Φιλαρέτη Κομνηνού για τις καταγγελίες: «Ήταν καιρός να σπάσει το απόστημα»

Η αυστηρή τοποθέτησή της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φιλαρέτη Κομνηνού για τις καταγγελίες: «Ήταν καιρός να σπάσει το απόστημα»

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Φιλαρέτη Κομνηνού θέλησε να πάρει θέση για τις καταγγελίες που γίνονται τις τελευταίες μέρες κατά ανθρώπων του χώρου του θεάτρου και τόνισε πως ήταν καιρός να σπάσει το απόστημα και να βγουν όλα στη φόρα.

Η κορυφαία ηθοποιός δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον κόσμο του θεάματος και έτσι τάχθηκε υπέρ των γυναικών που μίλησαν για τις δικές τους περιπέτειες, κάτι που χθες έκανε και η Εβελίνα Παπούλια.

«Μπράβο σε όσους έκαναν την αρχή και μίλησαν!!! Καιρός ήταν...να σπάσει το απόστημα. Το λέει και ο "Άμλετ" στην σκηνή..."Όσο κι αν το κακό το κρύβει ολάκερη η γη, έρχεται πάντα η Ώρα που το φανερώνει στα μάτια των ανθρώπων "Το θυμίζω απλώς σε κάποιους» έγραψε η Φιλαρέτη Κομνηνού, με τον Πάνο Βλάχο, να συμφωνεί.

Φιλαρέτη Κομνηνού Instagram

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κώστα Σπυρόπουλο

Μόλις πριν από λίγη ώρα, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εξέδωσε μία καταγγελία - κόλαφο κατά του Γιώργου Κιμούλη και του Κώστα Σπυρόπουλου, αναλύοντας τις ενέργειες που θα ακολουθήσει μετά από τις καταγγελίες που καταγράφηκαν.

Τι τελευταίες μέρες έχουμε παρακολουθήσει ένα "ντόμινο" αποκαλύψεων από ανθρώπους του θεάτρου για τους δύο ηθοποιούς.

Η τελευταία ήταν αυτή της Τζένης Μπότση, η οποία μίλησε για την εμπειρία της με τον Κώστα Σπυρόπουλο, ενώ πολλοί ήταν οι ηθοποιοί που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους στα social media.

Κώστας Σπυρόπουλος καταγγελία

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για Κιμούλη και Σπυρόπουλο

Σας ενημερώνουμε πως σε σχέση με τη σωρεία καταγγελιών για άσκηση λεκτικής, σωματικής, ψυχικής και σεξουαλικής βίας που δημοσιοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, κατά την χθεσινή του συνεδρίαση (29/01/2021) και κατά ευρεία πλειοψηφία, αποφάσισε τα εξής:

  • Την άμεση σύσταση σε σώμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου, μετά και την ολοκλήρωση εκλογής του αντεπιστέλλοντος μέλους ΔΣ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο (θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 01/02/2021),
  • Ακολουθώντας τον εσωτερικό κανονισμό του Πειθαρχικού Συμβουλίου (κεφ. Α’, άρθρο 1, περ. ε / κεφ. Γ’ άρθρ. 12), αμέσως μετά την συγκρότηση του Πειθαρχικού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ θα καταθέσει γραπτή καταγγελία των μελών του Σωματείου Γιώργου Κιμούλη και Κώστα Σπυρόπουλου για πειθαρχικά παραπτώματα που έγκεινται σε «ενέργειες στους χώρους εργασίας που εμποδίζουν την ομαλή άσκηση του επαγγέλματος» και «βαρύνουσες αντισωματειακές ενέργειες και πράξεις που αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα δικαίου και ανθρωπισμού».
  • Ταυτόχρονα, την επίσης άμεση σύσταση ομάδας εργασίας για στήριξη, συνδρομή και παροχή βοήθειας σε περιστατικά κάθε είδους βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας. Ο ακριβής τρόπος λειτουργίας, το πλαίσιο δράσης και η πλήρης στοχοθεσία της ομάδας αυτής θα ανακοινωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Γιώργος Κιμούλης καταγγελία