Ζωή Δημητράκου: Οι αναρτήσεις στο Instagram μετά το γάμο της, με τον Θανάση Πολυχρονόπουλο

Κρατά μυστικό το ευχάριστο γεγονός

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ζωή Δημητράκου: Οι αναρτήσεις στο Instagram μετά το γάμο της, με τον Θανάση Πολυχρονόπουλο

Τον εκλεκτό της καρδιάς της, Θανάση Πολυχρονόπουλο παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο η πρώην διεθνής μπασκετμπολίστρια και παρουσιάστρια, Ζωή Δημητράκου.

Συγκεκριμένα, ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα και συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου, έκανε το επόμενο και μεγάλο βήμα στη σχέση της με τον επιχειρηματία.

Μέχρι στιγμής η Ζωή Δημητράκου δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο η αναφορά στο γάμο της. Ενώ, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δημοσίευσε στιγμιότυπα από την όμορφη Ακρόπολη.

Ζωή Δημητράκου παντρεύτηκε

Ζωή Δημητράκου Instagram

Ποια είναι η Ζωή Δημητράκου - Λίγα λόγια για την καριέρα της

Η Ζωή Δημητράκου, γεννημένη στις 25 Μαΐου 1987 στη Θεσσαλονίκη, είναι Ελληνίδα καλαθοσφαιρίστρια. Διαθέτοντας ύψος 1,87 μέτρα αγωνίζεται ως Small Forward και Power Forward.

Στις 22 Μαρτίου 2009 έγινε η πρώτη Ευρωπαία (και μοναδική ως τώρα) επαγγελματίας καλαθοσφαιρίστρια που κατάφερε να πετύχει σε κάποιο αγώνα κουντράπλ-νταμπλ (quadruple-double, δηλαδή διψήφιο νούμερο σε τουλάχιστον 4 στατιστικές κατηγορίες), αλλά και η τρίτη επαγγελματίας παίκτρια σε όλο τον κόσμο που το κατάφερε ποτέ.

Η Δημητράκου μεγάλωσε στην Καλαμαριά, κάνοντας τα πρώτα της βήματα στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης στην ομάδα του τοπικού Απόλλωνα. Προέρχεται από οικογένεια που ασχολούταν έντονα με τον αθλητισμό: η μητέρα της ήταν κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού, ενώ ο πατέρας της καλαθοσφαιριστής του Π.A.O.K.

Η Δημητράκου ξεκίνησε τον αθλητισμό από την κολύμβηση, αγωνιζόμενη στον ΠΑΟΚ για 7 χρόνια.Εξαιτίας λόγων υγείας αναγκάστηκε να αλλάξει άθλημα, στρέφοντας τις προσπάθειές της στο μπάσκετ. Μετά τη θητεία της στον Απόλλωνα μεταπήδησε το 2005-06 στο Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας τη χρονιά εκείνη 193 πόντους σε 23 αγώνες.

Ζωή Δημητράκου γάμος

ην περίοδο 2006-07 φόρεσε τα χρώματα του Πανιωνίου, χρονιά κατά την οποία η ομάδα της Νέας Σμύρνης αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος. Η Δημητράκου πέτυχε 134 πόντους σε 20 αγώνες, με ποσοστό ευστοχίας 50% στα δίποντα.

Την περίοδο 2007-08 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο Μέγα Αλέξανδρο με τον οποίο αναδείχθηκε 9η σκόρερ στην Α1 Εθνική, σημειώνοντας 382 πόντους σε 24 αγώνες. Στις 25 Φεβρουαρίου 2008 συμμετείχε στο All-Star Game που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ε.Ο.Κ.

Την επόμενη χρονιά, 2008-09, πέτυχε μια σημαντική διάκριση, την κατάκτηση της πρωτιάς στον πίνακα των σκόρερς στην Α1 Εθνική. Την περίοδο αυτή σπούδαζε παράλληλα στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Τον Ιούλιο του 2009 έλαβε μεταγραφή στην ομάδα του Παλαιού Φαλήρου, συνεχίζοντας την πορεία της στην κορυφαία κατηγορία των ελληνικών πρωταθλημάτων.Την περίοδο αυτή το Παλαιό Φάληρο είχε δηλωθεί εκτός από τις εγχώριες διοργανώσεις και στο EuroCup, ωστόσο το Νοέμβριο αποσύρθηκε οικειοθελώς λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ζωή Δημητράκου Γυμναστική στο MEGA

Το Φεβρουάριο του 2010 η αθλήτρια αποχώρησε από το σύλλογο, επικαλούμενη οικονομική ασυνέπεια της διοίκησης.Με την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου πρόλαβε να αγωνιστεί σε 8 αναμετρήσεις, σκοράροντας κατά μέσο όρο 13,3 πόντους ανά αγώνα.Για το υπόλοιπο της περιόδου αγωνίστηκε στην ισπανική Σεντίς Μπάσκετ, δοκιμάζοντας για πρώτη φορά την τύχη της σε σύλλογο εκτός Ελλάδος.

Έκανε καριέρα στη Γαλλία και την Τουρκία, ενώ πήρε μεταγραφή και για την Ρωσία. Το ντεμπούτο της με την Εθνική Γυναικών έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2006 και στα επόμενα χρόνια αναδείχθηκε σε βασική φόργουρντ της ομάδας.

Εκτός από την καλαθοσφαίριση, η Δημητράκου υπήρξε για μικρό χρονικό διάστημα μοντέλο, πραγματοποιώντας διάφορες φωτογραφήσεις.Συμμετείχε δε στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς για το 2006.