Νέες καταγγελίες προς 4 σκηνοθέτες για ψυχολογική, σωματική βία αλλά και σεξουαλική παρενόχληση

«Κάποιοι έπαιζαν με τα όνειρα αλλά και το ψωμί νέων ηθοποιών»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Νέες καταγγελίες προς 4 σκηνοθέτες για ψυχολογική, σωματική βία αλλά και σεξουαλική παρενόχληση

Νέες καταγγελίες για ψυχολογική και σωματική βία αλλά και σεξουαλική παρενόχληση αναμένεται να «σκάσουν» άμεσα για 4 σκηνοθέτες, από γυναίκες αλλά και άνδρες.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με παρουσιαστή τον Σπύρο Λάμπρο.

«Τα θέατρα είναι κλειστά αλλά τα στόματα δεν κλείνουν. Υπάρχει μπαράζ καταγγελιών, τουλάχιστον τέσσερις γνωστοί σκηνοθέτες του θεάτρου μπαίνουν στο κάδρο. Οι καταγγελίες αυτές φορούν ψυχολογική, σωματική βία αλλά και σεξουαλική παρενόχληση.

Οι καταγγελίες γίνονται από γυναίκες αλλά κι από άντρες ηθοποιούς. Κάποιοι έπαιζαν με τα όνειρα αλλά και το ψωμί νέων ηθοποιών, απορρίπτοντας τους από ακροάσεις όταν δεν ικανοποιούσαν τις σεξουαλικές τους ορέξεις κι επιθυμίες. Οι καταγγελίες θα πρέπει να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε πολλές εξελίξεις από αύριο.»

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δεν θα γνωστοποιήσει κανένα στοιχείο που αφορά τις καταγγελίες

Με επίσημη ανακοίνωση το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών γνωστοποίησε πως δεν πρόκειται να κοινοποιήσει κανέναν στοιχείο που να αφορά τις καταγγελίες κατά ηθοποιών.

Η επίσημη ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

“Σεβόμενοι εξίσου, τόσο τα μέλη που επιλέγουν να μιλήσουν ανοιχτά και δημόσια, όσο όμως και τα μέλη που απευθύνονται αποκλειστικά στο Σωματείο και θέλοντας να υπερασπιστούμε τις καταστατικές διαδικασίες του σωματείου μας, από τις οποίες δεσμευόμαστε και οι οποίες απαιτούν εμπιστευτικότητα, εχεμύθεια και σε κάθε περίπτωση αυστηρή τυπικότητα στην τήρηση τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ δηλώνουν ότι από την πλευρά μας δεν νομιμοποιούμαστε να θέσουμε σε γνώση οποιουδήποτε τρίτου, οποιοδήποτε στοιχείο αφορά σε θέματα που σχετίζονται με καταγγελίες ηθοποιών.

Οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση από το σωματείο μας θα λαμβάνει χώρα με έγγραφες δηλώσεις, όταν οι καταστατικές διαδικασίες ολοκληρώνονται και λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις”. Θυμίζουμε πως τρείς ηθοποιοί κατήγγειλαν πασίγνωστο σκηνοθέτη και ηθοποιό για παρενόχληση.

σωματείο ηθοποιών