Λένα Δροσάκη: Καταγγέλλει πασίγνωστο ηθοποιό για παρενοχλήσεις και απειλές στην δραματική σχολή

Και για λεκτική και ψυχολογική βία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Λένα Δροσάκη: Καταγγέλλει πασίγνωστο ηθοποιό για παρενοχλήσεις και απειλές στην δραματική σχολή

Το βράδυ της Πέμπτης, η Λένα Δροσάκη μαζί με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους έκαναν τη δική τους καταγγελία για τον πασίγνωστο ηθοποιό, με την πρώτη να τον κατηγορεί για παρενοχλήσεις και απειλές όσο καιρό βρισκόταν στην δραματική σχολή.

Το πρωί της Παρασκευής, η εκπομπή Ευτυχείτε μετέδωσε τα όσα κατέθεσε στο ΣΕΗ η Λένα Δροσάκη με κάθε λεπτομέρεια.

Το πρώτο περιστατικό για το οποίο έκανε λόγο η Δροσάκη, αφορά την εποχή που σπούδαζε στη δραματική σχολή. Τότε ο ηθοποιός την απείλησε πως αν δεν συμβούν αυτά που θέλει δε θα την περάσει στο μάθημα.

Το δεύτερο περιστατικό που καταγράφει στην καταγγελία στο ΣΕΗ, μιλάει για λεκτική και ψυχολογική βία σε παράσταση που συμμετείχε η Λένα Δροσάκη μαζί με τον πασίγνωστο ηθοποιό το 2019.

Αναλυτικά η καταγγελία της Λένας Δροσάκη για τον πασίγνωστο ηθοποιό

Το πρωί της Παρασκευής, διαβάστηκε στην εκπομπή Πάμε Δανάη, ένα απόσπασμα από την καταγγελία που κατέθεσε χθες βράδυ στο ΣΕΗ η Λένα Δροσάκη για τον πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη.

«Άρχισε να με παρενοχλεί σεξουαλικά στην αρχή πιο διακριτικά, στη συνέχεια ολοένα και με πιο ανάρμοστο τρόπο. Κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν συνευρεθούμε ερωτικά θα φροντίσει να μην περάσω ως φοιτήτρια στις εξετάσεις του Υπουργείου.

Την μέρα των εξετάσεων στο Υπουργείο, όταν ανέβηκα στη σκηνή για να εξεταστώ, είδα τον καταγγελλόμενο να εισέρχεται στην αίθουσα του θεάτρου και να κατευθύνεται προς το μέρος της εξεταστικής επιτροπής χαιρετώντας εγκάρδια και συνομιλώντας με τα μέλη της. Δεν πέρασα στις εξετάσεις του Υπουργείου…

Το 2019, στην παράσταση Έγκλημα στο Όριαντ Εξπρές που ανεβάζει η Κάτια Δανδουλάκη, άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν άλλες μπροστά σε όλο τον θίασο, Μία μέρα χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποιου είδους ερωτική σχέση. Πράγμα που δεν ίσχυε.

Η πρόβα διακόπηκε και η κ. Δανδουλάκη του ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Αποχωρεί ο δυνατός και όχι ο αδύναμος».