Σπύρος Μπιμπίλας: «Ετοιμάζονται καταγγελίες για δέκα ηθοποιούς»

«Δημιουργήθηκε μια ένταση ότι το Πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σπύρος Μπιμπίλας: «Ετοιμάζονται καταγγελίες για δέκα ηθοποιούς»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (31/1) στο Πρωινό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, αποκαλύπτοντας πως μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να βγουν καταγγελίες για ακόμα δέκα ηθοποιούς.

Ο ηθοποιός, ως πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρθηκε στα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, ενώ πριν από μερικές μέρες δημοσίευσε την επίσημη ανακοίνωση του Σωματείου για τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κώστα Σπυρόπουλο.

«Να διευκρινίσω κάτι πριν από όλα. Δημιουργήθηκε μια ένταση ότι το Πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ που είναι θεσμικό όργανο ήδη έχει διαγράψει ανθρώπους. Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο», είπε και συνέχισε:

Σπύρος Μπιμπίλας καταγγελίες ηθοποιών

«Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετές καταγγελίες. Για περίπου δέκα πρόσωπα, για άντρες μας έχουν πει και τους καταγγέλλουν για κάθε είδους βία. Εμείς επωνύμως δεν θα βγούμε να καταγγείλουμε κανένας», είπε μεταξύ άλλων.

Πέρα από τον Σπύρο Μπιμπίλα, και ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε σε νέες καταγγελίες που θα γίνουν

Με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας για τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κώστα Σπυρόπουλο, ο Γιώργος Λιάγκας, έκανε μια αποκάλυψη «βόμβα» στον αέρα του Πρωινού.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας δύο ακόμη ονόματα πρωτοκλασάτα που θα κατηγορηθούν για σεξουαλική βία.

«Επειδή εδώ κάνουμε ρεπορτάζ. Το ρεπορτάζ λέει το εξής: Είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας πως υπάρχουν καταγγελίες για δέκα πρόσωπα. Ήδη ξέρουμε για δύο πρόσωπα. Τον Κιμούλη και τον Κώστα. Το ρεπορτάζ λέει το εξής: Ότι υπάρχουν συγκεκριμένες γυναίκες και άντρες που θωρακίζονται νομικά τις τελευταίες ώρες, που θα βγουν δύο ονόματα πάρα πολύ βαριά στον χώρο του ελληνικού θεάματος και της ελληνικής τέχνης.

Καταγγελίες παρενόχλησης θέατρο

Τα γνωρίζουμε όλοι και έχουμε κάνει και παρέα μαζί τους. Θα κατηγορηθούν, όχι για λεκτική ή σωματική βία, αλλά για σεξουαλική βία. Δε θα πω κάτι παραπάνω για να μη φωτογραφίσω πρόσωπα. Αυτές οι καταγγελίες, αν ευσταθούν, είναι πολύ βαριές καταγγελίες. Τρίζει συθέμελα ο χώρος του θεάτρου» εξήγησε ο Γιώργος Λιάγκας.