Μαριάννα Τουμασάτου: «Ζητάνε τώρα οι θύτες προστασία. Γιατί;»

Ξέσπασε η ηθοποιός

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Μαριάννα Τουμασάτου: «Ζητάνε τώρα οι θύτες προστασία. Γιατί;»

Η Μαριάννα Τουμασάτου μίλησε, το πρωί της Τετάρτης, στο Πρωινό. Μεταξύ αποκαλύψεων για όσο ήταν φοιτήτρια υποκριτικής, απόρησε γιατί οι θύτες ζητούν προστασία.

«Εγώ, τελειώνοντας μια πολύ σκληρή σχολή, νομίζαμε ότι είναι στις υποχρεώσεις του μαθητή να σκουπίζουμε, να σφουγγαρίζουμε, να καθαρίζουμε τους χώρους. Όχι, δεν είναι. Αλλά εγώ έτσι νόμιζα. Είχα πιεστεί πολύ στη σχολή, έχω περάσει bullying, αλλά έτσι θεωρούσα ότι είναι. Επειδή σαν άνθρωπος έχω μια επιθετικότητα, τα έβγαλα πέρα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξασφάλισα μια άσπρη τούφα στα 19 μου. Είχα ένα τσουλούφι άσπρο, γιατί ένα καλοκαίρι ολόκληρο ο Λαζάνης με έδιωξε από τη σχολή γιατί θεωρούσε ότι δεν κάνω για το Θέατρο Τέχνης, για κανένα θέατρο. Ότι θα χαλάσω τα χρόνια μου και τα λεφτά μου ούσα φοιτήτρια και με έστειλε σπίτι μου. Μου είπε "θα το συζητήσουμε". Με κατέβαζε μέρα παρά μέρα όλο το καλοκαίρι στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης για να μου πει "στο μυαλό μου σε έχω αλλά δεν πρόλαβα να το συζητήσω΄". Με πήγε μέχρι και στην Επίδαυρο για να μου απαντήσει. Όλο το καλοκαίρι βασανίστηκα και άντεξα και, αφού άντεξα, με πήρε πίσω. Είναι αυτό πράγμα για ένα παιδάκι 18-19 χρονών;

Εγώ έτσι έμαθα, αλλά τα καινούρια παιδιά δεν πρέπει να το μάθουν αυτό. Το θέατρο θέλει κάποιες θυσίες, αλλά μέχρι ενός σημείου. Δεν θα πεθάνουμε εμείς για το θέατρο», εξομολογήθηκε η Μαριάννα Τουμασάτου.

Έξαλλη η Μαριάννα Τουμασάτου: «Δεν θέλω η κόρη μου να βρεθεί σε έναν τέτοιο χώρο»

Στο Πρωινό μίλησε η Μαριάννα Τουμασάτου, η οποία πήρε θέση σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν δει, τις τελευταίες μέρες, το φως της δημοσιότητας στον καλλιτεχνικό χώρο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε η Μαριάννα Τουμασάτου

«Πρέπει να φύγουν από τον χώρο, γιατί είναι πολλά χρόνια και μυαλό δεν βάζουν. Δεν θέλω η κόρη μου να βρεθεί σε έναν τέτοιο χώρο. Ούτε ένα κοριτσάκι. Ούτε κανένα αγοράκι. Κανένα παιδί. Γιατί; Να πάνε σπίτι τους, να ζητήσουν βοήθεια. Να λάβουν βοήθεια και να τελειώνουμε με αυτό. Ζητάνε τώρα προστασία πολλοί εξ αυτών. Για ποιον λόγο; Για τις οικογένειές τους. Γιατί δεν τις προστάτευσαν πιο πριν οι ίδιοι;

Αυτά με τις συγγνώμες, όχι. Δεν θα ζητήσω εγώ συγγνώμη που φέρθηκα καλά, μαζί με τον άλλον που δεν φέρθηκε καλά. Δεν θα ζητήσουμε μαζί συγγνώμες εγώ που μπορεί να έχω κάνει ένα λάθος, με τον άλλο που μπορεί να έχει χουφτώσει και να έχει κλειδώσει το παιδάκι στο καμαρίνι. Όχι!

Οι ευθύνες είναι ατομικές. Να την πάρει ο καθένας την ευθύνη του και να ζητήσει τη συγγνώμη του. Η συγγνώμη είναι όταν μετανοώ, όχι όταν φοβάμαι επειδή εξετέθην.

Δεν μπορώ να βάλω στο ίδιο τσουβάλι έναν άνθρωπο που περνάει τώρα δύσκολα με όλα τα κοριτσάκια που έχουν κλάψει σιωπηρά όλα αυτά τα χρόνια και όλα τα αγόρια που έχουν υποστεί ό,τι έχουν υποστεί. Δεν γίνεται, επειδή κάποιος έχει μια θέση που του δόθηκε με το ταλέντο του…

Έμαθα, μια κοπέλα πήγε σε άλλη χώρα. Γιατί ρε παιδιά; Με ποιο δικαίωμα παίζεις με την ψυχή ενός ανθρώπου; Πώς το κάνεις αυτό το πράγμα; Μπορεί να έχεις υποστεί κάτι στο παρελθόν. Πήγαινε, λύσε το πρόβλημά σου και μην παίρνεις στο λαιμό σου άλλα παιδιά» είπε, μεταξύ άλλων, η Μαριάννα Τουμασάτου, μετά την Καλλιόπη Καραμάνη, η οποία κατήγγειλε σκηνοθέτη.

Ακολουθήστε την Ιωάννα Πολυχρόνη στον Instagram.