Νάντια Κοντογεώργη: «Ανακαλώ όλες τις φορές που έφευγα από πρόβες κλαίγοντας και τρέμοντας»

«Τώρα πια Ζέτα θα ξέρουμε ότι δεν είναι οκ!»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Νάντια Κοντογεώργη: «Ανακαλώ όλες τις φορές που έφευγα από πρόβες κλαίγοντας και τρέμοντας»

Η Νάντια Κοντογεώργη σόκαρε με την εξομολόγηση της αναφορικά με τις φορές που βίωσε στο παρελθόν και στον χώρο του θεάτρου κάποιου είδους κακοποίηση.

Μετά την Ζέτα Δούκα και την καταγγελία της στον Γιώργο Κιμούλη σχετικά με την βία που υπέστη η ηθοποιός, η Νάντια Κοντογεώργη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram ένα μακροσκελές κείμενο ενώ ευχαρίστησε και την Ζέτα για την γενναία της πράξη.

Η Νάντια Κοντογεώργη έγραψε χαρακτηριστικά: «Τοποθετήθηκα και στην έναρξη της εκπομπή χθες σε σχέση με την σπουδαιότητα της κίνησης της Ζέτας.

Όσο περνούν οι ώρες όμως, ανακαλώ όλες τις φορές στη ζωή μου που βίωσα τη σεξουαλική παρενόχληση, λεκτική βία, ψυχολογική βία, σωματική βία, τις φορές που έφευγα από πρόβες κλαίγοντας και τρέμοντας, τις φορές που ξυπνούσα και δεν ήθελα να πάω στο γύρισμα ή στο θέατρο που λάτρευα επειδή κάποιος ΄΄η κάποια συνάδελφος ή σκηνοθέτης έχρηζε ψυχιατρικής βοήθειας αλλά αντ΄ αυτού “όφειλα” να υποστώ τις συμπεριφορές τους νιώθοντας πως εγώ κάνω κάτι λάθος.

Προσπάθησα να είμαι ευγενής, να κάνω ψυχοθεραπεία, να ατσαλωθώ για να το διαχειρίζομαι στο μέλλον καλύτερα. Τώρα ξέρω ότι δεν έκανα εγώ κάτι λάθος, ότι δεν έπρεπε να το διαχειριστώ καλύτερα. Τώρα πια Ζέτα θα ξέρουμε ότι δεν είναι οκ. Οι κανόνες άλλαξαν ήδη. Όταν τα θέατρα ανοίξουν θα είναι και οι ψυχές μας ορθάνοιχτες».

Νάντια Κοντογεώργη για παρενόχληση

Φαίη Κοκκινοπούλου και Φάνης Παυλόπουλος «αδειάζουν» τον Κιμούλη - «Γελάνε τα θεατρικά σανίδια»

Μια από τους ανθρώπους που πήραν θέση στις καταγγελίες εις βάρος του Γιώργου Κιμούλη, είναι η Φαίη Κοκκινοπούλου, η οποία τον «άδειασε» μέσω από σχετική της ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Με μήνυση στη Ζέτα Δούκα απάντησε ο θιγόμενος Κιμούλης. Ο θιγόμενος Γιώργος Κιμούλης. Αυτό θα πει θράσος. Γελάνε τα καμαρίνια, οι κουίντες και τα θεατρικά σανίδια».

 Φαίη Κοκκινοπούλου για Κιμούλη

Μετά από λίγο, ακολούθησε και ο ηθοποιός Φάνης Παυλόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε τη δική του εμπειρία στη σχολή του Γιώργου Κιμούλη, μέσα από μια ανάρτηση: «20 χρόνια μετά. 3 χρόνια στη σχολή του. 3 χρόνια με φόβο, κατάχρηση εξουσίας, ταπείνωση, μισογυνισμό, χειραγώγηση, εκμετάλλευση, κλάματα, δουλοπρέπεια, τοξικότητα, ψυχολογική βία, τσακωμούς.

Διέλυσε ένα ολόκληρο έτος, φιλίες, κατέστρεψε προσωπικότητες, γιατί έτσι γούσταρε και γιατί μπορούσε. Την τελευταία ώρα μιλάω με συμφοιτητές που κλαίνε με λυγμούς γιατί θυμήθηκαν τι ζούσαμε αυτά τα χρόνια στη σχολή του. Σήμερα συνειδητοποίησα γιατί, όταν κάποιοι με ρωτάνε σε ποια δραματική σχολή να δώσουν εξετάσεις, δίνω πάντα την ίδια απάντηση. "Σε καμία"».

Φάνης Παυλόπουλος για Κιμούλη