Πάνος Βλάχος για Λένα Δροσάκη: «Τα περιστατικά αυτά εγώ τα γνώριζα και μου τα είχε εκμυστηρευτεί»

Η ηθοποιός επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της συναδέλφου του για τον γνωστό ηθοποιό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πάνος Βλάχος για Λένα Δροσάκη: «Τα περιστατικά αυτά εγώ τα γνώριζα και μου τα είχε εκμυστηρευτεί»

Το πρωί της Παρασκευής, ο Πάνος Βλάχος βρέθηκε καλεσμένος στο Πάμε Δανάη και αναφέρθηκε τόσο στην Λένα Δροσάκη όσο και στις καταγγελίες των τελευταίων ημερών.

Η συγκεκριμένη ηθοποιός μαζί με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους κατήγγειλαν τον πασίγνωστο ηθοποιό και σκηνοθέτη για εργασιακό εκφοβισμό και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Με αφορμή την εν λόγω λοιπόν καταγγελία ο Πάνος Βλάχος αναφέρθηκε τόσο στην συνάδελφο του όσο και σε όλους όσους έχουν το θάρρος να βγουν και να μιλήσουν ανοιχτά για όλα όσα έχουν υποστεί.

Πάνος Βλάχος για Λένα Δροσάκη

Η τοποθέτηση του Πάνου Βλάχου για την Λένα Δροσάκη

«Εγώ προσωπικά ηθική υποχρέωση να στηρίξω και την Άννα Μαρία, και την Πηνελόπη και τη Λένα και όλους αυτούς που είναι πολύ πιο θαρραλέοι από εμένα που είμαι ένας λευκός ετεροφυλόφιλος άντρας που δεν έχει δεχτεί ποτέ καμία σεξουαλική παρενόχληση από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω μέχρι και σήμερα.

Συγκεκριμένα η Λένα Δροσάκη ήταν συμμαθήτριά μου στη σχολή του Γιώργου Αρμένη πριν από αρκετά χρόνια. Τα περιστατικά τα οποία αναφέρει, εγώ τα γνώριζα και μου τα είχε εκμυστηρευτεί.

Δεν έχει ποινικό χαρακτήρα η ομάδα που έχει συσταθεί από το ΣΕΗ, αλλά ανοίγει μια συζήτηση των ανθρώπων της τέχνης, που έχει σαν στόχο όχι να προστατέψουμε το θέατρο, γιατί το θέατρο δεν θα πάθει τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι διαφορετικών χαρακτηριστικών από τα δικά μου, φαίνεται να υπέφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα πάθει τίποτα το θέατρο. Ξεκινάει μια συζήτηση για να έρθει κάποτε μια ημέρα που δεν θα είναι κανονικότητα ορισμένες συμπεριφορές, που μέχρι τώρα ήταν.

Δεν διψάω για αίμα ούτε εγώ, θέλω να είναι καλά οι άνθρωποι. Αν ένας έχει κάνει κάποιος αισχρές πράξεις στο παρελθόν θα το κρίνουν τα αρμόδια όργανα. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τις φωνές των αδύναμων.

Αυτές τις πληροφορίες ότι υπήρχε αυτή η συμπεριφορά την οποία δε μπορώ να κατονομάσω τη γνώριζα κι εγώ και όλοι. Πορευτήκαμε στο θέατρο έχοντας τη γνώση ότι υπάρχει η φήμη πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι συμπεριφέρονται συστηματικά με έναν τρόπο».]