Τάσος Κωστής: «Καβάλησα το καλάμι αλλά προσγειώθηκα μετά από λίγο»

«Νιώθεις κάτι, λες έγινα κάποιος»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τάσος Κωστής: «Καβάλησα το καλάμι αλλά προσγειώθηκα μετά από λίγο»

Ο Τάσος Κωστής μίλησε, το μεσημέρι της Πέμπτης, στην εκπομπή «Pop Up» και μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πως είχε καβαλήσει το καλάμι στην αρχή της καριέρας του, αλλά ευτυχώς πρόλαβε να προσγειωθεί πολύ σύντομα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στην καριέρα του και τόνισε πως το live streaming θέατρο δεν θα μπορούσε ποτέ να αντικαταστήσει την αληθινή εμπειρία.

«Νιώθω πολύ ευτυχισμένος που είμαι στη σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», γιατί στην καριέρα μου που κάνω εδώ και μισό αιώνα έχω ξανά ένα ωραίο ραντεβού. Το live streaming δεν είναι θέατρο. Το θέατρο είναι ζωντανός οργανισμός, μην τα μπερδεύουμε.

Στο θέατρο ο θεατής πρέπει να είναι μαζί με τον ηθοποιό. Να ακούει τη φωνή του ζωντανά, εκείνη την ώρα, να αισθάνεται την αύρα. Το θέατρο είναι θέατρο και όχι… τηλεθέατρο», είπε αρχικά ο Τάσος Κωστής.

Τάσος Κωστής Pop Up

Στη συνέχεια, ο Τάσος Κωστής προσέθεσε: «Ο Φοίβος δεν ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική επιτυχία, εγώ ξεκίνησα από την δημόσια τηλεόραση. Εκεί καβάλησα το καλάμι, αλλά σημασία έχει πότε θα ξεκαβαλήσεις. Νιώθεις κάτι, λες έγινα κάποιος. Μου είπε η γυναίκα μου έπειτα από μια πρεμιέρα να κατεβάσω τα σκουπίδια και εκεί “προσγειώθηκα” κανονικά».

Να σημειώσουμε πως πρόσφατα στο νοσοκομείο οδηγήθηκε και η σύζυγός του.

Συγκλονίζει ο Τάσος Κωστής για τον καρκίνο - «Ρώτησα "πόσο καιρό έχω"»

Πριν από δύο χρόνια, αντιμετωπίσατε καρκίνο και δώσατε τη μάχη σας πολύ θαρραλέα.

Μου έδωσε ο καρκίνος αυτό το δικαίωμα. Όταν το ανακάλυψα, είπα «τετέλεσται», γιατί μιλάμε για μια ανίατη αρρώστια. Έπρεπε πρώτα να συνειδητοποιήσω, μέσω των γιατρών και των εξετάσεων, εάν μου έδινε το δικαίωμα να αναμετρηθώ μαζί του. Οι γιατροί μού είπαν: «Έχεις έναν καρκίνο στο έντερο, που θεωρείται πια χρόνια και όχι ανίατη ασθένεια, από τη στιγμή που έγκαιρα το ανακάλυψες. Θα ταλαιπωρηθείς, αλλά θα γίνεις καλά. Αρκεί να παλέψεις»! Είμαστε σε ισοπαλία με τον καρκίνο. Δεν λέω ότι τον νίκησα. Δεν θα το πω ποτέ».

Σοκαριστήκατε αρχικά;

«Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου. Είπα "πεθαίνω"; Έχω δει ανθρώπους γύρω μου που δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα. Όταν το ανακάλυψε η νύφη μου, της έδωσαν τρεις ημέρες. Η πρώτη μου ερώτηση ήταν "πόσο καιρό έχω"; Σιγά σιγά, άρχισα να το παλεύω με ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες, χειρουργεία. Δεν είπα ποτέ "Γιατί σε εμένα"».