη στο έργο "Μαθήματα ηθικής" και ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 1970. Πατέρας της ήταν ο συνθέτης Σπήλιος Μεντής και θείος της ο κωμικός ηθοποιός Κώστας Μεντής. Ξάδερφός της είναι ο Χρήστος Βαλαβανίδης.

Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Στυλιάρη. Σύντροφος της είναι ο επίσης ηθοποιός Σταύρος Μερμήγκης, με τον οποίο έχουν αποκτήσει μία κόρη, τη Μαρία.