Συγκλονίζει η Χίλντα Ηλιοπούλου: «Κάθισα στην καρέκλα και μου είπε βγάλε την μπλούζα σου»

«Δεν ήμουν εξοπλισμένη να αντιμετωπίσω αντίστοιχα περιστατικά»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η Χίλντα Ηλιοπούλου: «Κάθισα στην καρέκλα και μου είπε βγάλε την μπλούζα σου»

Η Χίλντα Ηλιοπούλου μίλησε σήμερα στην εκπομπή Πρωινό και αναφέρθηκε στην δική της εμπειρία, με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό κατά του Γιώργου Κιμούλη και άλλων ηθοποιών.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στο δικό της περιστατικό και εξήγησε πως όταν ακόμα βρισκόταν σε νεαρή ηλικία, ένας παραγωγός της ζήτησε να βγάλει την μπλούζα της, ενώ νωρίτερα στο Πρωινό, η Κατερίνα Λέχου αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που βίωσε στο πλευρό του Γιώργου Κιμούλη.

«Μεγαλωμένη στα πούπουλα από την οικογένειά μου δεν ήμουν εξοπλισμένη να αντιμετωπίσω αντίστοιχα περιστατικά. Έχω βιώσει περιστατικά βίας και ως παρατηρητής, εργασιακής βίας. Η εποχή όμως αλλάζει… Φυσικά και δεν θα πω όνομα και δεν είναι κάτι το οποίο θα ήθελα να με γυρίσει τόσο πίσω.

Ήταν την πρώτη φορά που πήγα, και μάλιστα με πήγε η μητέρα μου, σε ένα γραφείο παραγωγής, πριν ακόμη ξεκινήσω να δουλεύω επίσημα. Ήμουν πολύ μικρή, όταν με άφησε σε ένα γραφείο παραγωγής και ανέβηκα επάνω. Ο παραγωγός που είπε «γεια, ποια είσαι» και είπα το όνομά μου, κάποιο πολύ μικρό γραφείο, όχι πολύ σπουδαίο και κάθισα στην καρέκλα. Μόλις κάθισα μου είπε: «ωραία, τώρα βγάλε τη μπλούζα σου». Αυτό ήξερα να το αντιμετωπίσω γιατί σηκώθηκα και έφυγα…», είπε μεταξύ άλλων.

Πέρα από τη Χίλντα Ηλιοπούλου, τη δική της εξομολόγηση έκανε και η Βίκυ Πρωτογεράκη

Η Βίκυ Πρωτογεράκη μίλησε στην κάμερα του Happy Day για τις δύο φορές που δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από διάσημους σκηνοθέτες. O ένας μάλιστα, έφτασε στο σημείο να της βγάλει τα γεννητικά του όργανα.

Η ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τους ρόλους της στις σειρές «Μαρία η άσχημη» και «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη, μίλησε ανοιχτά για τα όσα βίωσε και συγκλόνισε.

Βίκυ Πρωτογεράκη καταγγελία παρενόχλησης

«Μία περίπτωση ενδεικτική, επειδή ήταν πολύ γνωστός αυτός ο άνθρωπος, είχε και πολύ μεγάλη δύναμη και ο οποίος έχει αφήσει και ιστορία, δεν περίμενα να με πάρει στις 8 το πρωί και να μου πει “κοίτα να σου πω κοριτσάκι, πώς κι έτσι; Πες μου ώρα και που”. Αυτό ήταν σοκαριστικό κι επειδή ήξερα ότι έχω να κάνω με έναν εμπαθή άνθρωπο, ο οποίος είχε δύναμη, δεν ήθελα να μου κόψει δουλειές από αλλού, του φέρθηκα πολύ ευγενικά. Του έστειλα 10 τριαντάφυλλα κι ένα γράμμα. Τον παρακαλούσα να με απαλλάξει. Αναγκάστηκα να πάρω μία κυρία από τον σταθμό, διευθύντρια προγράμματος, και της είπα ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας κι έτσι αναγκάστηκε να με βγάλει.

Η δεύτερη περίπτωση ήταν επίσης σοκαριστική. Ήταν άνθρωπος του χώρου που τον εκτιμούσα επίσης, του χώρου, πάρα πολύ καλός σκηνοθέτης, έβγαλε τα γεννητικά του όργανα. Επαγγελματικό ραντεβού ήταν, μετά μου έκανε κάποιες προτάσεις και στο τέλος έκανε κι αυτό για να επιβραβεύσει ίσως αυτό που μου είχε πει. Δεν ξέρω. Είχα μια διάθεση εμετική, έφυγα μετά κι έτρεμα. Δεν του είπα τίποτα απολύτως. Μου είπε ότι θα μου δώσει μια εβδομάδα προθεσμία να απαντήσω (στην επαγγελματική πρόταση), δεν απάντησα κι αυτό ήταν όλο», αποκάλυψε.