Μάριον Μιχελιδάκη: «Μου έχει συμβεί σε πολιτικές κουβέντες να δεχτώ σεξιστική προσέγγιση»

Η σοκαριστική εξομολόγηση της παρουσιάστριας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μάριον Μιχελιδάκη: «Μου έχει συμβεί σε πολιτικές κουβέντες να δεχτώ σεξιστική προσέγγιση»

Η Μάριον Μιχελιδάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος» με τον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο και αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί σεξιστική συμπεριφορά στο επαγγελματικό της περιβάλλον.

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μου έχει συμβεί σε πολιτικές κουβέντες να διαπιστώσω ότι υπήρξε κάποια προσέγγιση λίγο σεξιστική στη λογική ότι από τη μία, δεν μου αρέσει που μου κάνεις μια ερώτηση και με στριμώχνεις κι από την άλλη, θα απευθυνθώ στον άνδρα συμπαρουσιαστή.

Μάριον Μιχελιδάκη

Πλέον δεν είναι εν ενεργεία πολιτικός. Ήταν μια δύσκολη στιγμή τώρα που την ανακαλώ, γιατί για να αποφύγει την απάντηση το γύρισε στη λογική ‘’Σας ακούω κύριε’’. Προς τιμήν του συναδέλφου, είπε ότι σας έχει κάνει ερώτηση η συνάδελφος”.

Μάλιστα, η Μάριον Μιχελιδάκη που συγκίνησε με την δήλωση για τον πατέρα της, αποκάλυψε πως έχει τύχει να τη φλερτάρουν και στον αέρα εκπομπής.

Η ίδια δήλωσε: “Έχω δεχθεί στον αέρα και χαριτωμένο φλερτ, όμορφο που δεν με έφερε σε δύσκολη θέση. Ήταν ένα πολύ σοβαρό πάνελ θυμάμαι, μόνο άνδρες, πολιτικοί και καθηγητές όπου κάποια στιγμή πέταξαν μια ατάκα που ήταν λίγο φλερτ (…) Ήταν 7 όντως και χαριτολόγησε κάποιος λέγοντας: ‘’Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι’’. Και πετάχτηκε ένας άλλος: ‘’ Όχι και νάνος, 1.90 είμαι’’”.

Λίγα λόγια για την Μάριον Μιχελιδάκη

Η Μάριον Μιχελιδάκη έχει συστηθεί ως εξής: “Γεννήθηκα στην Αθήνα με ρίζες από Κρήτη που πάντα κουβαλάω. Σχολεία πολλά, ιδιωτικά και δημόσια, δεν κατάφεραν να μου κινήσουν το ενδιαφέρον για τα περισσότερα μαθήματα. Διάβαζα εξωσχολικά και έβλεπα ταινίες, ξενύχτια ατελείωτα με Ιταλικό νεο-ρεαλισμό. Μετά τις σπουδές της δημοσιογραφίας σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο, η αγάπη για τον κινηματογράφο με οδήγησε στο Λονδίνο για μεταπτυχιακό και μικρή θητεία στην ελληνική υπηρεσία του BBC.

Επιστρέφοντας, άφησα πίσω μου το ΣΚΑΙ όπου ξεκίνησα με την τηλεόραση κι έδωσα ένα βιογραφικό στην ΕΡΤ, με την υποσημείωση …μ’ ενδιαφέρει μόνο το σινεμά! Μάλλον με πήραν στα σοβαρά κι ακολούθησαν κάποια χρόνια με στήλες κινηματογράφου σε καθημερινές εκπομπές, ατελείωτα ταξίδια, συνεντεύξεις. Αφού απομυθοποίησα το μισό star system του Χόλιγουντ, ενθουσιάστηκα με κάποιους, απόρησα με άλλους, δέχθηκα τη συμπαρουσίαση της εκπομπής “Συν κ πλην” παράλληλα με το “Cinetrip ” που ήδη έκανα.

Έπειτα ήρθε στη ζωή μου η κόρη μου κι αποφάσισα να αφήσω για λίγο τη βαλίτσα στη ντουλάπα. Τότε προέκυψαν οι εκπομπές “Σχέδιο πόλης” και για τρία χρόνια το “Σε χρόνο tv”. Eνδιάμεσα είχα ραδιόφωνο (Ωχ FM, ΣΚΑΙ, Γ’ πρόγραμμα) και περιοδικά (ΣΙΝΕΜΑ,ELLE,VOTRE BEAUTE). Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στην ΕΡΤ”.