Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Μαρία Κορινθίου: «Μου είπαν οι γυναίκες πρέπει να περάσουν από κρεβάτια σκηνοθετών για να πετύχουν»

Η εξομολόγηση της ηθοποιού

Μαρία Κορινθίου: «Μου είπαν οι γυναίκες πρέπει να περάσουν από κρεβάτια σκηνοθετών για να πετύχουν»
News 04.02.2021 15:14
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Το πρωί της Πέμπτης, η Μαρία Κορινθίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Πρωινό» και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο κύμα καταγγελιών των τελευταίων ημερών.

Η δημοφιλής και καταξιωμένη ηθοποιός δεν δίστασε να ομολογήσει πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο όνομα που παρενοχλεί γυναίκες αλλά και να μιλήσει γενικότερα για τις ραγδαίες εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στο θέατρο τα τελευταία 24ωρα.

Μαρία Κορινθίου παρενόχληση

Η Μαρία Κορινθίου είπε χαρακτηριστικά: «Γενικά, όλα αυτά τα γνώριζα, νομίζω το μεγαλύτερο ποσοστό στον χώρο μας ήξερε αρκετά πράγματα. Τόσα χρόνια το πληρώνω που μιλάω ανοιχτά, πάντα έλεγα χωρίς να ονομάσω ανθρώπους, ότι γίνεται αυτό και ότι υπάρχει μέσα στον χώρο.

Ειδικά για 3 γυναίκες όσα είπαν, επειδή ήμασταν στο καμαρίνι μαζί και είναι φίλες μου, το ήξερα. Ήταν μικρές τότε και το αντιμετωπίζεις διαφορετικά…Δεν είναι εύκολο να μιλήσουν, έχουν οικογένειες από πίσω…».

Αναφορικά με τη δική της περιπέτεια, η Μαρία δήλωσε: «Όταν ήρθα από Αμερική, που δεν ήξερα και κανέναν, μου είπαν ότι οι γυναίκες ηθοποιοί πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένα κρεβάτια σκηνοθετών, αλλιώς δεν θα κάνουν τίποτα. Μου το είπαν άνθρωποι που υποτίθεται ήταν του χώρου, αλλά στην πορεία δεν ήταν.

Το έκαναν για να εκμεταλλεύονται τα κορίτσια. Εγώ δέχτηκα ένα τύπου φλερτ, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο. Μου είπε, άκου να δεις κοριτσάκι μου, αν δεν έρθεις, δεν θα κάνεις τίποτα στη ζωή σου και του είπα θα το δούμε».

Μαρία Κορινθίου - «Μεσάνυχτα»: «Υπήρξα θύμα παρενόχλησης και είδα να το χλευάζουν και να το ειρωνεύονται»

Το βράδυ της Τετάρτης, η Μαρία Κορινθίου βρέθηκε καλεσμένη στα «Μεσάνυχτα» και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο θέμα περί παρενόχλησης και κακοποίησης.

Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε πως γνωρίζει αυτό το «όνομα» του θεάτρου που παρενοχλεί ηθοποιούς και πως και η ίδια έχει βιώσει παρόμοια δυσάρεστα σκηνικά σε μικρότερη ηλικία.

Αναφορικά με τη δήλωση του Φώτη Σεργουλόπουλου για «τον τύπο που παρενοχλεί στον χώρο του θεάτρου», η Μαρία Κορινθίου τόνισε: «Δεν μου έχει συμβεί. Αλλά έχω ακούσει για ένα πρόσωπο. Έχω ακούσει ποιος θα μπορούσε να είναι και γνωρίζω ποιες γυναίκες έχει παρενοχλήσει. Δεν μιλάνε... Γιατί τώρα δεν φοβούνται για την καριέρα τους, τότε όμως φοβόντουσαν. Αυτό είναι υπόθεση των γυναικών που το έχουν υποστεί να το πουν. Οι γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν. Και ένα μικρό ποσοστό που χλεύασε την κίνηση της Μπεκατώρου, δεν θα έπρεπε είχε γίνει αυτό.

Έχω δεχθεί παρενόχληση. Με έχει σώσει η μαγκιά μου. Παρότι ήμουν 25 χρόνων και είναι εύκολο ένα κορίτσι σε αυτή την ηλικία να φοβάται ή να ντρέπεται. Με έχουν πλησιάσει. Μου είπε: "Αν δεν το κάνεις αυτό, δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα και έκανα πίσω και είπα αυτό θα το δούμε΄". Η καρδούλα μου το ήξερε πώς ένιωθα.

Υπήρξα θύμα και επίθεσης και το κοροϊδεύανε! Μίλησα για αυτό το πράγμα και οφείλουμε να λέμε κάποια πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας. Και είδα να το χλευάζουν και να ειρωνεύονται. Είμαι άνθρωπος που δεν ανέχομαι να με χαρακτηρίζει κάποιος που δεν με ξέρει», κατέληξε η Μαρία Κορινθίου, η οποία σόκαρε με την τελευταία της ανάρτηση.

Μαρία Κορινθίου - Μεσάνυχτα

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μαρία Κορινθιού: Η «εκρηκτική» της εμφάνιση με μαγιό - Χωρίς φίλτρα

Φωτογραφίες της Μαρίας Κορινθίου χωρίς φίλτρα - Πανικός στο Instagram

Share