Χείμαρρος ο Σπύρος Μπιμπίλας - «Αν τα αγόρια ανοίξουν το στόμα τους θα τρίξουν καρέκλες»

Η αναφορά του για τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χείμαρρος ο Σπύρος Μπιμπίλας - «Αν τα αγόρια ανοίξουν το στόμα τους θα τρίξουν καρέκλες»

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Dot» και αναφέρθηκε στις παρενοχλήσεις που έχουν δεχτεί τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες στον εργασιακό τους χώρο.

Ο ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Μερικά πράγματα που ακούω με εκπλήσσουν παρότι είμαι 45 χρόνια στον χώρο, όχι επειδή δεν ήξερα αλλά γιατί νιώθω όπως και όλοι μας συνένοχος. Για κάποια γεγονότα είχα ακούσει αλλά ο φόβος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων. Μέσα στα καμαρίνια συζητιούνται πράγματα αλλά κυριαρχεί το “μην το πούμε”. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο φόβος υποχώρησε».

Ενώ αμέσως μετά πρόσθεσε: «Κάποιοι είπαν ότι οι γυναίκες βγαίνουν για ίδιον όφελος. Αυτές που έκαναν τις καταγγελίες είναι ήδη γνωστές και δεν έχουν ανάγκη τη δημοσιότητα. Υπάρχουν όμως και άγνωστες ηθοποιοί που θέλουν να μιλήσουν αλλά φοβούνται. Η Σοφία η Παυλίδου έχει κάνει αγωγή που δεν έχει οριστεί καν η δικάσιμος. Το σωματείο μπορεί να βοηθήσει νομικά κάποιον και να καθοδηγήσει τους ηθοποιούς να μην κάνουν νομικά λάθη. Λάθος μέγα η κατάργηση της άδειας των ηθοποιών.

Οι ίδιοι ψήφισαν για αυτό. Μπορεί να το επαναφέρουμε. Παλιά αφαιρούνταν η άδεια και δεν μπορούσες να δουλέψεις. Οι ηθοποιοί που κατηγορούνται έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό. Αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πολύ σοβαρά και επικίνδυνα. Οι άνθρωποι που έκαναν λάθος πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από όλη την κοινωνία. Νιώθω θλίψη με τις αντιδράσεις όσων κατηγορούνται. Οι παθόντες ήρθαν όλοι προς εμάς, οι φερόμενοι ως θύτες όχι. Αν τα αγόρια ανοίξουν το στόμα τους θα τρίξουν καρέκλες» κατέληξε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σπύρος Μπιμπίλας για καταγγελίες

Τσακώθηκαν στον αέρα του Ευτυχείτε Καινούργιου - Μπιμπίλας: «Αν θέλεις φύγε»

Χαμός επικράτησε στον αέρα της εκπομπής Ευτυχείτε, με την Κατερίνα Καινούργιου και τον Σπύρο Μπιμπίλα να τσακώνονται και οι τόνοι να ανεβαίνουν. Μάλιστα, ο ηθοποιός και Πρόεδρος του ΣΕΗ, έφτασε στο σημείο να απειλήσει πως θα αποχωρήσει από την κάμερα και δεν θα τους μιλήσει, κάτι που εξόργισε την παρουσιάστρια.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος της εκπομπής περίμενε τον Σπύρο Μπιμπίλα κάτω από το σπίτι του για να σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις με τις καταγγελίες Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου και Δροσάκη κατά πασίγνωστου ηθοποιού.

Ο ηθοποιός λοιπόν, ενοχλήθηκε πολύ με όσους αποκαλύπτουν έγγραφα και γεγονότα σχετικά με τις καταγγελίες που γίνονται, αλλά και με όσους τον ενοχλούν κάθε ημέρα και κάθε λεπτό με τηλεφωνήματα, λέγοντας πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα με την ησυχία του.

Οι τόνοι ωστόσο ανέβηκαν πολύ και έπεσαν οι απειλές από τον Μπιμπίλα, όταν η Κατερίνα Καινούργιου πήγε να του κάνει μια ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις. Τότε ο ίδιος την διέκοψε λέγοντας πως εκείνοι θα τον ακούσουν, αλλιώς θα φύγει. Η Κατερίνα Καινούργιου, αφού είπε ναι... γύρισε και απάντησε έξαλλη αν θέλει να φύγει, να φύγει.

Βέβαια το κλίμα ηρέμησε και από τις δυο πλευρές μετά από λίγα δευτερόλεπτα, καθώς η εκπομπή και ο ηθοποιός έχουν πολύ καλές σχέσεις.