Δάφνη Λαμπρόγιαννη: « Όταν έρθει η ώρα ο θύτης να τιμωρηθεί»

«Ας μην πέσουμε να τον κλωτσάμε όλοι μαζί»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δάφνη Λαμπρόγιαννη: « Όταν έρθει η ώρα ο θύτης να τιμωρηθεί»

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη μίλησε σήμερα στην εκπομπή Φλερτ και αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό από ανθρώπους του χώρου του θεάτρου για τις παρενοχλήσεις που έχουν γίνει.

Όπως εξήγησε, η ίδια δεν έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο αλλά θεωρεί πως κάποια στιγμή θα αποδοθεί η δικαιοσύνη για όλους.

«Ήμουν από τους τυχερούς με την έννοια όχι ότι δεν έχω παρενοχληθεί με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά επειδή είμαι σε μια γενιά που μας έμαθαν ότι πρέπει να αντέχεις, είτε είσαι γυναίκα είτε είσαι άντρας. Οι γυναίκες σαφώς το ζούμε πολύ περισσότερο, γιατί έτσι ήταν πάντα. Είχα έναν χαρακτήρα που δεν επέτρεπε πολλά πολλά.

Εγώ είχα τη δύναμη να αντιστέκομαι και να υπερασπίζομαι κι άλλους ανθρώπους, το οποίο όμως δεν ήταν καθόλου περίπατος, γιατί φυσικά ή θα πρέπει να φύγεις από μια δουλειά όταν τα πράγματα γίνουν δύσκολα ή θα πρέπει να πηγαίνεις καθημερινά στον “πόλεμο” ή να σκύψεις το κεφάλι και να το ζήσεις. Το σήκω και φύγε είναι μια πάρα πολύ εύκολη απάντηση, δεν είναι έτσι και το ξέρουν όλοι σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Εμείς τυχαίνει να είμαστε μπροστά και να έχουμε βήμα για να μιλήσουμε, αλλά αυτό συμβαίνει και σε ανθρώπους που δεν μπορούν. Κι εμείς δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε παλαιότερα», είπε και συνέχισε:

Δάφνη Λαμπρόγιαννη καταγγελίες

«Εγώ που έχω τον δυνατό χαρακτήρα, θέλω να πω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αυτόν τον χαρακτήρα, δεν έχει κανένας δικαίωμα να πατάει πάνω στην αδυναμία του άλλου, είτε είναι από χαρακτήρα, είτε είναι από θέση. Είναι πολύ χρήσιμο ότι βγήκε προς τα έξω αυτό. Λυπάμαι που αναγκαζόμαστε να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι η φύση της κατάστασης τέτοια. Αναγκάζεσαι να βγεις στη ρούγα και να φωνάζεις κι αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο γιατί οδηγεί σε αυτοδικία, σε λαϊκό δικαστήριο και αυτά οδηγούν σε μικρούς “εμφύλιους”».

«Ο καθένας που αποφασίζει να μιλήσει θα πρέπει να το κάνει με πολύ σκέψη και μεγάλη οικονομία να εκφράσει αυτό που έχει να εκφράσει. Πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι, τα θύματα, όταν ερχόμαστε σε θέσεις εξουσίας, μήπως συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο με αυτόν που κατηγορούμε. Εκτός από τα σαφή περιστατικά που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, είναι καλό να φροντίζουμε πώς εμείς συμπεριφερόμαστε στους άλλους. Όταν έρθει η ώρα ο θύτης να τιμωρηθεί ας μην πέσουμε να τον κλωτσάμε όλοι μαζί» - δείτε εδώ την απάντηση που έδωσε ο Κώστας Σπυρόπουλος.

Πέρα από τη Δάφνη Λαπρόγιαννη για τις καταγγελίες μίλησε και η Δώρα Χρυσικού

Η Δώρα Χρυσικάκου, που υποστήριξε την Ζέτα Δούκα στην καταγγελία της κατά του Γιώργου Κιμούλη, είδε να ανοίγουν κι άλλα στόματα στο χώρο του θεάτρου και έκανε μια ανάρτηση βαθιά συγκινημένη.

Η ανάρτηση της Δώρας Χρυσικάκου

Μετά τις απανωτές καταγγελίες συναδέλφων για κακοποιητικές συμπεριφορές κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Λογικό και αναμενόμενο. Δεν πειράζει όμως γιατί τόσα χρόνια τον χάναμε εμείς, τα κορίτσια και αγόρια που πέσαμε στα ασεβή χέρια σας, πληρώνοντας βαρύ τίμημα για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.

Ας έρθουν όλα στο φως πια. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Και όταν ξαναανοίξουν τα θέατρα θα ξανασυστηθούμε, και θα ανασάνουμε αλλιώς, και θα ξέρουμε πως αυτή η νίκη είναι όλων μας. Τα λέω αυτά και δάκρυα κυλάν απ τα μάτια μου, σκεφτόμενη το θάρρος και τη γενναιότητα των συναδέλφων μου, τα χρόνια της ντροπής, της ενοχής, της απαξίωσης και του φόβου , του κινδύνου .

Της σιωπηλής υποψίας ότι δεν υπήρχε εναλλακτική. Μιλάω αυτές τις μέρες με συναδέλφους μου και όλοι λέμε το ίδιο «κάτι αλλάζει ρε γαμ@το» . Καιρός ήταν. Τώρα είναι της μόδας η αλήθεια. Είμαστε εμείς . Και σε όσους δεν αρέσει ΞΥΔΙ”, έγραψε χαρακτηριστικά.

δώρα ζέτα