Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αγγελική Λάμπρη: «Η κοινωνία αλλάζει, ΕΜΕΙΣ την αλλάζουμε»

Το μήνυμα της ηθοποιού μετά την δημόσια εξομολόγηση

Αγγελική Λάμπρη: «Η κοινωνία αλλάζει, ΕΜΕΙΣ την αλλάζουμε»
News 02.02.2021 10:04
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Η Αγγελική Λάμπρη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε πριν 20 χρόνια και συγκλόνισε το κοινό. Μετά από αυτό έκανε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της πιο δυνατή από ποτέ.

Η εξομολόγηση της ηθοποιού ήταν λεπτομερής και αποκάλυψε όλα τα συναισθήματα που βίωσε την στιγμή που βρισκόταν κλειδωμένη στο θέατρο με τον γνωστό ηθοποιό.

Την ίδια στιγμή που η ηθοποιός παραχωρούσε την δική της συνέντευξη στην ΕΡΤ, η συνάδελφος της Τζένη Μπότση μίλησε στο ΣΚΑΙ για την παρόμοια θλιβερή ιστορία της.

Μετά το τέλος του δελτίου, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό. “Η κοινωνία αλλάζει. ΕΜΕΙΣ την αλλάζουμε”. Τα μηνύματα στήριξης από τους διαδικτυακούς φίλους της άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή.

Η ανάρτηση της Αγγελική Λάμπρη

αγγελική λάμπρη

Αγγελική Λάμπρη: «Προέβη σε μια ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του»

Το απόγευμα της Δευτέρας, η Αγγελική Λάμπρη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με την Ανδριάνα Παρασκευοπούλου και αποκάλυψε την παρενόχληση που δέχτηκε στο παρελθόν.

Η Αγγελική Λάμπρη είπε χαρακτηριστικά: «Το θυμάμαι και ταράζομαι. Ήταν μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή, το 1998, μου τηλεφώνησε ο συγκεκριμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης να μου πει ότι θα ήθελε να με δει για μια ακρόαση. Μου μίλησε για ένα συγκεκριμένο έργο για το οποίο έψαχνε ηθοποιό. Μου είπε να φοράω συγκεκριμένα ρούχα και μου όρισε την ημερομηνία της ακρόασης.

Όταν πήγα στο θέατρο, μπήκα μέσα και κλείδωσε την πόρτα. Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ γιατί δεν συμβαίνει αυτό γενικώς. Ρώτησα «γιατί κλειδώσατε;» και μου απάντησε πως δεν είναι κανείς στο θέατρο αυτή τη στιγμή και «για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να κλειδώσω μην τυχόν και μπει κάποιος και κλέψει κάτι. Πήγα στον χώρο που θα γινόταν η ακρόαση, μου μίλησε για το έργο και το ρόλο μου και μου ζητήθηκε να ανέβω στη σκηνή και να κάνω έναν αυτοσχεδιασμό. Ανέβηκα στη σκηνή και μετά από λίγο ανέβηκε και εκείνος. Ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό, άρχισε να με προσεγγίζει και να έρχεται πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πάρα πολύ άβολα και αμήχανα. Άρχισα να φοβάμαι.

Όσο πλησίαζε, φοβόμουν ακόμα περισσότερο. Σταμάτησα την πρόβα και του λέω «συγνώμη, δεν νιώθω καλά, θέλω να φύγω αυτή τη στιγμή». Είπα την δικαιολογία ότι είμαι άρρωστη για να φύγω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Επέμενα πάρα πολύ και εκείνος μου είπε «όχι, η οντισιόν πρέπει να γίνει σήμερα».

Πολύ πιο ταραγμένη του έλεγα «όχι, δεν μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή οντισιόν, θέλω πάρα πολύ να φύγω. Δεν είμαι καλά». Φοβήθηκα πολύ εκείνη τη στιγμή, κατέβηκα κάτω από τη σκηνή, κατέβηκε και εκείνος από την άλλη πλευρά της σκηνής και, ενώ ήμουν σοκαρισμένη, φοβισμένη, εγκλωβισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο, δεν μπορούσα να φύγω. Προέβη σε μια ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του. Βλέποντας τον τρόμο και τον φόβο στα μάτια μου» κατέληξε η Αγγελική Λάμπρη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Χριστίνα Πολίτη: Η δημόσια εξομολόγηση στον Κώστα Σπυρόπουλο πριν τις καταγγελίες

Δώρα Χρυσικού: Ξέσπασε μετά τις καταγγελίες - «Τα λέω αυτά και δάκρυα κυλάν απ' τα μάτια μου»

Share