Βίκυ Πρωτογεράκη: Καταγγέλλει παρενόχληση από σκηνοθέτη - «Έβγαλε τα γεννητικά του όργανα»

«Είχα μια διάθεση εμετική, έφυγα μετά κι έτρεμα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βίκυ Πρωτογεράκη: Καταγγέλλει παρενόχληση από σκηνοθέτη - «Έβγαλε τα γεννητικά του όργανα»

Η Βίκυ Πρωτογεράκη μίλησε στην κάμερα του Happy Day για τις δύο φορές που δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από διάσημους σκηνοθέτες. O ένας μάλιστα, έφτασε στο σημείο να της βγάλει τα γεννητικά του όργανα.

Η ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τους ρόλους της στις σειρές «Μαρία η άσχημη» και «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη, μίλησε ανοιχτά για τα όσα βίωσε και συγκλόνισε.

Βίκυ Πρωτογεράκη καταγγελία παρενόχλησης

«Μία περίπτωση ενδεικτική, επειδή ήταν πολύ γνωστός αυτός ο άνθρωπος, είχε και πολύ μεγάλη δύναμη και ο οποίος έχει αφήσει και ιστορία, δεν περίμενα να με πάρει στις 8 το πρωί και να μου πει “κοίτα να σου πω κοριτσάκι, πώς κι έτσι; Πες μου ώρα και που”. Αυτό ήταν σοκαριστικό κι επειδή ήξερα ότι έχω να κάνω με έναν εμπαθή άνθρωπο, ο οποίος είχε δύναμη, δεν ήθελα να μου κόψει δουλειές από αλλού, του φέρθηκα πολύ ευγενικά. Του έστειλα 10 τριαντάφυλλα κι ένα γράμμα. Τον παρακαλούσα να με απαλλάξει. Αναγκάστηκα να πάρω μία κυρία από τον σταθμό, διευθύντρια προγράμματος, και της είπα ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας κι έτσι αναγκάστηκε να με βγάλει.

Η δεύτερη περίπτωση ήταν επίσης σοκαριστική. Ήταν άνθρωπος του χώρου που τον εκτιμούσα επίσης, του χώρου, πάρα πολύ καλός σκηνοθέτης, έβγαλε τα γεννητικά του όργανα. Επαγγελματικό ραντεβού ήταν, μετά μου έκανε κάποιες προτάσεις και στο τέλος έκανε κι αυτό για να επιβραβεύσει ίσως αυτό που μου είχε πει. Δεν ξέρω. Είχα μια διάθεση εμετική, έφυγα μετά κι έτρεμα. Δεν του είπα τίποτα απολύτως. Μου είπε ότι θα μου δώσει μια εβδομάδα προθεσμία να απαντήσω (στην επαγγελματική πρόταση), δεν απάντησα κι αυτό ήταν όλο», αποκάλυψε.

Ενώ, στο Happy Day αποκαλύψεις για βία έκανε και ο ηθοποιός, Μάνος Ψιστάκης.

Λίγα λόγια για την Βίκυ Πρωτογεράκη

Η Βίκυ Πρωτογεράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα στενά της Πλάκας. Από μικρή συνήθιζε να κάνει… μιμήσεις! Ηταν το αγαπημένο της παιχνίδι ως παιδί. Οταν ήταν πέντε ετών, οι γονείς και οι φίλοι τους την έβαζαν να κάνει μιμήσεις, αφού ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχα. Μάλιστα, φορούσε τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ κι έτσι προκαλούσε ακόμη περισσότερο το γέλιο. Αλλες φορές πάλι ανέβαζε παραστάσεις με τα παιδιά της γειτονιάς της, κάνοντας και τη διανομή των ρόλων. Από πολύ νωρίς η μαμά και ο μπαμπάς της είχαν διαβλέψει πως η Βίκυ θα γινόταν ηθοποιός, αλλά και δικηγόρος!

Στο σινεμά όπου έβλεπαν ταινίες τής είχαν, άλλωστε, ειδική καρέκλα, ενώ, όταν επέστρεφαν σπίτι, το κοριτσάκι στηνόταν στον καθρέφτη και προσπαθούσε να μιμηθεί την πρωταγωνίστρια του φιλμ που μόλις είχε παρακολουθήσει.