Στεφανία Γουλιώτη: «Μου έδωσε μια πάρα πολύ δυνατή σφαλιάρα και μου κόλλησε το κεφάλι στον τοίχο»

Περιγράφει τις σκηνές τρόπου που έζησε σπίτι της από έναν άγνωστο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στεφανία Γουλιώτη: «Μου έδωσε μια πάρα πολύ δυνατή σφαλιάρα και μου κόλλησε το κεφάλι στον τοίχο»

Καλεσμένη στο «φλΕΡΤ» βρέθηκε η γνωστή ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη η οποία μέσα σε όλα αναφέρθηκε στα σκηνικά βίας που δέχτηκε από έναν άγνωστο που εισέβαλε σπίτι της.

Η ηθοποιός αρχικά τοποθετήθηκε για το πρόβλημα που έχουν οι ηθοποιοί και οι καλλιτέχνες λόγω της καραντίνας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα αρχίζω και ανησυχώ και τρομοκρατούμαι για τη θέση του καλλιτέχνη».

Στεφανία Γουλιώτη

Ενώ αμέσως μετά πρόσθεσε για το κύμα καταγγελιών: «Είναι υπέροχο αυτό που συμβαίνει που τώρα αρχίζουμε και μιλάμε γιατί τώρα είναι η ιδανική στιγμή γιατί τα Μέσα μας στηρίζουν αλλά είναι ιδανική στιγμή που όλοι συμμαχούμε. Κανένας μας δεν θέλει να κάνει τα social media ένα μεσαιωνικό δικαστήριο, θέλουμε να είμαστε μέσα στην ευνομούμενη πολιτεία και η πολιτεία να μας ακούσει.

Θα σου πω μια ιστορία δική μου αλλά όχι ως καλλιτέχνης. Δεν έχω υποστεί τέτοια βία μέσα στη δουλειά. Έχω υποστεί τέτοια βία ως πολίτης. Κάποια στιγμή ένας άνθρωπος θεωρούσε ότι εγώ ευθύνομαι για ένα κακό που του είχε συμβεί. Ήρθε έξω από το σπίτι μου και χτύπαγε τα παντζούρια. Κάλεσα την αστυνομία, ήρθε, μπήκε μέσα μαζί με τους αστυνομικούς και μου έδωσε μια πάρα πολύ δυνατή σφαλιάρα να το πω και μου κόλλησε το κεφάλι στον τοίχο. Μπροστά στα μάτια των αστυνομικών. Μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα -ήμουν 25 χρονών- και εκεί άκουσα την εξής φράση που τότε θεώρησα φυσιολογική. “Μπορείτε να κάνετε ασφαλιστικά μέτρα αλλά πού να μπλέκετε;”.

Μπράβο στα κορίτσια που το ξεκινήσανε ώστε η Στεφανία 25 χρονών να μη φοβάται να τα κάνει τα ασφαλιστικά μέτρα. Υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες αυτή τη στιγμή που κακοποιούνται με τον ίδιο τρόπο και είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε αυτό το κλειδί με αυτόν τον τρόπο.

Χαίρομαι πάρα πολύ με τα αγόρια που μίλησαν. Νιώθω ευθύνη που ως μάρτυρας τέτοιων καταστάσεων δεν μπήκα μπροστά να υποστηρίξω την αλλαγή» κατέληξε η Στεφανία Γουλιώτη. Στο μεταξύ, και η Αθηνά Οικονομάκου έστειλε το δικό της μήνυμα υποστήριξης!

Λίγα λόγια για την Στεφανία Γουλιώτη

Η Στεφανία Γουλιώτη είναι ηθοποιός και σκηνοθέτις. Γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1980 (ηλικία 40 χρονών).

Έχει καταγωγή από τη Γαλλία (από τη μεριά της μητέρας της) και από την Ελλάδα (από τη μεριά του πατέρα της). Μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο όπου ξεκίνησε να κάνει θέατρο στην ερασιτεχνική ομάδα του σχολείου, με δασκάλα την Κυβέλη Μυράτ.

Σε ηλικία 7 ετών της ανατίθενται ρόλοι, όπως ο Σιληνός στον Κύκλωπα του Ευριπίδη. Μέχρι τα 17 της χρόνια παίζει κάθε χρόνο σε παραστάσεις της ομάδας και πριν τελειώσει το σχολείο έχει ήδη ερμηνεύσει ρόλους όπως Ηλεκτρα του Σοφακλή και Ιώ στον Προμηθέα του Αισχύλου.

Στα 18 της περνάει στη Γεωλογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και φοιτεί για δύο χρόνια. Δεν καταφέρνει όμως να πάρει πτυχίο μιας και γίνεται παράλληλα δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου απο την οποία απόφοιτει με άριστα το 2004. Στη συνέχεια γίνεται δεκτή και παρακολουθεί μαθήματα για ένα χρόνο στη δραματική σχολή του Piccolo Teatro di Milano με βασικό δάσκαλο το Luca Ronconi.

Η πρώτη της επαγγελματική παράσταση ήταν η "Πενθεσίλεια" του Κλαιστ σε σκηνοθεσία Peter Stein η οποία πραγματοποιήθηκε σε μεγάλα θέατρα της Ιταλίας μεταξύ αυτών και το αρχαίο θεατρο των Συρρακουσών. Ακολούθησαν άλλες δυο παραστάσεις στο Μιλάνο, "η Μάνα Κουράγιο" του Μπέρτολτ Μπρέχτ σε σκηνοθεσία Robert Carsen όπου ερμηνεύει την Κατρίν στο Piccolo Teatro, και οι "Τρωαδες" σε σκηνοθεσία Serena Sinigallia όπου ερμηνεύει την Αθηνά για την ομάδα Α.Τ.Ι.R.