Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Λούκας Γιώρκας

Αγωνία για την κατάσταση της υγείας του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Λούκας Γιώρκας

Πολύ άσχημα φαίνεται πως είναι τα νέα για το αγαπημένο τραγουδιστή, Λούκα Γιώρκα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, χρειάστηκε να διακομισθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής έπαθε υποθερμία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του νέου του βίντεο κλιπ καθώς βρισκόταν αρκετή ώρα κάτω από το νερό.

Λούκας Γιώρκας νοσοκομείο

Μετά από αρκετές ώρες γυρισμάτων, έχασε τις αισθήσεις του και πήγε στο νοσοκομείο. Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό είδαμε τον αδερφό του Λούκα Γιώρκα ο οποίος είναι ένας κούκλος.

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Λούκα Γιώρκα

Ο Λούκας Γιώρκας γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου1986 στο δήμο Αραδίππου που ανήκει στην επαρχία Λάρνακας της Κύπρου.

Στα 9 του χρόνια ξεκινάει μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Trinity College of London τα οποία και ολοκληρώνει με επιτυχία, παίρνοντας το Grade 8, στα 16 του. Ταυτόχρονα αρχίζει μαθήματα Βυζαντινής μουσικής και επιτελεί μέλος της Βυζαντινής χορωδίας της Μητρόπολης Κιτίου. Σε ηλικία 10 μόλις ετών γίνεται επίσης μέλος της Φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου Αραδίππου παίζοντας τρομπόνι.

Ως έφηβος συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις με το φωνητικό σύνολο «VOX» και με τη χορωδία του δήμου Λάρνακας παρουσιάζοντας το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη ως σολίστας. Φτιάχνει επίσης τη δική του μπάντα και τραγουδά σε διάφορες ροκ και λαϊκές σκηνές της Κύπρου. Συμμετέχει επίσης ως μέλος του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Ομίλου της Ομόνοιας Αραδίππου για αρκετά χρόνια.

Ξεχωριστή στιγμή για τον Λούκα ήταν το 2002 όπου σε ηλικία 16 χρονών κερδίζει το 1ο βραβείο στον 12ο διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού που διοργανώνει το κρατικό κανάλι της Κύπρου, ΡΙΚ, με το τραγούδι «Το Στοίσιημαν» σε στίχους του Κύπριου ποιητή κ. Χρηστάκη Χασάπη και μουσική του κ. Θεόδωρου Σολομωνίδη.

Ο Λούκας Γιώρκας από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ως πολυσχιδής προσωπικότητα, δείχνει άλλο ένα ταλέντο του που αφορά το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα από πολύ μικρή ηλικία προπονείται με τις ακαδημίες της Ομόνοιας Αραδίππου, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, Αντρέα Γιώρκα, γνωστού ποδοσφαιριστή της Κύπρου, όπου και γνωρίζει πολλές επιτυχίες και όχι μόνο. Στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Β’, Γ’, και Δ’ κατηγορίας κάτω των 17, η ομάδα του φτάνει 3 διαδοχικές χρονιές στον τελικό, από τις οποίες τις 2 κατακτά το τρόπαιο και την τρίτη παραλίγο να το κατακτήσει.

Ως βασικό στέλεχος αυτής της επιτυχίας, το ποδοσφαιρικό ταλέντο του Λούκα γίνεται αντιληπτό από τον προπονητή της εθνικής ομάδας της Κύπρου κάτω των 17, αργότερα και κάτω των 19, με αποτέλεσμα να κληθεί να αγωνιστεί ως βασικό στέλεχος της ομάδας τόσο σε φιλικά όσο και σε επίσημα παιχνίδια με το εθνόσημο της Κύπρου στο στήθος αριστερά και λίγο πιο κάτω.

Λούκας Γιώρκας βιογραφικό

Το 2005 σε ηλικία 19 χρονών και αφού ολοκληρώνει τη στρατιωτική του θητεία, αναχωρεί στην Ελλάδα για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο τμήμα Βιολογίας. Εκεί παράλληλα με τις σπουδές του, συνεχίζει να ασχολείται με τη μουσική τραγουδώντας σε μικρά «φοιτητομάγαζα».

Το 2008 σε ηλικία 22 χρονών και με αφορμή τη συμμετοχή του στο X-Factor ταξιδεύει με δυσκολία προς την Αθήνα. Μετά από 4 μήνες και ενώ ο διαγωνισμός προβάλλεται στην τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία και υψηλά νούμερα, ο Λούκας ψηφίζεται από το τηλεοπτικό κοινό και αναδεικνύεται νικητής του 1ου ελληνικού X-Factor.

Ακολούθως κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Μαζί» από τη δισκογραφική εταιρεία Sony Music, που περιέχει 5 τραγούδια σε μουσική του καταξιωμένου συνθέτη κ. Γιώργου Θεοφάνους και σε στίχους του κ. Θάνου Παπανικολάου. Ο δίσκος γίνεται χρυσός σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με βάση τον αριθμό των πωλήσεών του. Τραγουδάει σε σκηνές της Αθήνας και κάνει πάρα πολλές εμφανίσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, Κύπρο και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται με πολύ μεγάλα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου με κορυφαίο τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Σταθμό στη ζωή αλλά και στην καριέρα του Λούκα αποτελεί η συμμετοχή του στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2011 εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το τραγούδι «Watch my Dance» σε μουσική του κ. Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους της Ελεάνας Βραχάλη και το οποίο κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία Minos EMI. Μια μουσική μίξη της ξένης ραπ μουσικής και του Ελληνικού Ζεϊμπέκικου. Ο Λούκας κατακτά την 7η θέση ανάμεσα σε 43 χώρες – συμμετέχοντες.