Ζέτα Δούκα: Ένα χρόνο πριν είχε αποκαλύψει ανώνυμα πως υπήρχαν ηθοποιοί που παρενοχλούν

Η ηθοποιός είχε αναφερθεί στο γεγονός

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Ζέτα Δούκα: Ένα χρόνο πριν είχε αποκαλύψει ανώνυμα πως υπήρχαν ηθοποιοί που παρενοχλούν

Η Ζέτα Δούκα λίγες μέρες πριν με θάρρος και αποφασιστικότητα κατήγγειλε στον αέρα της εκπομπής Πάμε Δανάη τον Γιώργο Κιμούλη για λεκτική και σωματική βία πριν από 20 χρόνια.

Ωστόσο σε παλαιότερη συνέντευξή της στην Φαίη Σκορδά, η ηθοποιός είχε αναφέρει ανώνυμα πως γνωρίζει ανθρώπους στον χώρο της υποκριτικής που παρενοχλούν και μάλιστα και η ίδια είχε δεχτεί τέτοιου είδους επίθεση ενώ λίγα χρόνια μετά που ο ίδιος ηθοποιός της ζήτησε να συνεργαστούν αυτή το αρνήθηκε.

«Ξέρω για ανθρώπους σε αυτό το χώρο που παρενοχλούν» είχε πει τότε η ηθοποιός αφήνοντας άφωνη τη Φαίη Σκορδά και συνέχισε παροτρύνοντας κι άλλες γυναίκες να μιλήσουν.

Η αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα ένα χρόνο πριν

Νίκος Ψαρράς: «Ήμουν παρών στο σκηνικό με τη Δούκα και τον Κιμούλη»

Σε νέες δηλώσεις που έκανε, ο Νίκος Ψαρράς αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει ανάμεσα στη Ζέτα Δούκα και τον Γιώργο Κιμούλη και τόνισε πως ήταν παρών στο περιστατικό και πως αν χρειαστεί, θα τα πει όλα στο δικαστήριο.

Ο ηθοποιός που συμμετείχε στην παράσταση αυτή, μίλησε στο «Θέμα Radio 104,6» και εξήγησε πως προς το παρόν δε θέλει αποκαλύψει κάτι σχετικό, προκειμένου να πει όλα όσα γνωρίζει στη δίκη.

«Τόσες μέρες από τότε που ξέσπασε όλο αυτό συνάδελφοί σου από δελτία κεντρικά με παίρνουν τηλέφωνο και αρνούμαι να βγω και να μιλήσω και θα σου πω γιατί. Αν υπάρχει μήνυση και καταγγελία καλό είναι ό,τι πούμε, να το πούμε στο δικαστήριο. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί εδώ δεν μιλάμε για το πότε έχω πρεμιέρα, τι έργο θα παίξω, εδώ είναι κάτι σοβαρό υπάρχει μια κατηγορία.

Οπότε θα μου επιτρέψεις για το συγκεκριμένο θέμα να μην πω απολύτως τίποτα. Ήμουν παρών στα πάντα όμως, αυτό μπορώ να στο πω και βεβαίως αν καλεστώ θα πρέπει να πω την αλήθεια» είπε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ψαρράς.

ΚΙΜΟΎΛΗΣ ΨΑΡΑΣ

Ο Νίκος Ψαρράς μίλησε στη συνέχεια της συνέντευξής του γενικά για το θέατρο λέγοντας: «Ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ του και το κοντό του. Δημοκρατία έχουμε και σωστά κάνουν. Βεβαίως δεν πρέπει να χαθεί το μέτρο, από την άλλη για μας που είμαστε άνθρωποι του θεάματος είναι πιο εύκολο να έχουμε λόγο δημόσιο από ότι θα είχε μια υπάλληλος σε μια τράπεζα. Εμείς δεν μιλάμε μόνο για το θέατρο…

Είναι καιρός η κακοποίηση να σταματήσει παντού. Θα πρέπει ο εργασιακός χώρος να είναι χώρος ασφαλής για να μπορείς να είσαι δημιουργικός και καλός στη δουλειά σου. Δεν μπορείς να είσαι τρομοκρατημένος, δεν μπορείς να ενοχλείσαι σεξουαλικά ή σωματικά. Δεν μπορείς να αποδώσεις οτιδήποτε και αν κάνεις. Υπάρχει ένας θυμός, υπάρχει και πολύς χώρος τώρα πια, λόγω του ότι είμαστε όλοι άνεργοι… Εγώ έχω περάσει αυτό και έχω πολύ θυμό, 10 χρόνια. Γιατί με κακοποιήσανε και γιατί δεν θέλω ούτε εμένα να μου συμβεί και κυρίως όμως να μην συμβεί σε κανένα παιδί της νέας γενιάς».