Ειρήνη Νικολοπούλου: «Όλοι εμείς που κακοποιηθήκαμε και τελικά απολυθήκαμε γιατί δεν ενδώσαμε»

Η δημοσιογράφος έκανε την δική της αποκάλυψη για την σεξουαλική βία στον εργασιακό χώρο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ειρήνη Νικολοπούλου: «Όλοι εμείς που κακοποιηθήκαμε και τελικά απολυθήκαμε γιατί δεν ενδώσαμε»

Η Ειρήνη Νικολοπούλου έκανε με την σειρά της την δική της αποκάλυψη αναφορικά με την σεξουαλική βία και παρενόχληση στον εργασιακό χώρο.

Η καταξιωμένη δημοσιογράφος προχώρησε σε μια εξομολογητική ανάρτηση αναφορικά με το ελληνικό #metoo, που ξεκίνησε με την Σοφία Μπεκατώρου. -δείτε εδώ τις τελευταίες της δηλώσεις-.

Η Ειρήνη Νικολοπούλου λοιπόν δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μια φωτογραφία με ένα μακροσκελές κείμενο, κάνοντας λόγω για λεκτική και σωματική βία.

Η ανάρτηση της Ειρήνης Νικολοπούλου για την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση

«#eimasteoloimazi Όλες & όλοι που δουλέψαμε και κακοποιηθήκαμε ηθικά λεκτικά & ψυχολογικά που απολυθήκαμε ενώ είμαστε πρώτοι και στα νούμερα η απολυθήκαμε γιατί δεν ενδώσαμε.
Ας μην γίνουμε δικαστήρια και δικαστές αλλά ας ανοίξουμε επιτέλους τα καλά βαθιά άρρωστα κρυμμένα μυστικά μας –
Ας μιλήσουν όσοι μπορούν και όσοι θέλουν κι εκείνοι που θα σιωπήσουν ας στηρίξουν τους θαρραλέους η πιο πονεμένους ,εκείνους με τις αγιάτρευτες πληγές

Ας σταθούμε στο ύψος των εξαιρετικών περιστάσεων με σοβαρότητα νηφαλιότητα ψυχραιμία για να έχει αποτέλεσμα ο ξεσηκωμός – το Ελληνικό #metoo δεν είναι κουτσομπολιό της κακιάς ώρας ούτε τηλεξεκατίνιασμα αλλά μία ιερή στιγμή για να εκπαιδευτεί η νέα γενιά ότι το σεξουαλικώς ορθόν είναι η απόλυτη συναίνεση , ότι η βία σε κάθε μορφή της ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ γιατί μαυρίζει ψυχές καταστρέφει καρδούλες.

Ήρθε ο καιρός η στιγμή τα μαμούνια να εκκαθαριστούν οι νευρικοί να τιθασεύσουν τα νεύρα τους οι ακόλαστοι να πάνε στον εξομολόγο & στον ψυχολόγο τους –
To be continued».

Ειρήνη Νικολοπούλου ανάρτηση για σεξουαλική παρενόχληση

Λίγα λόγια για την Ειρήνη Νικολοπούλου

Η Ειρήνη Νικολοπούλου γεννήθηκε το 1958 στον Πειραιά. Είναι δημοσιογράφος, από τις μακροβιότερες παρουσιάστριες δελτίων ειδήσεων και εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης. Διακρίθηκε για τις αποκλειστικές συνεντεύξεις που έλαβε από διεθνείς προσωπικότητες και ήταν η βασική παρουσιάστρια των δύο επίσημων εκπομπών της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας - 2004.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη συνοικία του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά, πήγε στο 47ο Δημοτικό Σχολείο και φοίτησε στο Α’ Δημόσιο Γυμνάσιο Θηλέων, ενώ από 6 ετών έλαβε και Γαλλική παιδεία. Με ιδιαίτερη κλίση στα καλλιτεχνικά, ασχολήθηκε με το τραγούδι και το θέατρο καθ’ όλη την διάρκεια των Γυμνασιακών και των πρώτων Πανεπιστημιακών σπουδών της.

Λόγω της καταγωγής της μητέρας της, Αικατερίνης Ταγκάλου από την Ερμιόνη πέρασε τα καλοκαίρια των νεανικών της χρόνων στη χερσόνησο της Αργολίδας, ενώ τακτικά επισκεπτόταν επίσης τα Τρόπαια και τα Λαγκάδια Γορτυνίας στην Αρκαδία, τα δύο χωριά του παππού και της γιαγιάς της από την πλευρά του πατέρα της, Λεωνίδα. Αγάπησε το σινεμά από παιδί, αφού ο κινηματογραφιστής πατέρας της, την είχε πάντα κοντά του, στο θερινό «Σινέ Αλάμπρα» στους Αμπελοκήπους.